Menu

Forumi, kreteni, zakrpe i ostale gluposti

Po prvi put nakon neznam otkada, sučen sam sa viškom vremena . Vrijeme je bas nikakvo, kućni poslovi , kojih usput budi rečeno imam previše, su stavljeni na čekanje (iz razloga poznatih autoru), nitko od mojih virualnih suboraca ne ratuje, a isprobavanje novih mapa na javnim serverima i nije bas blagonaklono živcima, bez potpore tima. Eto upravo sam stavio nekakav film za download pa sam si i net zagušio. I što mi je preostalo za raditi ovih par sati, barem dok mi se kćer ne probudi pa da se barem sa nekim imam igrati? Surfati forumima u potrazi za temom za još jedan moj osvrt na igraću zajednicu obožavane nam igre.

Ne biste vjerovali pronašao sam tema na pretek, a odabrao sam onu za koju mislim da je najaktualnija, i koja će ostati aktualna dok god bude bilo AA i koja oduvijek bila aktualna. To nije ništa drugo do, uptrijebiti ću eufemizam, ukupnog kvocijenta inteligencije igraće zajednice AA. E sada, o tome se dade naširoko raspredati , čak toliko da bi se mogla napisati maturalna radnja, što ću ja svakako pokušati izbjeći.
Mislim da svi koji su ikada zaigrali AA su posjetili AAO tracker ili oficijalne stranice. Naravno, u sklopu tih stranica se nalaze i forumi koji bi načelno trebali služiti za razmjenu mišljenja, iskustava i svega onoga što ljudsku zajednicu čini superiornijom od bilo koje druge životinjske vrste na ovom planetu. Kako pričamo isključivo o AA na ovim stranicama naglašavanje superiornosti ljudske vrste nema smisla, jer svi znamo da, recimo tobolčari ne igraju AA (kao niti uostalom niti jednu drugu igru), međutim ne mogu se oteti osjećaju da čak kada bi, gore navedeni tobolčari i znali pisati naišao bih na puno više razumijevanja i tekstova sa više smisla nego što ih je sada moguće pronaći. Krenuti ću sa svojom prvom izjavom.

Nikada ne bih bio Developer!
Kada bih i imao svo potrebno znanje za stvaranje jedne takve kompleksne stvari kao što su današnje igre, glas naroda, u ovom slučaju razno razni skribomani na gore navedenim forumima, bi me doveo do ludila. Najlakše bi bilo reći da je nemoguće sve zadovoljiti i pomiriti se sa tom činjenicom, međutim ja nikada ne bih mogao nastaviti razvijati igru kada bi 90% napisa bilo pljuvački orijentirano, a garantiram da velika većina pljuvača je tek nedavno savladala dupli klik na mišu. Ispada da je AA zajednica gomila kretena, ako ćemo suditi po postovima na tim forumima. Nažalost ili na sreću, zavisi od aspekta, velikoj većini igrača sa malo sive tvari između ušiju se neda natezati sa takvim pljuvačima, pa u pravilu niti ne odgovaraju na pljuvačke postove. I što nam ostaje? Ostaju nam gore navedeni pljuvači, nolajferi i svi oni kojima je AA smisao života a ne usputna rekreacija.

Tko sa djecom spava, ujutro se budi popišan!
Drugi problem, koji je specifičan za internet je sukob generacija. Kada bi ste vi prilčali u stvarnom životu sa jednim 12 godišnjakom? Nikada! Neki od razloga bi zasigurno bili i nedostatak zajedničkih tema, ali razlika u razmišljanju i pogledu na život. I dok taj 12 godišnjak, svježe probuđenih hormona razmišlja kako vidjeti ženske grudi ili oni ambiciozniji kako doći do snošaja, većina vas oženjenih očeva (poput mene ) razmišlja kako izbjeći snošaj. Nažalost dok ne shvatite da na forumima ćete se najvjerovatnije prepucavati sa tinejdžerima, a u igri, zbog upotrebljavanja mozga ćete biti proglašavani noobom i kamperom od istih tih nestrpljivih tinejdžera, imati cete ozbiljnih problema u pokušaju da organizirate nekakvu ozbiljniju taktiku.

