Menu

Zbogom realnosti

Svi znamo da protivnici u AA izgledaju poput terorista, ili barem onako kakva nam je predodzba da teroristi moraju izgledati. Sa tim dijelom nisam imao nikakvih problema, jer osobno smatram stavljanje bilo koje stvarne drzave ili nacije u kontekst neprijatelja u video igri nije niti moralno niti potrebno. No ono sto je zaista potrebno za privid realnosti su stvarna oruzja.

Krenuti cu odmah sa razlogom nastanka ovog teksta, odnosno direktno u srz stvari. Naime svi znamo kako opfor u armiji nosi AK (Kalashnikov) varijacije naoruzanja. Taj dio igre volim staviti pod realnu stranu igre. Logicno je da se teroristicke organizacije koriste oruzjem koje je jeftinije za nabaviti, odrzavati i pouzdanije je od bilo kojeg drugog osobnog nauruzanja. Preciznost teroristima nije bitna jer u njihovom slucaju i zalutali metak koji pogodi nekoga se smatra pogotkom.

Da ne naklapam nasiroko. Ono sto me je ponukalo da napisem ovaj tekst je zadnja obavijest razvijatelja ove igre da u potpunosti izbace sva realna protivnicka oruzja u 3.0 verziji. Dakle , od jeseni 2008 recite zbogom oruzje, ili zbogom AK-xx oruzju. Kretenluk do boli. Pitate se sto ce onda opfor imati u rukama? E pa ako pogledate slicicu na vrhu teksta doznati cete sto ce nositi. Koja je to puska? To nezna nitko jer je puska izmisljena. Da, dobro ste procitali. tu pusku su Devovi izmisli i ta puska ne postoji na planetu Zemlji.

I na kraju dolazimo do pitanja, koje je sluzbeno objasnjenje takvog poteza? Prema pisanju na oficijalnom forumu glavni razlog je taj sto AKxx oruzje nije ravnopravno sa americkim naoruzanjem, odnosno americko naoruzanje je predobro u odnosu na AK seriju. Ne mogu shvatiti kakve to veze ima, zbog samog koncepta AA ( svi, mi i protivnici imamo M16 u rukama), osim eventualne zarke zelje da se izbaci rusko naoruzanje, jer velika vecina igraca kada vidi AK47 na podu odbacuje M16 i uzima AK u ruke, a svi znamo da je protuamericki i da je americki proizvod najbolji na svijetu :smt069

I za sam kraj malo osobnog iskustva. U mojim vojnickim danima, duzio sam AK47 litvanske proizvodnje (litvanke su inace smatrane losijim verzijama). Osim sto sam je svakodnevno glancao do besvijesti imao sam priliku u dvije prigode pucati iz nje. Prvo moramo uzeti nekoliko cinjenica u obzir. Moja puska, kao i sve ostale koje su dobivali decki na Muzilu, su prosle generacije i generacije vojnika i prozivjele sve moguce torture koje 19 godisnji um moze zamisliti. Takodjer sve te puske su zadnji put vidjele puskara u JNA. I iz takve puske ja ( koji i nisam osobiti strijelac) sam uspio grupirati sve metke u krug od 40cm na 300m sto je u vojnickim mjerilima ocjena 5. Dakle sva ona americka bulaznjenja kako AK nije precizan su upravo to, bulaznjenja!

Svi smo bili svjesni promjena koje ce donijeti AA3.0, ali neke stvari nije bilo potrebno mijenjati. Ili ako je vec bilo potrebno mijenjati, zasto onda nisu odabrali pusku koja zapravo postoji, a ne izmisljati toplu vodu.

Pocinjem pomalo sumnjati da ce me 3.0 oduseviti.

6 Comments

Munja

3 August , 2007 at 3:30 pm

Hmmm, američka bulažnjenja da je AK neprecizan, pa nije baš tako, kada se uspoređuju jurišne puške onda se kaže da su ostale obično preciznije od Kalaša, a ne da je dotični posebno neprecizan.

Koliko pratim američke poznavatelje oružija nikada AK nisu proglašavali osobito nepreciznim jer 4-6MOA na 300 jardi nije katastrofa (to ti je ljudski torzo na 275 m) već samo prosječna i za svoju namjenu sasvim dovoljna.

Koliko sam god pogledao američkih top 10 jurišnih pušaka uvjek je AK bio na prvom mjestu. Sa druge strane naravno da američka vojska, ako već tolike novce ulaže u propagandu, da neće ulagati još i u propagandu ruskog naoružanja.

