Menu

Cigani lete u nebo- Moonbase Alpha

Iako sumnjam da na AA projektu ima developera romske nacionalne pripadnosti, naslov koji objedinjuje nekoliko Maksim Gorkovih pripovjetki mi se cinio prikladnim za ovu vijest.

Potaknuti uspjehom AA projekta (sveukupnog, dakle AA1+AA2+AA3), NASA je odlucila ici istim koracima te ponuditi besplatnu igru koja, kao i armija, pokusava bazirati se na sto je vise moguce realnosti. Posebna zanimljivost koja jos vise veze ova dva projekta, osim sto su oba sponzorirana iz americkog drzavno proracuna, jesu developeri koji su donedavno radili na nekim djelovima AA projekta. Da ne ostane samo na tome kao zanimljivost je iznesena zajednicka lokacija Army Game Studio i NASA’s Marshall Space Flight Center, odnosno Redstone Arsenal Alabama.

Sama igra je kao i AA besplatna i trenutno je u alpha fazi razvoja (zlobnici ce reci isto kao i AA3), ali ono sto je zanimljivo jest mogucnost igranja i alpha verzije. Igra se distribuira preko Steama i tamo se nalazi vec 10tak dana, sto znaci da svi zainteresirani mogu skinuti igru bez ikakvog troska i osjetiti barem djelic uzbudjenja kojega je dozivjelo svega 12 pripadnika ljudskog roda.

I ova igra je regrutacijski alat, medjutim ovog puta u drasticno plemenitije svrhe. Naime, amerikanci imaju isti problem sa znanstvenicima kao i sa vojnicima. Malo ih je! S obzirom da je AA projekt polucio respektabilne rezultate u odnosu na ulozeni novac, ocekuje se da bi rezultati mogli biti ponovljeni ako ne i premaseni, a kako se radi o najeksponiranijoj svemirskoj agenciji u svijetu interesa ne bi trebalo manjkati niti van granica ju es of ej.

Puni clanak mozete procitati OVDJE, a za kraj mozete pogledati i jedan mali trailer

6 Comments

Dakky

13 July , 2010 at 7:31 pm

ako se mene pita, trebalo bi probati

RimtuTiTuki

14 July , 2010 at 12:01 pm

I meni se ovo čini kao dobra razbribriga...

Dakky

16 July , 2010 at 12:27 am

Ja skinuo i instalirao, ajde ekipa idemo probati

Dakky

16 July , 2010 at 1:18 am

Kratka recenzija:

Nakon 40-tak minuta igre single playa u takozvanom "Free play" modu u kojem nema time limita za izvršavanje zadataka (prvo igranje igre koja nema tutorial u "Time limited" zadatku bi bilo pogubno), svakom Američkom građaninu (platiši poreza) bi bio overkill, odnosno, drugim riječima, uzalud vam trud svirači. Ljudi rade, plaćaju porez, a dobiju još jedan poluproizvod, koji ne da ne liči na igru, nego ne liči na ništa.

Da ne baljezgam dalje bez potrebe, sama ideja je zanimljiva, i siguran sam da će takvo što u budućnosti sigurno zaživjeti.

Nažalost igra je do bola komplicirana, a kao što sam već rekao, nema tutorial već samo kratke upute "u stilu kako se kretati - WSAD" i time je još više odbojnija početniku.

Čini se da su više vremena potrošili na snimanje "realnih" zvukova nego na crtanje tekstura. Sve je plastično i osjeća se kao da se hoda po planetariju, a ne po mjesecu.

Sami zadaci su "popravi elektronsku ploču" na način da sa mišem iscrtaš označeni kvar. Klik na početak, povuci do kraja, nemoj izaći iz označenog kvadrata.

Još jedna bitna stavka - nema europskih servera, tj. ima sveukpuno 3 servera sa pingom manjim od 150, s tim da najbolji ima 110. Zanimljiva opcija je hostanje vlastitog servera, pa se to vjerojatno lako riješi.

Iako nisam iznio nijednu konkretnu činjenicu zašto igra nevalja, moja ocjena igre je 2/10.

Možda se svidi populaciji 6-10 godina.

Ajkula

16 July , 2010 at 2:53 am

Dobra recenzija Pepe , ovaj Dakky ! :)

Nicholad

13 October , 2011 at 1:42 am

cheap wedding dresses inside the very same form no matter whether the message "Failed" seems around the display corset wedding dresses cheap bridesmaid dresses . Along with the message "Complete" way the calibration is total along with your compass is prepared to make use of. Stage five Press "Enter" apt return towards the chief display following the compass is calibrated totally. Now the compass perform particularly prepared to make use of strapless wedding dress . Tissot Swiss watches t461 how apt cost Azimuth SP one Spaceship view summer cocktail dresses . The Rotary Revelation view assortment characteristics leather straps and two reversible view faces. They're obtainable on the web and at main division shops and approved stores. Changing the battery inside a Rotary Revelation view is just not that tough but calls for using a situation back again wrench. one Get ready a delicate surface area strapless wedding dress , for instance a towel or pc mouse pad, location the view on

Leave a Comment

Only registerd members can post a comment , Login / Register