Menu

Realnost u vojnim simulacijama

Jedan od glavnih razloga zasto igram armiju je njena realnost, odnosno neke stvari u njoj su usporedive sa realnim zivotom. Medjutim koliko smo jos daleko od realnosti, postao sam tek svjestan nakon sto sam procitao jedan lagani manual o tome sto bi jedna igra koja sebe naziva simulacijom trebala imati. E sad, tu je lako zabrazditi i reci odmah na pocetku da najrealnije ce biti kada ili stvarno dozivimo oruzani sukob, ili da jednostavno budemo ala Matrix ustekani u igru. Dok ovo prvo doista ne prizeljkujem, ovo drugo mi se cini kao zanimljiva ideja.

Medjutim, cilj ovog clanka nije mastati o tome kako bi bilo lijepo imati vlastiti holodek u kuci, nego sto se sve moze uciniti sa vec postojecim hardverom, odnosno, da bi stvar bila gora, sto je vec ucinjeno.

Svi znamo da Armija nije jedina vojna simulacija. Isto tako znamo da armija ima, usuditi cu se reci, vise mana nego dobrih stvari (barem iz perspektive AA veterana, sto ja jesam). Ipak armija ima neke segmente igre bolje rijesene nego bilo koja druga simulacija. Analogijom, dolazimo do zakljucka da neke druge simulacije imaju najbolje rijesene neke druge segmente igre. Kako bi bilo previse ocekivati od mene da odigram sve te igre i donesem vlastite zakljucke za potrebe ovog clanka, nasao sam stranicu gdje jedan bivsi americki vojnik ili marinac, usporedjuje sve te igre i kombinirajuci ih sa svojim zivotnim iskustvom, otkriva nam sto je u igrama apsolutno nerealno, a koje stvari su dobro implemetirane.

Skrenuo bih vam paznju da dobro procitate dio vezan za zvuk metaka koje lete nadzvucnom brzinom iznad vasih glava, kao i na filmic stvarnog oruzanog sukoba koji je ukomponiran u tekstu.

U svakom slucaju, clanak je izvanredno napisan, uz gomilu popratnih filmova i slika . Krajnja poruka je kada bi neki od developera radio igru prema njegovim smjernicama dobili bi uber igru za koju vjerujem da ne bi bila premasena sve do pojave gore navedenih holodeka.

Ovo je obavezna lektira za sve vas koji uzivate u realisticnim simulacijama (znam, znam glup termin jer ako je nesto simulacija onda je realisticno, zar ne?).

Clanak mozte procitati OVDJE

1 Comment

BaXuZ

13 April , 2007 at 5:45 pm

u onom filmicu o australskim vojnim vjezbama posebno mi se svidio natpis BIOSKOP na ulazu u jednu od prostorija

Leave a Comment

Only registerd members can post a comment , Login / Register