Menu

Nove mape- iznutra.

Uključivanje mission editora u Americas Army je jedan od najboljih pokazatelja koliko je Americas Army krivo shvaćena igra. Iako neki od tvoraca mapa igraju armiju već nekoliko godina, očito da nisu dokučili što im se to toliko sviđa u njoj i zbog čega ju toliko dugo igraju. Interesantno je i primjetiti da kada god se nekoga želi poniziti na oficijalnom forumu ili AAtracker forumu dovoljno mu je reći da ide igrati Counter Strike i uvreda je kompletna. Nažalost na velikoj većini user created” mapa izgleda da je CS bio predložak. No krenimo redom i uživajte u najduže odrađenom testu ikada viđenim na ovim stranicama.

35 mapa za pregledati i dovoljno dugo se zadržati na njima da bi se moglo stvoriti mišljenje o svakoj je vjerujte na momente izgledao na Sizifov posao. No kako sam ja pravo muško, stojećki sam podnio tu muku i donio za vas pregled novih mapa. U biti, uštedjeti ću vam pare koje bi ste potrošili na download gomile bespotrebnih nula i jedinica. Krenimo redom

Od, gore navedenih 35 mapa koliko ih je doslo u paketu od 221Mb na prste jedne ruke se mogu izbrojati one mape koje su uopce zaslužile da ih se pogleda. Ostatak je jad i čemer i gomila teenagerskih uradaka, koji su očito bili urađeni u pauzama masturbacije. I dok neke mape imaju zanimljive ideje, gotovo sve su promašile pogoditi poantu armije, a to je timska igra i pokušati biti što realniji . Zanimljivo je za dodati da sam već takvo uništavanje igre doživio 1999 godine kada je, tada moja omiljena igra, Unreal Tournament dopustio download user Created mapa (nešto slično kao današnji DCDS u Armiji). Iako se originalni UT još i danas igra, mislim da Armija neće doživjeti sličnu sudbinu.
Sve mape sam isprobao u offline modu i uzeti ću si za rezervu i reći da bi u pravom multiplayer okruženju bile malo manje loše. Doduše velikoj većini ne bi niti pomoglo da svaku odigranu rundu dobijete 1$, jer nakon 5 runde garantiram da bi ste rigali. Dakle vežite pojaseve, polijećemo

Napomena: Sve slike mozte vidjeti u njihovoj punoj velicina ako kliknete desnim klikom na njih i odaberete “View image” opciju

Drilling

.
Primjer brzopleto izrađene mape i potpunog izostanka logičnog razmišljana pri izradi iste. Teksture su loše, gomila bugova u vidu nestajućih zidova. Arhitektura zgrade je u maniri ŽNJ produkcije horor filmova. Pozitivna je jedna novina, što dosada nismo viđali u armiji je funkcionalan lift. Ostatak je ubi bože

Bridge assault
.
Primjer jednostavne mape i slijeđenja koncepta bridžolike mape, odnosno tvorac ove mape je pucao na sigurnu kartu i….. promašio. Mapa je prejednostavna, nema veze sa realnošću doslovno podsjeća na teren za paintball. U svakom slučaju ništa novo, sto puta prežvakana tema koja je pomalo već i dosadna.

Capitol Building
.
Evo primjera mape gdje autor mape nije maštom dosega dalje od Wolfenstaina 3D. U biti toliko naprednu grafiku on je uspio spustiti na nivo igre koja izašle prije 15 i kusur godina. Kad bolje raymislim, da mi netko ponudi da igram ovu mapu ili W3D, vjerujte rađe bi igrao ovu potonju, ako ništa drugo budi nostalgiju i ne tjera na riganje.

BloodBath
.
Mislim da ime mape govori sve o sebi a i o autoru. Jadno i patetično. Gore spomenuti Wolfenstain 3D se čini kao megaigretina prema ovom komadu sranja.

Snow Globe
.
Što reći drugu mapu istog autora. Sve što bi napisao tome se čini kao uzaludno trošenje riječi. Golema staklena kocketina, u kojoj, pazi čuda ima snijega i sada bi se tu igrači armije trebali ultra dobro zabavljati. Moš’ se misliti. Žalim što sam uopće i otvorio ovu mapu.

QuickDraw
.
Ovo se neću niti usuditi nazvati mapom. Uostalom slika govori sve, a autor je, pazi čuda onaj isti kao i prethodne dvije mape.

Prison Strike
.
Jedina kooperativna mapa i za divno čudo ne izgleda loše. Na stranu to što me AI izluđuje svojim ponašanjem a i bogami govorom, mapa ima pristojnih šansi da postigne Honor status, ali samo ako se još malo doradi, odnosno ispeglaju detalji.

Chemical Bunker
.
Ovo je mapa koja ima toliko stepenica da iako trčite sa virualnim alter egom kada dođete do dna osjećate se umorno. Također autor je ponudio par zanimljivih ideja, a kao primjere istaknuo bih oružarnicu gdje se možete naoružati na pol puta. Zgodan detalj je i filmsko platno u jednoj od kancelarija gdje se vrte filmići sa ispaljivanjem Javelina. Stajao sam ispred tog plana i gledao film. Fora! Inače mapa izgleda dobro i ima potencijala. Naravno malo dorade ne bi škodilo.

