Menu

Nitko nije imun

Iako nitko na ovim stranicama nije preveliki fan ove megapopularne franšize, jednostavno je nemoguće ovih dana prosurfati 3 stranice na internetu bez da se ne naleti na nekakav spomen nove iteracije (he he ) ovog poznatog serijala. Ovoliku količinu isčekivanja, a.k.a. hype, nitko nikada nije podigao. Iako je već bilo prijašnjih pokušaja dizanja tenzija, koji su u odnosu na BF3 svakako bili manjeg intenziteta, svi u svojoj osnovi imaju jednu zajedničku karakteristiku.

Što više dižeš hype, kasnije te jače ugrize za dupe.

Možda najbolji recentni primjer je Duke Nukem, koji nakon isčekivanja mjerenoga desetljećima bio brzinski združeno popljuvan od kritičara ali i igrača. No da ljudi govore jedno, a rade drugo posve je jasno kada se pogledaju prodajni rezultati Đuke Nuklearca.

BF3 je tek promolio nos kao “predotvorena” beta (svi koji su preordali igru dobili su priliku da 2 dana ranije zaigrati ju) a forumi su su već skoro pa potpuno zatrpani pritužbama o nebrojenim bugovima koje, prema nekima cine igru gotovo neigrivom. Na sto se sve žale igrači možete pročitati na i službenom forumu, gdje još uvijek vlada doza pristojnosti, za razliku od nekih drugih mjesta gdje je vrlo cesta upotreba pridjeva fekalnog prizvuka.

Iako vam se čini da ovaj članak zvuci kao cista naslada tuđoj “nesreći”, uvjeravam vam da o tome ovdje nije riječ.
Moja intencija (al’ su mi danas puna usta velikih rijeci) nije ništa drugo nego povlačenje par paralela s igrama koje smo/ste dosada igrali i koje ćemo igrati.

Ako jedan od visoko budžetnih naslova, ako ne i najvećeg budžeta, izađe u ovom stanju kakvim ga opisuju prvi igrači onda mislim da sve igre koje smo dosada igrali uopće ne iskaču od prosjeka niti smo mi retardi koji neznaju izabrati normalnu igru, jer eto kako je vidljivo iz posljednjeg primjera i najvećima se događaju posve identične stvari. Sada kada čitam prve reakcije, shvaćam da vise ne postoje igre koje su bugovite i one koje nisu, jer očito je da su sve bugovite. Iako ne sumnjam da će bugovi u ovoj konkretnoj igri biti nadprosječno brzo ispravljeni, jer ipak je riječ o velikim novcima, igra je već počela širiti gorkasti okus.

Zato kada drugi put se krenete zaliti na Tenkove/Armiju/nešto treće probajte precipirati do možda vise nikada nećete zaigrati igru bez ijednog buga. Igre su danas postale toliko složeni i kompleksni proizvodi sa vojskom developera, dizajnera, umjetnika, marketinških stručnjaka, managera… da se prema svojoj opsežnosti i obimom posla gotovo pa mogu uspoređivati sa projektiranjem nuklearne podmornice.
Balkanci kakvi jesmo, imamo mudru za svaku situaciju, a ovdje nekako prirodno samo po sebi se nameće “Puno babica, kilavo dijete”

Kako će se odraziti ovakav start na BF3?
Tako sto ćemo, vjerujem vrlo skoro citati o rekodnoj prodaji koju je postigla ikada jedna video igra.

2 Comments

Dakky

27 September , 2011 at 11:19 pm

Rekao bih da uopce nema smisla usporedjivati alpha ili beta verziju bilo koje igre sa official releaseom, iako se u nebrojeno puno slucajeva pokazalo da bugovi ostaju, ali se isto tako i pokazalo da ih puno nestane...

Timer28

28 September , 2011 at 9:13 am

Ja kao gamer sa popriličnim stažem ( nije ne ponos ;) ) ..priznajem da mene ta igra napalila kao da mi je prvi puta hehehhe čak sam išao u komp-upgrade zbog te igre :)..uglavnom jedva čekam..a što se tiče bugova...hmm ako sam izdržao ARMA 2 od početka pa do danas ( još uvjek ja zaigram sa veseljem ) onda če biti ovo zakon igra ma kakva god izašla van...jer zakrpa če biti ( 100% prvi več nakon 1mlj :) ) i igra če se sređivati polako..isto kao i BF2 na početku. Nisam još sreo igru koja je bila od početka bez bugova.
Uglavnom..jedva čekam...pre oreder ..samo što nije..nadam se da se sretnemo na bojištu.
LP

Leave a Comment

Only registerd members can post a comment , Login / Register