Menu

Halo….Molim…Rambo ja te volim

Počinjem razmišljati da, iako sam najstariji u ovom klanu/timu/ekipi/skupini/hrpici ljudi, jedino sam ja još spreman eksperimentirati i istraživati nove stvari gotovo dječjim žarom (da, puca me srednjovjekovna kriza, ali ja imam i pravo na nju). I dok je AA3 neupitno podbacila i nije igriva ljudima sa polupraznom čašom, meni sa polupunom čašom u većini situacija u životu, igra je sasvim zadovoljavajuća i priznajem da prilično uživam igrajući je. Kako je nedavno, po gzilijunti puta na našoj dalekovidnici (beat that “poslužitelju”) emitiran američki propagandni film o marincima i “bad ass” naredniku kojeg je utjelovio Clint Eastwood, po glavi mi se mota citat iz filma: “You’re Marines now. You adapt. You overcome. You improvise. Let’s move….”. Što sam time htio reći? Definitivno da nismo marinci, ali niti da ne treba čekati da Saturn uđe u konjukciju sa Neptunom kako bi bilo povoljno vrijeme za igrati armiju, ali samo ako je tlak zraka iznad 1000hPa.

Da se ovaj tekst ipak ne bi pretvorio u još jednu žalopojku ili pokušaj buđenja osjećaja odgovornosti, pokušati ću vam dokazati i pokazati kako prelezak sa verzije 2 na verziju 3 ne mora uopće biti stresan. Ako mislite da i dalje govorim Armiji onda ste u krivu, jer ja govorim o…….

Teamspeak 3 u biti i nije neka novost jer je odavno u fazi “samo što nije gotovo” pa je tako i dalje riječ o beta verziji ali potpuno funkcionalnoj. S obzirom da je SDK već duže vremena vani TS3 je integriran u nekoliko on line igara između kojih je i America’s Army 3. Dakle svi vi koji ste barem malo zapucali AA3 i koristili glasovnu komunikaciju unutar igre, koristili ste upravo TS3, a samim time ste otkrili evidentnu kvalitetu koju možete očekivati i u samostalnom TS3-u. U AA3, TeamSpeak3 je ogoljen do svojih osnova, odnosno do isključivo glasovne komunikacije pri kojoj imate utjecaj samo na glasnoću vašeg mikrofona i glasnoću zvuka vaših sugovornika. Ukoliko se pitate čega bi još to trebalo biti u programu koji mi omogućuje da čavrljam sa svojim pajdom dok malčice pucamo, spremite se na malo podužu listu.

Tvorci TS3-a ciljaju na širu publiku pa su u svom PDF pamfletu dali nekoliko primjera gdje bi TS3 mogao biti upotrijebljen, da ne kažemo nezamjenjiv. Iz prezentacije ćemo tako doznati u grubim osnovama koja je razlika između klasične glasovne komunikacije (telefoni, mobiteli) i TS3, ali i da TS3 može biti upotrijebljen, pored online igranja, za edukaciju, individualnu upotrebu (što god im to značilo), kao i vojnu i državnu upotrebu?!. Vjerujem da ne treba naglašavati za što će TS3 biti u 99.99% slučajeva upotrebljavan, koliko god se autori trudili nam predočiti svestranost ovog programa.

No dobro, što je konačno novoga u TeamSpeak3 aplikaciji. Krenimo redom i suhoparnim nabrajanjem ili možda ipak prikazom već gotove slike (baš mi se neda toliko prepisivati)

.

S obzirom da novosti ima prilično, dopustite mi da naglasim neke za koje mislim da će čak biti upotrebljavane na redovnoj osnovi, pa bi tako izdvojio file transfer, podršku za pluginove, proširenje podrške za različite platforme, podrška za chat tabove, simultano spajanje na više servera…..

