Menu

TrackIR

Jedan zgodan novi ficr se pojavio u armiji 2.8.1, a koji je, moram priznati prosao dosta neprimjecen i gotovo skriven u listi ispravljenih exploita i bugova je i TrackIR. Isprva sam mislio da je rijec o nekom komadicu softwera koji je integriran u armiju. I ne biste vjerovali bio sam u pravu….. 50%. Druga polovica je sto uz taj komadic softvera ide i komadic hardvera koji se zakaci i na slusalice i vas monitor.

Vise ako kliknete na “more”

Odmah zapocetak moram reci da je ovo prvi pokusaj implementacije ovakvog “Joysticka” u armiji i da jos nije potpuno funkcionalan. Ako zelite vidjeti kako to treba raditi, slobodno pogledajte filmic na dnu ove vijesti i vidjeti cete kako je TrackIR integriran u Armed Assault. Najave su da ce i armija u potpunosti u nekoj od svojih inacica to podrzavati kako treba. Za sada se pokazalo iznimno korisno pri voznji HMMV-a jer konacno upotrebljavate i retrovizore. Nesto slicno sam vec vidio prije 7 godina kada je napravljena doslovno kaciga sa IR predajnikom, medjutim to je bilo apsolutno neupotrebljivo , sto zbog dimenzija, sto zbog slabe podrske softvera, a nesto i zbog bola u vrati jer je takva kaciga tezila gotovo 1.5Kg. Znam samo da sam upotrijebio svo svoje trgovacko znanje i nisam je uspio prodati, nego je ta kaciga na kraju otisla sretnom dobitniku nagradne igre Novog lista, koji je vjerujem, nedugo iza toga postao redovna musterije lokalnom kiroprakticaru.


TrackIR je daleko elegantnije rjesenje i moram priznati da ozbiljno razmisljam o nabavci jednoga,sto za mene nije cudno jer doslovno lako padam na razno razne beskorisne dzidze, jer ova dzidza se doista cini korisna i pravi novi korak u smjeru realnosti u video igrama.

Naravno za konacan sud treba ipak to isprobati uzivo i na sebi procijeniti korisnost jednog takvog dodatka.

Filmic sa objasnjenjem (od lika koji nevjerovatno slici na diGestiva samo deblja verzija) kako to radi sa drugim igracim zanrovima:

.

Evo kako to radi u Operation Flashpoint2 ili Armed assault

3 Comments

Dakky

3 April , 2007 at 11:23 pm

nevjerojatno faking dobro, bar prvi klip

iako vjerujem da je oprema skupa ko sam vrag, little, ako to nabavis, placam cevape i pivu da mi pokazes to

Lamb-Lover

4 April , 2007 at 5:13 pm

da, za voznju bilo kakvog prometala izgleda zakon

B051LjKo

9 April , 2007 at 11:03 am

Pa ni ni baš tako skupa... 200 baksa....

Leave a Comment

Only registerd members can post a comment , Login / Register