Menu

Tko o čemu, opet ja o zvuku

U mojoj neprestanoj potrazi za što boljim zvučnim doživljajem u igri, naletih na jednu zanimljivu stvarčicu koja bi mogla obradovati vlasnike X-Fi zvučnih kartica. Naime, potaknut nedavno odrađenim testovima na ovim stranicama, a i vašim interesom za ovu tematiku (članci vezani uz testiranje slušalice redovito imaju najveći broj komentara) htio sam doznati zašto je X-Fi toliko podbacila u odnosu na očekivanja. Netko je bio komentirao da će, što god se pojavilo, ostati vjeran zasebnom zvučnom procesoru (Ica?) jer niti jedno integrirano rješenje ne može parirati kvalitetom i mogućnostima. Iako ovim člankom neću niti bi htio potvrditi ili demantirati tu tvrdnju, neosporno je da moje otkriće ipak dodaje plus na X-Fi stranu.

Znači, ako ste poput mene nemirnog duha ili bolje rečeno uha, onda će vas spoznaja da postoje optimizirani driveri koji apsolutno izvlače maksimum iz Creativovih kartica sigurno razveseliti. Stanoviti Daniel K (hmmm da se nazvao Robi K. sigurno ga nitko ovdje ne bi shvatio ozbiljno) je uzeo Creativov nered od drivera i svu tu silnu zbrku počistio, ostavio što je potrebno, a nepotrebno izbacio. Rezultat su 91MB driveri u koje su uvrštene i sve potrebne aplikacije (mixeri, consola, podrska za THX, Alchemy….), ali i kompletni tweakovi koji stvari dižu na jednu drugu razinu. Sklon sam ustvrditi da je ovo sada apsolutni maksimum koji mi može pružiti moja zvučna konfiguracija (xfi + zalman). Također cijela instalacija se svodi na kliktanje na Yes i OK, tako da se ne morate se zamarati beskrajnim listama aplikacija koje nudi originalna CD instalacija.

Objašnjenje i forumski thread na Creativovim stranicama možete pronaći OVDJE, a link za skidanje drivera bi vam preporucio OVDJE (rapid share zadnje vrijeme iznimno šteka ako nemate korisnički račun).

U svakom slučaju preporuka za isprobati, dok bi za korisnike Viste ili 7ice rekao da su gotovo pa obavezni.

8 Comments

KrLe

9 December , 2009 at 12:03 pm

Ko da ti fali komad texta?

ovo se ne odnosi na nas krnje, sa Audigyima?

Troky

9 December , 2009 at 12:05 pm

hint za imaoce zalmanica željne jačeg basa:
Staviti postavke zvučnika na 4/4.1, i enejblati bass boost po želji.
Naime, kod 5.1 konfiguracije svi basevi su redirektani na subwoofer kojeg kod zalmanica nema (sub izlaz iz zvučne nije uopće spojen) i onda se ne treba čuditi pomanjkanju baseva.

LittleCannon

9 December , 2009 at 12:24 pm

@Troky
:smt023

@Krle

Za Audigy isto ovo imas OVDJE ali naletio je na neke bugove i trenutno je u "updating" fazi vec 3 mjeseca !opr019g7

Dakky

9 December , 2009 at 3:36 pm

Trebao si stavit RapidShare link za one koji ipak imaju račun :)

d3uha

9 December , 2009 at 5:53 pm

optimizirana verzija od 91MB kazes, malo mi se to cini smjesnim, da nije štogod zaboravio izbaciti :)
pročitao sam negdje da je taj daniel_k prisvojio sebi tuđe zasluge aki to je bilo jos pred nekih par mjeseci

LittleCannon

9 December , 2009 at 7:43 pm

@Dakky
Rapidshare link imas na prvom linku.

@D3ule
Ako uzmes u obzir da su na sluzbenim stranicama goli driveri 54.1MB bez i jedne dodatne aplikacije, ocito je da nije puno. Da ne pricamo jos kako Creative Volume Panel (onaj lijepi plavi mikser) ne mozes pronaci za download na sluzbenim stranicama, a onaj sa CD se neda instalirati na Win7 ......

B051LjKo

15 December , 2009 at 9:56 am

Ja sam probao 3.6 za augiđi, sve pet robot glasa više nema, ali mic s vremena na vrijeme ne radi.... uber!

Nicholad

13 October , 2011 at 1:57 am

diving watches began despite the fact that cheap wedding dress , and its peerless performance and refining the style that make them improved towards the jobber hot pink flower girl dresses . Because the brand's traditional design view the debut. cheap bridesmaid dresses U.S. strapless wedding dresses unusual cocktail dresses metal things is nonetheless a square dial sequence of city Hampton Square Women's view. wedding dresses under 200 ultra substantial finish pink lizard leather strap and white Roman numerals engraved dial coordination. Malibu Mingshi view Diverse Perpetual Calendar Watches TAG Heuer Mens Watches On the net .Residence A Lange and Sohne Information Checklist 14 yuan Longines see turntable simply a number of days over stripping Submitted below:A Lange and Sohne March , 19 , 2011 one.four million worth of watches. Bay continues to be ordered by a French court to spend a sum of almost forty million Euros ($63 million) to luxurious team LVMH, around the grounds that eBay

Leave a Comment

Only registerd members can post a comment , Login / Register