Dakle može se primjetiti da je uloženo dosta truda u razvoj nove verzije, ali i vremena jer ako uzmemo u obzir da je prva verzija TeamSpeak-a izašla 26. 08. 2002. prilično je jasno da autorima prioritet kvaliteta, a ne biti u trendu, odnosno bjesomučno dodavati nove mogućnosti svaka dva mjeseca i time pretvoriti jednostavan i koristan program u nekotrolirani bloatware (kao dobar primjer termina bloatware uvijek rado navodim Nero). U prilog njihovoj ozbiljnosti ide i činjenica kako je TS3 aplikacija i svi pripadajući codeci pisani iz nule, odnosno stari TS2 je napisan u Pascalu, dok je TS3 pisan u C++ čime su osigurali još bolju multiplatformsku kompatibilnost. Nezgode ovakvog pristupa jesu nemogućnosti uvoza bilo kakvih postavki koje ste imali definirane u TS2 ali i nekompatibilnost sa dodatnim aplikacijama npr. TS Overlay ili postojećim PHP skriptama. Iako nakrcan mogućnostima instalacija je velika svega 13.4MB, odnosno jednom instalirana zauzeti će oko ~30MB.

Prvo što ćete primjetiti nakon pokretanja je wizard koji će u roku nekoliko kratkih pitanja podesiti vaš mikrofon i glasnoću slušalica. Zgodno je naglasiti da korisničko ime više nije glavni način identifikacije, nego je to sada nasumično generirani jedinstveni broj (dakle nešto kao ovaj naš OIB) pomoću kojeg sigurnost podignuta na još veću razinu, a administratorima je olakšana manipulacija korisnicima gdj je jedno od olakšanja i korisnikova samostalna promjena korisničkog imena bez intervencije administratora kako bi korisnik zadržao ista prava koja je imao sa starim imenom. Dakle OIB je naša budućnost čak i u online igranju. Zgodan je fičr i lista kontakata koja radi neovisno na kojem serveru se nalazi vaš kontakt. Također dodana je i mogućnost dodavanja pluginova koja će zasigurno izroditi nekoliko “must have” dodataka a svakako je važno naglasiti i mogućnost skriptiranja koju će administratori sigurno cijeniti. S obzirom da bi se nove mogućnosti mogle nabrajati na dugo i naširoko najbolje bi bilo da sami pogledate OVDJE ukoliko ste zainteresirani.

I na kraju nakon kratkog korištenja TS3 mogu sa sigurnošću ustvrditi da za razliku od America’s Armyija vjerujem da ćemo svi jednoglasno prijeći na 3. iteraciju (he he) iako se još uvijek radi o beta verziji.

Za svaki slučaj, valja napomenuti još jednom, kolega Troky je podigao Ri051 TS3 server koji se nalazi na istoj adresi sa istom lozinkom, što bi opet značilo da vas ništa ne spriječava krenuti sa upoznavanjem novog softvera kojeg ćete sigurno koristiti dok god budete imali volje za online igranjem

1 Comment

Nicholad

13 October , 2011 at 1:18 am

wedding cocktail dresses certain to become happy with it. long bridesmaid dresses Very good searching Cartier Replica Watches. vintage wedding dress House View Restore Resources Information Checklist Seiko watches ambition be available simply because straight obvious photo voltaic view Submitted below:View Fix Instruments March wedding dresses under 200 black quinceanera dresses , 02 , 2011 Seiko watches and clocks, watches with photo voltaic cells Up to now happen to be having a coloured resin plate to cover up the photo voltaic cover, after which swap towards the clear plate imitation label heuer watches Omega, you tin immediately penetrate the photo voltaic cells. Based on reviews, the cause that photo voltaic cells might be noticed fake breitling La Dona de Cartier, would be to fascinate juvenile folks towards the ecological demands of twenties formal evening dresses . HYBRID item loved ones label and chart to mirror the ecological integration from the two models. To this finish

Leave a Comment

Only registerd members can post a comment , Login / Register