Menu

Klik klik klik kliklik klik klik…..

…..je uobicajeni zvuk koji se cuje dok pisem ove, rado citane, vijesti. Iako nekima moja onomatopeja nece praviti smisla u glavama, vecina vas redovnih i vjernih posjetitelja zna o cemu pricam.
E tako, sada kada sam opet na suptilan nacin pokazao svoj epenisic , vrijeme je za par novih vijesti (iz nesvjesti, dodali bi neki).

Dakle, prva vijest je koja je ispocetka bila samo trac koji se ipak pokazao tocnim, Od slijedece iteracije (da, da opet sam ju upotrijebio) omiljene nam igre, u pricu nam ulazi STEAM distribucija igre. Iako ce ispocetka biti podrzan i dosadasnji AADC, vjerujem da cemo vrlo brzo zaboraviti na taj abortus od “on line” distribucije. Kada developeri dobiju zadatak da javno mole igrace da dadu jos jednu sansu komadu prebugovitog softvera, onda znate koliko je to lose. S druge strane STEAM je provjeren, pouzdan i na kraju krajeva komercijalan (iako besplatan za uclanjenje) , pa me zanima kako ce to sve biti ukomponirano sa freeware armijom.

Druga vijest je da ce 3ojka imati integriran TeamSpeak 3, sto je jos jedan korak ka zeljama igraca. Iako ne vjerujem da cu se spajati na javne TS servere, ideju kao takvu podrzavam i smatram je korakom naprijed.

Takodjer, HUD ce biti prilicno redizajniran kako se cini iz dosada objavljenih materijala, Iako se na prvi pogled cini gotovi istim, da se primjetiti da vise nema broja preostalih metaka u spremniku (navodno ce ikona od puske blijedjeti kako se spremnik bude praznio), kao i neke dodatne skale ( obratite u filmu paznje na te detalje).

U jednom dijelu filma se dade vidjeti nova uloga saniteta i to prilicno ozbiljna. Naime, ako obratite paznju vidjeti cete kako vojnik lezi u nesvjesti i nakon dolska medica vojnik se dize. Biti ce zanimljivo vidjeti koji stupanj ljutnje ce moci isprovocirati medic koji se oglusi na necije vapaje.

I na kraju evo vam filmic koji je u biti skoro vec sve vidjeno, ali je zgodan iskljucivo zato sto se netko potrudio sloziti cijeli film sa svim materijalima dosada objavljenim ( zaslonpuci ukljuceni) tako da na jednom mjestu mozete vidjeti sve. Tuzno je jedino sto igru koju cekamo vec preko godinu dana, ima sveukupno objavljenih materijala za jedva 9 minuta filma.

6 Comments

RimtuTiTuki

9 March , 2009 at 3:29 pm

Samo na desno uho, na lijevo shklik, shhhhshh.. klik, shhh shklik, shshshhhhhhhhh

:P

Ajkula

9 March , 2009 at 6:14 pm

1.) Jel mozes meni,obicnom smrtniku, objasnit koji penis je STEAM ? Sta se mi para izlazit iz kompa ili . . . ?

2.) S tim teamspikom i sranjima, brijem da mi nece trebat samo novi pojacani komp , nego i malo veca net brzina jel mislim da ce lagirat do jaja.

Ajkula

9 March , 2009 at 6:18 pm

3.) Daj molbu u Globus il neke slicne novine , jel bi bio fantasticni kolumnist. :)
"Iteracija" ne kosirti ni TanjaTorbarina.

LittleCannon

9 March , 2009 at 6:39 pm

STEAM ti je najkrace receno, digitalna distribucija igara. Dakle, umjesto da odes u trgovinu i kupis cd/dvd sa igrom, na STEAM-u preko pay pala ili bilo kakvog drugog internet plateznog sredstva ( u bit cak niti neznam tocno kako se placa preko steama) kupis igru koju zatim downloadas.

Prednost steama su apdejti. Svaki put kada budes pokrenuo armiju, on ce prvo provjeriti da li ima apdejta, ako ima skinuti ce ih i instalirati, a zatim pokrenuti igru. Sa tim ce nestati recimo patch groznice, jer patchevi nece biti vise u dosadasnjem obliku, a i developeri ce moci puno lakse i brze ispraviti neke bugove bez potrebe za cekanjem da se nakupi brdo promjena pa da onda izbace jedan kompletan patch.

Uglavnom, Counter Strike radi preko STEAM-a odavno, pa ti sad vidi sto to govori o smjeru kojem ide armija

Troky

9 March , 2009 at 7:19 pm

armija ide u kurac

B051LjKo

10 March , 2009 at 7:34 am

Steam je odličan servis i takav potez treba pozdraviti... Što će od armije ispasti je sasvim drugi par rukava... Ideja Steama je vrlo jednostavna, jednom kad si kupio jednu igru (bilo koju) u bilo kojem trenutku je možeš skinuti i instalirati preko steama, tu su updateovi i još gomila "sitnica", u svakom slučaju, po meni puno bolja kombinacija od kliketanja po kojekakvim sajtovima u potrazi za updateom... Da ne spominjem situaciju kad ne igraš armiju po par mjeseci i onda moraš skinuti 17 pečeova i instalirati ih točno određenim redosljedom....

Trla baba lan

Leave a Comment

Only registerd members can post a comment , Login / Register