Zaključak?
Sigurno se pitate zašto ja sve ovo trabunjam. Jedan od razloga se nalazi u uvodu. Drugi razlog je čisto čisto nostalgičarsko klepetanje starca. A treći je čista reakcija na kretenarije koje nalazim po raznim forumima. I dok vam s jedne strane dajem savjete da ne uzimate za ozbiljno klepetanja, ja ih se sam ne mogu pridržavati. Uvijek iznova me čudi kako ova nova nejač što se pojavljuje u Armiji malo razmišlja i kako svatko uzima pravo da pljuje nečiji trud. Kako drugačije opisati idiotluke poput stvaranje presinga na developere za izdavanjem nove zakrpe, a zatim kada izadje i nedaj bože usput se popravi koji exploit koji je taj isti redovno koristio , slijedi totalna pljuvačina po tim istim developerima. Zatim slijede javna opraštanja od armije i razno razni govori kako Armija više nije kao što je nekada bila i da prelaze na neku novu igru. Interesantno je da pred pojavu nove zakrpe ti isti ponovo dolaze i opet zavrte isti krug svojih gluposti. Vjerovatno zato što shvate da nisu nikome nedostajali, pa pokušavaju opet popljuvati Armiju, kao da su je platili xy novaca.
Tužno je što ne shvaćaju da je igra besplatna!

A sada pravi zaključak!
Jednom davno sam već na ovim stranicama napisao da je prednost čovjeka nad ostalim životom na ovom planetu, pa i tobolčarima, mogućnost prilagodbe. Mnogi to zaboravljaju, a mnogi uopće nisu niti svjesni te činjenice. Nisam siguran, ali mislim da je A.G. Matoš izjavio:Samo mijena stalna jest. Kako i kod ljudi, tako se i igre mijenjaju, što je logično jer igre stvaraju ljudi. Jedina stvar što je bitna da se ne promijeni je zabava koju imamo svaku večer kada se skupimo i kada zajedno igramo AA. Možda u nekoj daljnjoj budućnosti to neće biti AA, što je u redu, ali ako se više ne budemo zabavljali to svakako neće biti u redu.

Pozdrav i do slijedećeg susreta sa mojim isprekidanim mislima.

4 Comments

Ajkula

25 March , 2007 at 4:43 pm

"Tko sa djecom spava, ujutro se budi popišan!"
Taj dio si odlicno opisao.
Baj d wej , jesi razmisljo o tome da pocnes pisat kolumne za Novi List i sl. ? :P
Svaki put tvoj post procitam u jednom dahu.

Ganci

25 March , 2007 at 4:46 pm

Uzeto u obzir viska vremena koji si imao, smatram da iako vecina nas koji procitamo/iskusimo ovo sve sto si spomenuo ne dozivljava bas tako, jednostavno mi se jebe sto ta "djeca" tako iznesu i prozivljavaju neke promjene u AA.

Cisti primjer, jedan Beta-Tester igrom slucaja clan -ACI- klana ( AntiCheat Inc aka Reaper ) pa isto tako respektabilan clan i njihove anti-cheat zajednice je bio taj koji je na svoju ruku predao javnosti patch prije "official release" . Koliko sam uspio saznat, s njihove stranice je skinut patch preko 4 000 puta.

I sta sad mi mozemo ocekivat od AA zajednice u globalu, od Dev-ova, Beta-Testera pa sve do nas igraca?

I dok taj 12 godišnjak, svježe probuđenih hormona razmišlja kako vidjeti ženske grudi ili oni ambiciozniji kako doći do snošaja, većina vas oženjenih očeva (poput mene ) razmišlja kako izbjeći snošaj.

BaXuZ

25 March , 2007 at 7:15 pm

cannone! otvori blog, molim te.

Groo

27 March , 2007 at 4:27 pm

Odlicna ideja Bax

Leave a Comment

Only registerd members can post a comment , Login / Register