Menu

Ode sve u p………

Ponekada, tu i tamo, naletim na pokoji post na forumima kojeg poželim prokomentirati. I dok se većina mojih dosadašnjih komentara odnosila na individualne igrače ili klanove koji ne uspijevaju pogoditi srž armije, odnosno po mojem skromnom mišljenju, žele imati igru koja bi, da se uvrste svi njihovi prijedlozi, prilično sličila na na taj već toliko puta spominjani Counter Strike, a istovremeno pljuju po tom istom Counter Strike-u. I dok CS je postao sinonim za noob igru, makar je još uvijek svakodnevno igra veći broj igrača nego AA, naša draga armija koja je 1337/uber/h4xo3 izgleda da više to neće biti. Dakle pamtite ove posljednje dane jer mogućnost da nas 3.0 razočara svakim danom je sve veća.

Sigurno se pitate o čemu ovaj starkelja laprda?

Krenuti ću opet nekakvim redom, odnosno ispljunuti ću nekoliko činjenica. Dakle AA je alat za regrutaciju mlade, siromašne, i načešće neškolovane američke mladeži.

Istina je da američka vojska nudi stipendije za fakultete, odnosno ponudi vam platiti vaše školovanje i pomoći vam da se dignete na viši intelektualni nivo, a vi zauzvrat morate odraditi dug domovini u vidu nekoliko godina vašeg života (nisam siguran ali mislim da se radi između 5 i 10 godina) potrošenog na nešto posve suprotno od vaših težnji za intelektom, odnosno potrošiti ćete ih u korištenju svojih najprimitivnijih nagona. Jesti, srati, piti i ubijati. Iako američka vojska nudi takvu mogućnost, ipak najčešće treba prašinare koji ne misle previše i kojima se lako manipulira, odnosno upravo one gore navedene neškolovane ljude. Kako očito interes za vojsku slabi i u, prema globalno uvriježenom mišljenu najmoćnijoj državi svijeta (iako autor ovih redaka nije siguran kako bi najmoćniji prošli u otvorenom sukobu protiv pomalo zaboravljenih i pritajenih Rusa) posegnulo se za, danas najraširenijim oblikom zabave tinejdžera , kompjuterskim igrama, pomoću kojih se otvorila mogućnost ispiranja mozga od najranijih svjesnih čovjekovih godina. Parafrazirati ću jednu srpsku poslovicu: “Rado Amerikanac u vojnike ide. Tri ga tuku, dva ga vuku”

Zašto sam ovo gore sve napisao? Zato da jasno naznačim zašto i koja je ciljana starosna dob skupine koju se pokušava motivirati za pristupanje vojsci, a ujedno i najbrojnija skupina aktivnih AA igrača i da sasvim jasno naznačim zašto ova igra postoji. Sukladno tome sve više se njihovih želja uvažava pri izradi novih iteracija (he, he) igre i samim time se sve više udaljava od originalnih ideja sa početaka života Americas Army-ja. Dakle igra sve manje naginje realnosti, a sve više mrežnoj pucačini kojih ima gotovo na tisuće. Iako sam nedavno napisao osvrt na gubljenje realnosti u AA, potaknut željom igrača da se izbaci skok iz igre, današnji razlog pisanja ovog teksta je malo konkretniji post u kojem su sudjelovale i oficijalne snage AA.

Na adresi http://forum.americasarmy.com/viewtopic.php?t=266498 pronaći ćete rekapitulaciju razgovora između AACM-ova (AA Community Managers) i uzorka ciljane skupine igrača. Dakle odabrali su po nekom ključu nekoliko igrača određene starosne dobi i pitali što bi promijenili u AA. Ono što sam pročitao mi je u potpunosti iskristaliziralo put kojim armija kroči. Iako se sa par stvari slažem, ostatak, odnosno 90% je potpuno promašilo poantu armije i ako se samo 50% tih zahtjeva uvaži, bojim se da ću prekinuti i svoju posljednju sponu sa svojim unutarnjim djetetom i potpuno se prestati igrati na kompjuteru, s obzirom da je AA jedino što igram zadnjih 5 godina.

Prepuštam vas vama samima da pročitate taj sažetak i da shvatite o čemu govorim.

————————–

Potaknut današnjom spoznajom, pokušao sam još jednom dokučiti stvarni razlog izbacivanja AK naoružanja iz AA 3.0 i doslovno samo jedna stvar se nameće kao sasvim logično rješenje te misterije.

S obzirom da je igra namijenjena tinejdžerima, koji u tim godinama još uvijek upijaju kao spužve, zvuk kalašnjikova, koji je prilično vjerno prenesen u igru, lako se u jednom takvom umu poveže sa instant umiranjem, odnosno u mozgu se stvori strah od kalashnjikova. E sad, ako u igri koja služi za upoznavanje vojske i koju klinci doživljavaju kao realnost izbacite takvo naoružanje, sasvim logično je da će jedan takav vojnik koji nikada nije čuo kalašnjikoov pjev, imati daleko manji strah i respekt prema AK. Ako dodamo još i američko trabunjanje o superiornosti američkog naoružanja i izuzetne nepreciznosti AK naoružanja, nije teško zamisliti mladog i nadobudnog američkog vojnika koji juriša na neprijatelja uvjeren kako nema šanse da ga netko pogodi iz tog “sranja” od AK47/74/RPK………

6 Comments

d3uha

12 November , 2007 at 10:10 pm

zanimljivo je ovo pri kraju i vjerovatno je istina, ono sto nam preostaje je da zamolimo ruse da naprave realnu pucačinu čisto da konkuriraju amerima pa bi vidjeli koliko bi ta američka politika potrajala..
a imali bi i AK/RPK u igri for sure ;)

njonjo

13 November , 2007 at 9:15 am

nis, onda instaliramo 1.5 pa rokamo..... :)

RimtuTiTuki

20 November , 2007 at 5:36 pm

Nema ekstrakcije... ali ima sve drugo... nije losa ideja

Munja

25 December , 2007 at 8:42 pm

"sasvim logično je da će jedan takav vojnik koji nikada nije čuo kalašnjikoov pjev, imati daleko manji strah i respekt prema AK. Ako dodamo još i američko trabunjanje o superiornosti američkog naoružanja i izuzetne nepreciznosti AK naoružanja, nije teško zamisliti mladog i nadobudnog američkog vojnika koji juriša na neprijatelja uvjeren kako nema šanse da ga netko pogodi iz tog "sranja" od AK47/74/RPK........."

I ovaj put si promašio i to puuuuno.

Nicholad

13 October , 2011 at 1:03 am

a 35 yr older guy surnamed Wu using the mainland member four pals ball gown wedding dresses , with outbound voyage apt Macau Air Macau flight vintage prom dress , simply hand baggage guiding the very first guy surnamed Hu safety line of departure, safety workers had been base in his baggage towards the account of the big quantity of suspicious column wedding dress . Air Police Division will promptly market the scrutinize, soon after scrupulous examination, police and customs plane from a complete of 68 Rolex watches from quite a few of them an incredible number of diamond watches. on verify resources rolex duplicate prom dresses 2011 plus size , and Foreign travellers, stated he opened a view store in Macau, this time for you to Taiwan simply because acquisition from 2nd hand watches bridesmaid dresses under 100 , watches are whole from Taiwan together with his buddies from convey an finish to ...the pawn store get wedding dresses 2011 , you can find paperwork and certificate of

Leave a Comment

Only registerd members can post a comment , Login / Register