SF Oasa Edited
.
Dakle ovdje se radi o preradi postojeće mape i to minimalnoj. Na mapu su samo dodani osmatrački tornjevi i to bi bilo to. Ostalo je sve ostalo isto, a o Oati već znamo sve.

Snowy Mountain
.
Iako se iznaslova nemože zaključiti, ovdje se radi o prerađenom mountain pass-u. I to loše prerađenom MP-u. Doba dana je noć sa potpuno plavim nebom!? plus par stupova sa rasvjetom. Vidljivost je nikakava, jer recimo sada sa CP- moguće vidjeti samo obronke CP-a i to je to. Uglavnom na mapi se vidi da je prerađivana čitavih 5 minuta.

Base Assault
.
Ovdje teren ukraden sa SF treninga gdje upoznavate SF oružja. Nemaštovito, prežvakano sasvim loše izvedeno. Mapa je prilično široka, ali ni to joj nije pomoglo da dobije bilo kakvu simpatiju sa moje strane.

Death Valley
.
Evo ovo je prva mapa koja izgleda na nešto. Vidi se da ju je autor razvijao sa smislom za timsku igru i razvijanjem taktike. Istina nit njoj ne bi škodilo malo dorade, ali naspram velike većine gore opisanih ovo se čini kao super dobar uradak. Možda mala zamjerka na veliku pozadinsku buku, ali hej, ratuje se zar ne!

Dusk SF
.
Ime govori sve. Običan dusk, samo SF pljuce. Kad već ne ide skriptom, onda ćemo prepraviti mapu, zar ne?

Lost Cargo
.
Prejednostavno, dosadno i podsjeća na poligon za igranje graničara. Samo fali lopta. Teksture su nikakve i mapa mi je bila dosadna u roku 7.56 sekundi. Njaaah (tm. Troky)

NightFight
.
Ovdje se radi o srednje velikoj mapi, dobroj ideji, ali lošoj izvedbi. Iako naslov sugerira da se radi o noćnoj borbi, u biti imate osjećaj kao da se krećete ispod velikog reflektora. Dakle nešto slično kao da nastupate u Cabare-u. Uz malo dorade ovo bi mogla biti vrhunska mapa.

Pball
.
Ako j e Bridge Assault podsjećao na teren za paintball, ovaj to definitivno podsjeća još više. Zašto? Zato što to je teren za paintball. Zgodna ideja, čini se čak da bio moglo biti i zabavno, ali daleko od koncepcija AA

Crystal Peak
.
Evo sada jednog i ozbiljnijeg kandidata za Honor status. Iako jeCQB što ja osobno ne preferiram, mapa dobro napravljena i vidi se da je autor uložio truda u nju. Recimo da malo podsjeća na FloodGate, ali malo šire napravljena. Mislim da CQB fanovi bi je mogli zavoljeti jako brzo.

LRH Kaleesha Flats
.
Evo mape kojoj ne bi škodilo da ima i koje brdašce. No niti ovako nije loša. Radi se o otvorenoj mapi sa dosta zaklona i na kojoj se lijepo može razviti timska igra. Ipak mislim da za postati kandidatom za honor status treba ipak još se malo potruditi.

SF SVF 109
.
Evo još jedne mape koja dobro napravljena. Fina ideja, dobra izvedba i prije svega timski orijentirana mapa. Zgodan detalj je izlazak iz tunelskih cijevi u grane drveća. Prilično nezgodno jer se recimo uopće neda vidjeti da li te tko čeka sa druge strane.

BunkerSE
.
Ako je ovo SE onda ne želim uopće znati što je bila prva verzija. Mapa je prepuna nelogičnosti a jedan od detalja što mi je upao u oko je i kamion parkiran usred sobe koja ima samo jedna mala vrata. Valjda je kamio tu parkiran, a onda je kuća sazidana oko njega. Bljuv!

Crystal Peak B92
.
Mapa je gotovo indetična mapi sličnog imena s tom razliko što je u ovoj dozidano još kojih 100tinjak kvadrata zgrade. Mapa je jednako dobra kao njenaimenjakinja.

SF Engage Final
.
Evo još jedne mape sa potencijalom, ali u njoj se osjeća da je nedovršena. Nažalost i ovo je prežvakani scenaij tako da osim što ništa novo ne nudi još je ktome i zatvorena kvadratnom ogradom tako da imate osjećaj kao da igrate u velikom toru za ovce. Ipak izmedju svih vidjenih mapa dosada ova spada u gornji razred.

