Menu

Koliko nas košta Americas Army?

Ako se čudite naslovu i sad vrtite u glavi da li sam ja puko’ ili što, kada pitam koliko nas košta Armija, a kad svi znamo da je najbolja značajka armije upravo ta što je besplatna. Odagnati ću sve vaše sumnje u moj intelekt i reći da se ne radi o novčanoj vrijednosti, nego o količini memorije koju armija srče za vrijeme igranja.
Naime, u trenutku dosade i isčekivanja 2,7 masa igrača radi čudne stvari, koje su većinom banalne. I tako dok neki svoje čekanje pokušavaju prekratiti kopanjem nosa ili nekog drugog tjelesnog otvora, neki pokušavaju tu svoju dokolicu prebaciti na viši nivo i onda doći do zanimljivih podataka vezanih uz našu dragu nam armiju. Dakle, evo još jednoga iskopanog forumskog posta kojeg ću gotovo bezobrazno prepisati ( gotovo bezaobraznog a ne bezobraznog samo zato jer sam se ipak potrudio prevesti ga).

Dakle o čemu se radi? Dečki su istraživali i otkrili pomoću task managera da svaki pritisak tipke za vrijeme igranja memorije košta nešto preko 650Kb memorije. Nekakvom analogijom bi to značilo da dvije simultano pritisnute tipke odnose oko 1300 Kb ili ti ga 1.26Mb.
Sigurno ste se pitali zašto “reduce mouse lag” opcija skida toliko frame-ova ( od 5-10 fps za neupućene). Razlog leži u tome da dok god se mouse pokreće srče dodatnih 3.5-5Mb memorije. Zanimljivo zar ne?

Za rezime ove vijesti posuditi ću autorove riječi ( kao da dosada nisam ništa posudio) i reći da oni koji imaju manje memorije u stroju najbolje bi bilo da se uopće ne kreću dok igraju armiju. Jedan od duhovitijih odgovora u tom istom threadu je bio i taj da onda tom logikom camperi imaju prednost jer troše manje memorije.

Bilo kako bilo, ovo je bila još jedna vijest za prekraćivanje dosade dok svi skupa čekamo 2.7

No Comments

Leave a Comment

Only registerd members can post a comment , Login / Register