Menu

Sto ocekivati od novog Unreal Engina 3.0?

.

Sudeci po ovoj usporednoj slici, dosta toga, iako mislim da primjer pod brojem 1 (koji predstavlja originalni UT engine) je namjerno losije kvalitete nego sto je bio, vjerovatno da razlika bude jos drasticnija.

Kako Americas Army koristi Unreal engine, nije nedokucivo zasto pisem o njemu, ali trebali bi znati da prakticna primjena novog 3.0 engina u AA ce se ipak jos malo prolongirati. Kako se uvijek ceka izlazak Unreal igre kao prvijenac i demostrator novog enginea, prije komercijalne upotrebe, odnsno licenciranja drugim proizvodjacima, bilo bi dobro reci da se Unreal 2007 ipak ne ocekuje ove godine, nego u prvoj polovici iduce (primjetite kako se izrazavaju u polovicama, a ne kvartalima) . Isprike su dodatna poliranja koda i ispravci nekih sitnijih bugova. Nazalost ovo, moju prvu i preoptimisticnu pretpostavku da bi novu armiju mogli igrati iduce godine u ovo vrijeme apsolutno unistava i bilo kakva prognoza za sada je nemoguca.

Sto ocekivati od UE3.0?

U kratkim crtama: gomilu novih specijalnih efekata, potpunu podrsku za HDR (high dynamic range lighting) i bump offset mapping koje kombinirane mogu od kompletno ravne povrsine napraviti neravnu igrajuci se samo svjetlom ( dobar primjer bi bio zid od cigli koje su neravno postavljene)

Eto tek toliko, da imate sto citatit na vijestima

P.S. za full size sliku, desni klik na nju i klik na”view image”

No Comments

Leave a Comment

Only registerd members can post a comment , Login / Register