Menu

I jos malo o Trackeru

Ovoga puta vijest nije vezana za “trekanje” nego se slobodno moze svrstati u trac rubriku.

Redoviti posjetitelji aaotracker.com stranica, dok je ta adresa bila funkcionalna, ce se sjetiti apela za donacijama, kojeg je uputila aaotracker ekipa. Naime, stranice su biljezile konstantan pad posjecenosti, a samim time padao je i interes oglasivaca za oglasavanjem na tim isitim stranicama. Nekakav logican zakljucak: stranice manje zaradjuju. S obzirom da stranice ipak generiraju nekakve troskove, koji se ne mogu pokrivati iz zarade stecene oglasima, upucen je apel zajednici za donacijama kako bi se stranice spasile od sigurne propasti.

Nitko nije ocekivao da ce zajednica tako reagirati, odnosno da ce potrebni novci (mislim da je na kraju ukupno donirano oko 1000€) biti prikupljeni u roku par dana. Cak stovise, par dana kasnije upucen je apel zajednici da prestanu sa donacijama, jer je skupljeno vise novaca nego sto je potrebno, a sama aaotracker ekipa nas je uvjeravala da je buducnost aaotrackera, barem u ovoj tekucoj godini, neupitna.

Rekli, porekli.

Niti mjesec dana nakon skupljanja donacija, na naslovnoj stranici nas je cekala vijest kako AA3 nece biti moguce trekati niti u jednom segmentu (ali bas nista) i kako, s obzirom da AA2 umire, smisao postojanja zasebnih AA stranica se u potpunosti izgubio. Bez prevelikih cekanja odgovora ili komentara zajednice, AAO Tracker stranice su se doslovno utopile u Battletrackeru i sada smo tu gdje jesmo.

Ako se pitate cemu ovoliki tekst ciji sadrzaj i ovako vecina zna, evo objasnjenja. Naime, s prvim najavama kako ce AA3 ipak biti moguce trekati, prva stvar na koju sam pomislio je bila kako ce se mozda ipak aaotracker.com vratiti. No dok sam ja samo pomisljao, neki su poceli otvoreno negodovati zasto je tracker ugasen ili jednostavno podrazumijevaju da ce se sada aaotracker.com vratiti. Malo pomalo krenuli su otvoreni postovi na tu temu i zadnji post prilicno otvoreno proziva Homeya u stilu “vrati pare Ankice”:

We$t^ wrote
Wow awsome news? Not really,
So the donations from alot of AA:O Members is taken to save Battletracker??? Thought u asked for the money, to save aa:o tracker.
We lost already 50% of our homepage clicks because of the change.

Sorry Homey but what you’ve done, or what you’ve not done in the last years to the aa:o community faild big time.

Iako je ovo samo jedno misljenje, pitanje koje proizlazi iz ovog posta je prilicno jasno. Zasto je tracker uopce ugasen kada su troskovi bili do kraja godine pokriveni? Opravdanje koje je Homey iznio prilikom gasenja aaotracker.com stranica da je kod prilicno star i kako je izgubio volju ili gust za odrzavanjem zasebnih aa stranica, bas se nekako ne poklapa s razvojem situacije.

Za sada je rijec o svega nekoliko postova, no predvidjam kako cu dobiti jos materijala za pisanje o ovoj temi.

U svakom slucaju, cekam Homeyev odgovor, uz konstataciju kako je ljubav daleko vise podlozna pucanju kada se pare umijesaju.

Ne vjerujete?

Sjetite se samo nasih clanarina!

No Comments

Leave a Comment

Only registerd members can post a comment , Login / Register