Menu

Sennheiser PC350

Kristalno

Ovo je je jedini pridjev koji mi pada na pamet nakon druženja sa ovim slušalicama. Neočekivana čistoća zvuka kojom su me iznenadile ove, izgledom neugledne i pomalo obične slušalice je fascinantna. Ipak kako bih pobjegao od nepotrebnog padanja u trans i nekotrolirane onanije, prvo treba povezati vlastite misli.

Za razliku od misli koje ne uspijevam povezati, kontejner za misli ili ti ga glava, je već vezana ovim slušalicama za kompjuter sa tri metra bakrene žice omotane u silikonsku izolaciju. Nakon Logitechovih G35 slušalica i njihovog kabela, imati ću doživotnu potrebu isticati silikonsku izolaciju kao iznimno pozitivnu stvar na slušalicama pa je tako za ovaj početni plus Sennheiserovim slušalicama zaslužan Logitech i njihova sajla za šlepanje.

Ipak, prvi minus je također vezan uz kabel i to doslovno. Potenciometar glasnoće kao i prekidač za uključivanje/isključivanje mikrofona se nalazi na kabelu 30tak centimetara od slušalica, što bi značilo da potenciometar taman dolazi u razinu radne plohe stola i pomicanjem glave obavezno zapinje rubom kućišta za rub stola.Iako kućište potenciometra ima ima kopču koja omogućuje jednostavno hvatanje za majicu, ja sam našao korisnijim kopču upotrijebiti za hvatanje vlastiog kabela bliže slušalicama. Pri svakom zapinjanu, kabel nategne lijevu slušalicu koja bi sigurno spala sa glave da slušalice nemaju prilično jak stisak isključivo na lubanju, odnosno uho ulazi kompletno u slušalicu i pritome ne umara uši dužim igranjem. Bolja opcija bi svakako bila integracija potenciometra i prekidača u desnu slušalicu čime bi se osigurala bolja ravnoteža sa lijevom slušalicom i neodvojivim mikrofonom, kod kojeg, usput budi rečeno, prilično dobro radi izolacija pozadinske buke.

Kada već toliko drobim o izolacijama svakako se nesmije zaboraviti naglasiti izolaciju vanjskih zvukova koje ove slušalice pružaju. Iako nije toliko izražena kao kod G35, opet je dovoljna da prilično utiša vanjske zvukove a time i vaš glas, što za posljedicu ima vaše nekotrolirano deranje na TeamSpeaku, što opet ima za posljedicu kotrolirano deranje vaših suboraca na vas jer se vi derete toliko da nitko drugi ništa ne čuje. Vi se nazad derete pozivajući se na razumijevanje jer još se niste priviknuli na slušalice, dok se ostali na vas deru pozivajući se na vaš analni otvor demonstrirajući svu kreativnost u upotrebi glagola ……..

Da nebi sve ostalo samo na vašem fiktivnom deranju iz ovog malog igrokaza, pobrinuli su se naši trgovci koji deru sve ostale cijenama od 1300 do 1500 kuna za ove slušalice. Ovo ostavlja posebno gorak ukus u ustima kada znate da su slušalice koje sam testirao plaćene ~600kn u Americi.

Gorčina ipak malo popusti kada se slušalice upogone. Najbliža usporedba bi bila kao da vam je netko izvadio čepove iz ušiju. Zvučna slika je toliko čista da doslovno možete čuti početak i kraj svakog sampla unutar igre. Fantastični visoki tonovi, precizni srednji, ali ipak malo slabiji duboki tonovi. Ovo nikako se nesmije shvatiti kao nepostojanje dubokih tonova ili nedaj bože uspoređivati sa Medusa slušalicama, jer duboki tonovi su tu, ali sada nisu više onako prigušeni i mutni pa se samim time čine malo “daskastim”.

