Menu

Zalman 5.1 mod

Zbog polemike i natjeravanja maka na konac (iako nikad nisam shvatio bit te poslovice) na zatvorenom dijelu foruma, a i zbog toga sto nisam imao nista pametnije za raditi, cackajuci bespucima interneta trazeci karakteristike jedne vrste slusalica naletio sam na jedan review koji me potaknuo da modam svoje Zalmanice 5.1 Theatre. Ukoliko sam vas zainteresirao, a sigurno jesam sve vlasnike tih istih zalmanice, ne preostaje vam nista drugo do kliknuti na “more” ispod ovog teksta.

O cemu se radi?
Dobivsi Zalmanice kao vjencani poklon od Prposhnog Cvjeticha aka B051Ljka (ako mislite da je to glup vjencani poklon, onda sigurno niste ozenjeni, jer bi ste znali da su slusalice jedan od garanata za mir u kuci), i po prvi put nakon ozbiljnije probe nisam mogao se oteti dojmu da slusalice iako imaju fantasticno pozicioniranje zvuka, isto tako imaju nekako supalj i daskast zvuk. Medjutim nakon par dana navikavanja jednostavno mi je ta karakteristika isparila iz glave i navikao sam na slusalice takve kakve jesu. Sve do pronalaska gore navedenog reviewa, u kojem sam po prvi put vidio unutrasnjost slusalica. Nastupilo je razocarenje bez granica, a zatim i objasnjenje supljeg i daskastog zvuka: “Pa one nemaju nikakvu izolaciju!!!!???”

Prosvijetljen novom spoznajom, pala mi je ideja na pamet i nista drugo mi nije preostalo nego pristupiti modifikaciji. Odmah sam se sjetio spuzve koja se dobija u kutiji za maticnu plocu i najcesce se nalazi ispod ploce kao jastucic za maticnu. Za one koji neznaju o cemu pricam evo jedne slicice:

Nakon mjerenja oko puta pi, i rezanja spuzve sve je to nalikovalo na ovo:

Da bih zatim nakon montiranja u slusalice izgledalo ovako:

Brzinsko sklapanje slusalica je uslijedilo i momentalno testiranje. Nazalost ne mogu svoja testiranja potkrijepiti nikakvom brojkom, nego sve zasniva na subjektivnom dojmu. A dojam je vise nego zadovoljavajuci. Dobio sam punocu basa, bolju zvucnu izolaciju od vanjskih zvukova i prirodniji zvuk. Krcanje zvucnika pri pojacanom basu i glasnoci se pomaklo prema gore , tako da bas pocinje krcati kada je buka u slusalicama vec na pragu boli, sto znaci da bas vise nece krcati.

Rezime ove moje male modifikacije je:

U 10 minuta posla osigurao sam si extra uzivanju u zvuku i dojmu kao da imam druge slusalice na glavi. Naravno sve dok se opet ne naviknem na zvuk kada cu opet uzimati ovo sve zdravo za gotovo i ovo ce mi biti posve normalno, ili dok na glavu ne stavim nemodificirane Zalmanice i shvatim da je zvuk nekako supalj i daskast.

2 Comments

B051LjKo

11 September , 2006 at 9:45 am

I Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bi....

crono

11 September , 2006 at 8:08 pm

Ako nekome treba spuzva moze skociti kod mene u servis imam je na tonu!!!

Leave a Comment

Only registerd members can post a comment , Login / Register