Armoury Infiltration
.
Osim što mapa ima nikakve teksture, mapa je vanjskog tipa, ali opet zatvorena u doslovno tunel od živice. Nešto slično sam vidio za vrijeme igranja Medal Of Honor, gdje mi se isto nije svidjelo, a igra je bila single player. Kako bi to izgledalo u multiplayeru, ne želim niti zamisliti. Mapa još posebno iritira zvukom zijevanja na spawnu kkoji se ponavlja u redovnom azmaku od 5 sekundi.

MOUT McKenna XE
.
Dakle jos jedna prerađena originalna mapa. Osim što je proširena u dužinu i širinu, dodana je i mogućnost penjanja po krovovima, a i zgrade su povezane mostićima sa krova na krov. Ah da više nije noć, nego dan. Pa eto možete uživati u McKenni i po danu. Također dodan je i 4. objektiv, ali sve sam nekako sumnjičav u izbalansiranost te mape jer Loyalti kreće sa istog mjesta dok je spawn Honora pomaknut dosta nisko. Bah, opterećivati sa time ćemo se kada ta mapa bude uvrštena na TWL-u

SF CSAR Redux
.
Dakle još jedan prerađenac. Uglavnom promjene su isključivo napravljene na poznatim kamperskim pozicijama gdje sada na tim mjestima gori vječni plamen. Također, pilot objektiv je sada postao random. Mislim da je to ipak nedovoljno za Honor status.

SF Hospital XE
.
Evo mape koja će se svim hospitalljupcima svidjeti. Mapa je toliko zadimljena da se gotovo ništa i ne vidi. Mislim da se ovakav hospital čak i meni sviđa, poznatom hospitlomrscu. Zgodan detalj je spawn escorta ispod lebdećeg helikoptera, a nije zgorega naglasiti da se sada radnja odvija po noći.

SF Interdicition
.
Eto i moja se želja ispunila. Netko se sjetio i po meni najljepšu mapu pretvorio iz co-op u multiplayer. Obratite pozornost na slici na broj mesta gdje se može nalaziti briefcase. Kako će to u praksi izgledati ostaje nam za vidjeti.

Tactical Recon
.
Što napisati o mapi koja je potpuno bezidejna. Sve što ona ima već je bezbroj puta viđeno, i ne vidim što bi moglo privući toj mapi. OK, barem su ljepe teksture ali bas me ne uzbuđuje nikako. Dakle još jedna dosadnjikava mapa.

TW Clan Map Luigi
.
Što se dešava kada talijan se dočepa mission editora i weapons cache mape? Napravi cijeli WC drvenim!!! Iznutra se nije bas puno promijenilo, premjestio je par kutija i stavio par vrata na štokove gdje ih nije prije bilo. Ostatak prilično isti.

Village Rundown
.
Ova mapa je dobro zamišljena i po prvi put u armiji se može vidjeti frontalni pravocrtni sukob preko jednog jarka. Mapa izgleda zanimljivo i mislim da bi je bilo zanimljivo isprobati sa recimo 26 igrača na serveru

Warehouse 50cal
.
Eto još jednog primjera autora kojemu bi bilo bolje da nikada nije otvorio mission editor. Dakle nit vodilja mu je bila: ja neznam ništa raditi u editoru ali bih tako htio poslati svoju mapu. Napravit ću jednu veliku kocku. Možda postane honor Uglavnom mapa je toliko glupa da boli, neka slika kaže sve jer doslovno u tom jednom kadru je obuhvaćena kompletna mapa.

Weapons Cache EE
.
Eto još jednog prerađenca. Dakle ništa drugo nego varijacija na temu gdje je dodano par novih prolaza u vidu ljestvi, pa sada eto možete sa više strana recimo doći na primarni objektiv.

Weapons Cache RD
.
Dakle ovdje autor glumio čistačicu i piture, pa je ofarbao cijelu mapu na novo. Neznam samo koju vrstu glet mase je koristio jer su zidovi ispali prilično ravni. Također je zamijenio i svu stolariju jer su sada sva vrata žuta. Dosadno bez idejno……bljuuuuuv!

I eto nas na kraju. Što reći o svim ovim mapama? Ima stvarno loših ali ima i par bisera gdje sa malo extra truda mogu biti stvarno vrhunske mape. Nažalost predviđam da će uvijek biti prosjek 95% loših mapa, a u onih preostalih 5% treba tražiti kandidate za honor status.

Kako sada stvari stoje po mom mišljenu niti jedna mapa od gore prikazanih nije zaslužila taj status i priznajem da me je pomalo strah kamo sve ovo vodi. Živi bili, pa obnevideli.

4 Comments

Dakky

16 April , 2007 at 1:07 am

TW Clan Map Luigi najjaca mapa od svih. Umro sam od smijeha.

Svaka cast btw za temu!

B051LjKo

16 April , 2007 at 7:29 am

Pepić_[RI051]spekT

Troky

16 April , 2007 at 9:56 am

najs

Ganci

16 April , 2007 at 1:46 pm

You just earned yourself 1st Prize

0.5l Ozujsko

stvarno svaka cast, i da onu bolnicu bi se i i splatilo probat.

Leave a Comment

Only registerd members can post a comment , Login / Register