Menu

Jos malo povijesti

Povucen sentimentom koji me jos uvijek drzi povodom nase trogodisnjice, kao i nedavnim postom na AATracker forumu, odlucio sam ovoj nasoj 2.0 generaciji pokazati kako je izgledala armija dok su samo pravi muskarci igrali. Dakle danas cete imati priliku vidjeti screenshotove iz 1.3 verzije ( nazalost, 1.2 s kojom sam poceo igrati nisam mogao nabaviti).

Moram priznati da vec u startu znam da ce ovo izgledati kao tlapnje ishlapjelog starca kojega puca nostalgija, ali cega god se prisjetim iz tog doba, dalmatinci bi rekli “pari mi se” da je bilo bolje. Naime za vrijeme verzije 1.2 i 1.3 ja nisam niti znao da postoje chiteri. Igra nije bila ovoliko iskomercijalizirana i ukupni broj igraca je bio ispod 100 000. Suvisno je uopce govoriti koliko je bilo vise postovanja prema protivnku i nije bilo runde da si protivnici nisu cestitali jedan drugome na nekom dobro odigranom potezu netom zavrsene runde. No to su prosla vremena, dosli su nabrijani klinci i igra samo u svojoj osnovi podsjeca na neka druga vremena.

No dobro krenimo redom

Ovo je bila pocetna stranica koj avas je docekivala nakon pokretanja igre, i sada kada je gledam cini mi se da i ovo cak bilo bolje, no to je ipak subjektivan dojam, kao i uostalom ovaj cijeli tekst.

Hehe, server browser je bio puno jednostavniji kao sto se i vidi, ali je zato bilo nemoguce pronaci odredjeni server u cijeloj listi. Naime nije bilo filtra ikakve vrste, tako da u najboljem slucaju lista se mogla sortirati po mapi i to je to. Ah da, dodajte k tome i jos super brzu modemsku vezu i dobiti cete dojam koliko je trebalo cekati za izlistavanje cijele liste. U to doba carski je bilo igrati na HomeLan mrezi jer su bili vecinom na istocnoj strani amerike, i redovno je admin sjedio na serveru.

Priznajte ovaj loading screen bio je puno bolji od danasnje toboznje zakletve koju se ozbiljno ne moze shvatiti cak ni na filmu, no ameri tvrde da su oni branioci slobode, pa kao sto vidite i onda su imali sranja o branjenju slobode….. bolje da stanem jer pomalo zalazim u politicke teme cemu ovdje nije ni vrijeme, a bogami niti mjesto

Haha kad se sjetim ove naprtnjace bez koje nisam niti mogao igrati armiju, jer jedino po cemu bi prepoznavao protivnike na daljinu je bila upravo ona. Kad malo bolje razmislim mislim da je onda bilo puno lakse razlikovati neprijatelja na daljinu nego danas. Medjutim danas zivimo u TFT dobu sa super ostrim prikazima slike tako da se ipak dade i danas sasvim fino razlikovati protivnika na daljinu. Obratite pozornost da je do verzije 1.6 ogledalo bilo sastavni dio Pipe i tada nije bilo kempanja u WC-u jer preko ogledala su samo letile flashice. He he, neeeeeeee nikad me nisu tu zafleshali jer se nikad nisam pravio pametan i pokusavao sacekati nekoga u busiji ๐Ÿ™‚ (vrcenje prstima, neartikulirano zvizdukanje igledanje u zrak>)

Kao sto vidite score board je bio bogat ficrima. Ovdje vas pustam da uzivate u minimalizmu ๐Ÿ™‚

E ovo sto vidite ovdje bilo biranje oruzja. Prvi broj je oznacavao broj prijavljenih za odredjeno oruzje a drugi broj je bio broj rasplozivih pljuca. E da, score nije imao nikakve veze sa prioritetom biranja nego je cisti honor odlucivao, sto znaci imao si sniper i fino ti ide, ali avaj, dodje baja sa vecim honorom na server i u slijedecoj rundi nadjes se sa cakalicom u rukama. Da, malo je bilo nepravedno, ali tada je honor ipak nesto konkretno znacio.

I secer na kraju. Evo kako je izgledao opfor na Insugent Campu. Naravno zbog politicke korektnosti, turbani su zamijenjeni standardnim ofor izgledom negdje oko verzije 1.6

Nadam se da vam je ovaj clanak bio zanimljiv i da ste uzivali citajuci ga isto koliko sam ja uzivao prisjecajuci se tih vremena.

3 Comments

Groo

10 June , 2006 at 10:04 am

Pere me nostalgija &(.-D

Groo

10 June , 2006 at 10:08 am

btw. turbani su ukinuti u 1.7 zajedno kad i pojava medic klase. Mada neznam sta to dvoje ima veze skupa.
handr prsent ลกur.
ja igram od 1.6 i jasno se sjecam talibana :)

njonjo

10 June , 2006 at 6:08 pm

aaaaaaahhhhhhhhh

ta nostalgija

Leave a Comment

Only registerd members can post a comment , Login / Register