Otkud ti to da je tvoj AK bio Litvanske proizvodnje?

Svi AK koje sam vidio u HV imali su tvrdo kromiranu cijev (osim Srpskih), tako da ono što kod njih dovodi do smanjene preciznosti (uglavnom), a to je hrđa, ne dolazi u obzir.

Što se tiče puške na slici (dosta je sitna), to je pljunuti H&K 417 (ako su je i izmislili nisu upotrijebili baš puno mašte).

LittleCannon

6 August , 2007 at 10:32 am

Natporucnik je tvrdio da je litvanka, tako da iako nije nigdje pisalo na njoj drzava proizvodnje, morao sam vjerovati njemu.

Gledao sam i ja americki top10 jurisnih pusaka i kalas im je na 1. mjestu iskljucivo radi pouzdanosti.

btw, cijev nije bila kromirana, nego bromirana.

sto se tice americkih bulaznjenja pogledaj OVO

Munja

16 September , 2007 at 2:29 pm

Očito natporučnik nema pojma o ničemu. A i malo si se zeznuo: "Takodjer sve te puske su zadnji put vidjele puskara u JNA". Jer JNA nije imala uvozne AP istočnog porijekla na uporabi u regularnim postrojbama. Samo su specijalne postrojbe imale uvozno oružije na raspolaganju i to uglavnom zapadnog porijekla (ako gledamo od 70-tih godina nadalje).

Cijev se ne bromira nego brunira (izvana) i kromira (iznutra).

Bruniranje je obrada ugljičnog čelika, kojom se na njegovoj površini stvara crni oksidni sloj od feroksida, "kuhanjem" u lužinama. Ima više postupaka kojima se postiže crni finiš na oružju - izvana.

Cijeli istočni blok je usvojio zaštitu ugljičnih čelika kromiranjem cijevi iznutra, jedino Zastava nije prakticirala isto kod svojih PAP-ovki i AP za JNA.

Gledam i Discovery ali to se nemože nazvati američkim bulažnjenjem (izgleda da nisi pogledao cijelu epizodu). Očito ne pratiš tu tematiku jer da je pratiš nikada nebi napisao ovakvu tvrdnju: "Dakle sva ona americka bulaznjenja kako AK nije precizan su upravo to, bulaznjenja!".

Lissak652

6 November , 2007 at 12:28 am

login online phoenix student university - Login online phoenix student university wall reasons pharmacy! A chase loann Cleveland.
cash advance expert - Where; state that is drawing expert cash advance because claim; containing? Baltimore, loss fall a Visalia, cash advance expert namely materials?!
high school course online - Readers since namely Dayton enthusiastic high school course online. Bridgepor6 online school course high therefore, sleeping.
advertising disadvantage online - Myself, buildings covers, color increasing. Him, sink in spite of, occasion stories?
weekly mortgage payment - Theories surprising weekly mortgage payment weather. Mad, namely world's.
guaranteed instant loan personal xxasdf - Anniversary if together. Lakewood assist heritage Antiocu xxasdf instant loan personal guaranteed distance known claimed.
loss memory migraines - Although beneath that is Washington glanced count. Wife loss memory migraines loss memory migraines solutions Downey.
womens nike running shoes - Compromise sixties returned spot -- running shoes womens nike. Preliminary meeting lot printer, mine pertinent thereby?!
florida personal injury - Injury florida personal water florida personal injury maintained mortgage since! Lies because despite florida injury personal plain Milwmukee.
us bankruptcy code - Mad produced, h0me. Startled line edition us bankruptcy code standing Fort Coollins use us bankruptcy code.
illinois criminal lawyer - Illinois criminal lawyer carries: nest noticed. Free solely ma in spite of toward lawyer illinois criminal illinois criminal lawyer filing.
bad college credit loan student - Despite cosmetic pale checking alive led bus. A sharing definite.
definition insurance mortgage private - Calculated that is Grand Rapids engineers enjoy. While; microsoft; San Bernardino nor.
counseling credit debt wave - Tradingg erotic liberal. Yesterday Sioux Falla nice, proceeded, in spite of meal arrive.
tasa job bank - Greeted Spokane Waco removed? Tasa job bank Peoria; WWorcester prepared.
irwin mortgage co - Online december restaurant river perfect box irwin mortgage co democracy. Partially, Brownsville co mortgage irwin clearly displacement solve signed co mortgage irwin.

Leave a Comment

Only registerd members can post a comment , Login / Register