Menu

Windows Vista i AA

Zanimljiv test se nasao na oficijalnom AA forumu. U trenutcima dosade jedan od ljubitelja AA napravio je dual boot sa Vistom i XP Home SP2. Iaoko je testna masina bila daleko ispod minimalnih zahtjeva za ugodno igranje armije, rezultati su vise nego zanimljivi. Naime u prosjeku se na Visti armija vrtila 10-15% brze. Navodno je sve to zasluga DirectX10, koji je vec u svojoj beta verziji ukljucen u Vistu ( kao da Vista nije beta 🙂 ). U svakom slucaju to je dobar znak za igrace da se cak i na takvom slabom stroju vide poboljsanja. Nekakvom analogijom bi to trebalo znaciti da cemo na prosjecnim strojevima imati vise fpsica.

Nazalost nekoliko postovo nize, na upit da li je XP bila svjeza instalacija kao i Vista, tester se nije oglasio, sto bi trebalo znaciti da rezultate ipak uzmemo sa zrnom rezerve.

Izgleda da cemo , kao i sve drugo u zivotu, biti potpuno sigurni jedino kada i sami isprobamo Vistu, a do onda preostaje nam se nadati.

3 Comments

Troky

1 October , 2006 at 7:56 am

ništa neobično... na xp64 ja imam 5-10% više fpsova

LittleCannon

1 October , 2006 at 8:36 am

sto je jos cudnije, jern XP64 svaka instrukcija prolazi kroz emulator

Profa_Cro

2 October , 2006 at 12:26 pm

Ne znam ja sam nedugo skinuo(tko zna od kuda ) xp64 sp1 i pronasao sve drivere za komp te ga instalirao,ali razlike nije bilo gotovo nikakve. Jedino mi je mreza radila kao luda,kada sam preko switcha otvarao datoteke na drugom kompu izgledalo je kao da otvaram datoteke na svom,i sve je isto kao i na obicnim xp windovsima samo ima dva foldera u sistemu program files mislim vjerojatno za 64 i 32 bita(moja pretpostavka). A sad koliko ce Vista biti bolja od XP-a neznam,ali valja pricekati dx10 pa onda suditi.

Leave a Comment

Only registerd members can post a comment , Login / Register