Menu

3.0.8.1 konacno

Kada se nesto ocekuje toliko dugo, pa jos k tome kasni, ocekivanja znaju nerealno porasti i nerijetko se dogodi da iako nista ne fali, ostajemo razocarani rezultatom. Priznajem niti ovdje nije izostao takav osjecaj, iskljucivo radi nedostatka novog sadrzaja, makar su developeri nekoliko puta naglasavali da novih sadrzaja jos nece biti i da je ovo iskljucivo bugfix zakrpa.

Developeri su lagali. Novosti postoje i sve su dobrodosle. Istina, vecina bi se mogla strpati pod kategoriju usminkavanja, ali postoji i prilican broj izmjena u samoj mehanici igre.

Ipak, u osnovi ovo je “bug fix” zakrpa i definitivno je u tom segmentu najveci broj promjena.

Slijedi kratak opis vecih izmjena.

Prvi test koji sam odmah po skidanju zakrpe isao odraditi bilo je spajanje na 26 slotni (popunjeni) server. S obzirom da sinoc nije bilo europskog servera koji bi odgovarao tom kriteriju, silom prilika morao sam se spojiti na americki. Nakon 15 minuta igre, isto toliko kilova ( ahhh sta cete kad sam dobar) iznerviran svojom drugom nepravednom pogibijom (citaj: “vidi ga vec ima neki cheat/hack/exploit”) mi sine pa ja igram vec 15 minuta na dupke punom serveru od 26 igraca bez ikakvih bugova, laga i opcenito bilo kakvih problema. Jedino sto je smetalo bio je veci ping. Izgleda da su moji poceci online igranja na56K modemu je ucinili svoje i podarili mi vjestinu poput plivanja, sto bi znacilo jednom kada naucis koliko pretjecanje ti treba ovisno o pingu, tu vjestinu imas do kraja zivota.

Vec ovo navedeno bi bilo dovoljno da se kaze da je zakrpa ucinila ono sto je trebalo, no novosti ima jos. Krenimo redom sa nabrajanjem onih krupnijih i lako vidljivih.

Za pocetak, nakon skidanja i instalacije zakrpe, broj iteracije je ostao nepromijenjen, vjerovatno iz razloga sto cetveroznamenkasta oznaka prilicno kobasicasto izgleda pa nije niti stala u taj za nju predvidjeni prostor. Takodjer snimite svoje config fajlove jer kao i kod svih zakrpa do sada, postojeci config fajlovi ce biti obrisani i zamijenjeni defaultnima. Izbornici koliko sam vidio nisu dozivjeli promjene, ali zato “on line” izbornici jesu.

Prvo sto ce vam nabiti kacot u oko je ogromni “Ready” botun. Njegova namjena je da ukloni nepotrebno 30 sekundno cekanje pocetka runde, odnosno ukoliko svi igraci kliknu na Ready automatski krece odbrojavanje od 10 sekundi do pocetka runde. Konacno nesto sto ce nas rijesiti prilicno iritantog cekanja na nekim serverima, ali i konacno ugasiti Peshekanovo zvocanje svima nama u slusalicama gotovo nakon svake runde. Kraj imena svakog igraca koji je kliknuo ready pojaviti ce se kvacica i na taj nacin se zna tko je AFK a tko ne. Sistem je stvarno odlicno odradjen i dovoljno uocljiv tako da niti apsolutni pocetnici ne stekaju prilikom stiskanja readi botuna.

Nakon sto krenete u prvu rundu primjetiti ce te da vise nece biti moguce odraditi “spawn spam”, odnosno sada je obligatorno (hah gdje sam iskopao ovu rijec) dovrsiti inicijalno punjenje puske, a tek nakon toga je moguce izvuci ili bombu, 320tku ili sto vec.
Dakle bye bye bezobrazni spam!

Kada smo vec kod onemogucavanja, ali i samohvale, uvazena je moja primjedba na sluzbenom forumu, ali i prijedlog rjesenja vezan za inerciju. Naime sada kod kretanja u strafe osjetiti ce te malu zadrsku. Krajnji rezultat je da prilikom izmjene vatre i istovremenog “strejfanja” igraci vise nece ici lijevo desno po metar, dva nego je to spusteno na gotovo pa neprimjetnu udaljenost. Popratna pojava je dobivanje osjecaja mase vase alter ega. Jako dabro izvedeno
Dakle bye bye boksaci!

Jos jedna vesela vijest je i konacno funkcioniranje preskakivanje zidova iz trka. Stvar je sredjena i sada se pojavljuje zgodna opcija kombiniranja dva poteza, odnosno preskok preko zida i zatim momentalno bacanje u lezeci polozaj. Jednom kada uvjezbate “combo” potez stvar toliko fluidno radi da ce manevar pretrcavanja od zaklona do zaklona u velikoj vecini biti zavrsavan upravo tim “combo” potezom.

Ne smije se zaboraviti i opci osjecaj fluidnijeg kretanja i igranja, ali i konkretne brojke koje, barem u mome slucaju kazu, i do 15 FPS-ova vise u odnosu na prijasnju verziju…pardon iteraciju. Kada smo vec kod subjektivnih dojmova, cini mi se da su prckali i po zvuku, odnosno EAX efekti su malo tweakani pa mi se cini da osjecaj promjene prostora je precizniji. S obzirom da tu izjavu ne mogu potkrijepiti konkretnim primjerom ili brojkom, ostavljam mogucnost da je samo rijec o placebo efektu.

Od vidljivijih kozmetickih promjena svakako treba naglasiti redizajn ikone oruzja, odnosno sada je broj spremnika ili 320tki razdvojen i nalazi se u zasebnoj ikoni u stupcu gdje se nalaze i ikone od bombi i prve pomoci. Novost je i podsjetnik koji su objektivi na pocetku svake runde.

Za sada je primjecen samo jedan bug i to prilikom lijecenja suborca. Naime u rijetkim slucajevima se zna dogoditi da suborac se ne podigne na noge iako ste primjenili ispravan tretman.

Ostatak u SitRepu najavljenih ispravaka/promjena je odradjen kako treba pa nam se tako vratio i lean, ironsight……..
Ipak cini mi se da prikaz cinova jos uvijek steka, no moram priznati da nisam previse ni igrao, ali niti obracao paznju na taj dio.

Uglavnom, za par dana ili cak tjedana, iskristalizirati ce se pravo stanje stvari pa cemo tada imati konkretniju ali i objektivniju ocjenu.

Rezime zakrpe:

Odlicna, pravi korak u pravome smjeru, a sada dajte nam konacno barem novu mapu.

2 Comments

B051LjKo

29 October , 2010 at 12:59 pm

Čini se kao konačno smislena iteracija... a će da probamo!

Nicholad

13 October , 2011 at 1:45 am

as normal people today are obtaining, the aim would be to boost product sales mother of the bride knee length dresses . The identify originates from Tudor Tudor England red cocktail dresses . It absolutely was the golden age of Britain, most likely equivalent towards the popularity of China's Golden Several years. Rolex Tudor hope that using the very same time occupy the substantial finish and midrange markets, brand name good results glories. red bridesmaid dresses Continues to be reduced important lead Rolex Tudor propaganda within the media is comparatively little long quinceanera dresses . Practically two decades have altered this scenario. vintage prom dress Tudor propaganda and market it additional steadily, maybe Rolex and Rolex Tudor wake not exactly the same, the additional income the greater to market it champagne flower girl dresses . Tudor's concentrate within the sports activities watches. 2009 replica watches, the Tudor launched HYDRONAUT II Chronograph black dial with black, red

Leave a Comment

Only registerd members can post a comment , Login / Register