Uspoređivati ove slušalice sa Zalmanicama je čista blasfemija, jer ove slušalice sa svega 2 zvučnika rade neusporedivo bolje nego Zalmanice sa 6. Koliko god zvučalo neobično, pozicioniranje zvuka je preciznije sa 2 zvučnika nego sa multi zvučničkom konfiguracijom. Zamjerke ipak postoje i ako cemo biti pomalo picajzlasti na prvu ruku imate osjecaj kao da su zvučnici udaljeni metar, a ne 3 centimetra od ušiju. Također, da bi se postigao “Hollywood” efekt potrebno je prilično dugo čačkati po postavkama zvučne kartice, no kako sam vec rekao, u odnosu na neke druge slušalice Senheiser PC350 će ipak i nakon podešavanja zvučati malo “daskasto”

Daskasto ili ne, nakon spajanja na neki od servera i odigranih nekoliko rundi , slobodno mogu reći da slušalice apsolutno zadovoljavaju pa čak i više od toga. Čistoća zvuka je stvarno zadivljujuća i mogućnost da se čuju i oni najsitniji zvučni detalji definitivno je prednost u odnosu na ostale igrače. Nažalost, faktor “AHHH” nije bio velik kao prilikom testiranja Logitech G35, no za razliku od G35ica gdje početno oduševljenje lagano palo otkrivanjem sitnih nedostataka, kod PC350 početno oduševljenje je ostalo na istome nivou.

I na kraju, kakva bi konačna ocjena bila pravedna ali i objektivna?

Neosporno je da govorimo o vrhunskim slušalicama koje donose realnu zvučnu sliku, kod kojih nema govora o distorzijama u zvuku i kod kojih naknadno ne pronalazite sitne nedostatke.

S druge strane, kako ovdje govorimo isključivo uporabi slušalica za igranje, nedostatak bilo kakve “grandioznosti” u zvuku pa makar i one nerealne, ostavlja vas pomalo praznim. Da se razumijemo, kada bi me pitali koje slušalice odabrati za turnir, ili jednostavno koje slušalice su bolje, izbor je posve jasan i nije uopće upitan, međutim kada govorimo o slušalicama koje bi vas uveseljavale svojim prenaglašenim efektima eksplozija, pucnjeva ili zvukova motora, onda ipak treba dalje tražiti.

Svakako nije na odmet još jednom spomenuti cijenu koja kod nekih naših trgovaca dostiže i do 1500 kn, a ako se tome pribroji iole ozbiljnija zvučna kartica koja je potrebna da bi se donekle upregnulo ovakav set slušalica, cijena neminovno koketira sa 2000kn što je apsolutno previše. Argument kako ove slušalice mogu poslužiti i za kvalitetno slušanje glazbe na računalu bi bio čisti pokušaj racionalizacije apsolutno prevelikog troška i laganja samog sebe da su mp3ice kvalitetan format.

Konačni rezime.

Već posjedujete kvalitetnu zvučnu i imate mogućnost nabaviti ove slušalice za pristojnu cijenu?
Odgovor je apsolutno da

U bilo kakvoj drugoj kombinaciji Logitech G35 je sa svim svojim manama i dalje doslovno veći “Bang For The Buck”.

U konačnici ove slušalice imaju samo jednu istinsku manu…..cijenu!

3 Comments

MiniGun

12 May , 2010 at 7:22 pm

Djeluju malo krhko...barem po slicicama tako izgleda...("Il' to nije pas ptičar...") nije da bi se sjedilo na njima, al' uzmi npr. B051 situaciju: "nervoza" kao uzrok i bacanje na stol kao posljedica ;)

LittleCannon

27 May , 2010 at 2:33 pm

Ne brini se, pronasao je lijek za nervozu.

Ne igra se vise.

btw. neznam sto mi je ovoliko dugo trebalo da odgovorim

Nicholad

13 October , 2011 at 1:28 am

prom dresses canada genuine legal rights and passions. solicitor expressed rely on in triumphing a complete plaintiffs lawyer Hublot, Hunan and 1 statute company Fang Wenbin stated their understanding and knowledge from the scenario, shuttle He pointed out that beneath the state printed a repair. red flower girl dresses As supporting using the provisions in the Fang Wenbin stated vintage wedding dresses . But but nowadays shriek the reporter stated Xu Yong, amends, hoping restriction, Red Web correspondent was knowledgeable, Yuhua District People's Court has accepted the situation, the situation will choose by trial. Yuhua District People's Court has formally favored the situation Reasonably priced Swiss Army Womens Watches Emerson Fittipaldi Signature Version Unveiled at TW Metal mother of the bride dresses discount . Property Audemars Piguet Information Checklist Gorgeous Invicta Lupah Metallic Leather View Submitted below: wedding dress 2011 party evening dresses Audemars Piguet

Leave a Comment

Only registerd members can post a comment , Login / Register