Menu
Americas Army 2.5

Americas Army 2.5

Ne, niste krivo pročitali niti sam pogriješio. Nisam niti poludio, iako to može biti diskutabilno. Dobro ste pročitali naslov i ovo je tekst o Americas Army 2.5.

Ako se pitate kojim povodom, odgovor je možda čak i bolji nego ste očekivali. Naime moj zadnji tekst o AA 2.x je bio pomalo tugaljiv i govorio je o konačnom čavlu u lijes AA 2.

No da sam bio u krivu, da se čavli mogu izvaditi, lijesovi iskopati, a u svijetu kompjuterskih igara i pokojnici reanimirati, pobrinula se ekipa sa battletrackera i ekipa sa http://aao25.com

Podsjetnik.
AA2.5 prvi puta smo zaigrali 2005 godine. Te iste 2005. godine smo imali prvi ljetni LAN na otvorenom kod Gruje, puštene su u pogon ove stranice koje su se zadržale i do danas, upoznali smo i FPS Douga, nvidijini driveri su bili dvoznamenkastog broja, drug Troky je predstavio automatizirane prijave za meč, sudjelovali smo na velikom AA VX Gas turniru u Rijeci, a na TWL-u 8 mjeseci nismo imali niti jednu pobjedu zahvaljujuci besmrtnoj GUM taktici. Dakle, bila je to vrlo aktivna i ispunjena godina za Ri051 klan.

Prekinimo nostalgicna naklapanja i vratimo se ponovno rođenoj AA 2.5.
Kako sam već napisao, novi život AA2.5 udahnuli su dečki sa Battletrackera i http://aao25.com , koji su nakon službene najave o prestanku rada službenih autentifikacijskih servera, odlučili podići svoje. No nisu se zaustavili samo na tome nego su i razvili vlastiti download manager, 2.5Assist koji ujedno i služi kao centralno mjesto za sve što ima veze sa igrom, što bi značilo da iz njega možete podesiti postavke same igre, edititirati armyops.ini i user.ini, vidjeti vlastitu statistiku, buddy lista, a ujedno je i server browser. Iako je već sve bilo u pogonu, u 1. mjesecu ove godine, zbog općenitog slabog interesa mi je nekako promaklo.
Ipak, promjene postoje. Jedna od glavnijih je login, koji je sada korisničko ime i lozinka sa battletracker stranica, no ono najljepše je da je vaš teškom mukom stečeni honor još uvijek tu.
Interesantno je da su dečki ovo iz hobija odradili daleko kvalitetnije i profesionalnije nego kada je predstavljen službeni download manager i ako dobijete želju za eventualnim napucavanjem, gušt vam neće odmah u startu pokvariti bilo kakva tehnička kompllikacija, jer kako već rečeno, ali i provjereno iz prve ruke, stvar funkcionira odlično.

2.5 verzija nije odabrana nasumično već zbog toga što je to bila posljednja multiplatformska iteracija (he, he) Americas Army-ja, što bi značilo da igru bez problema igrate na Windozama, Linuxu (provjereno) i OS X-u. Također, punk buster je potpuno funkcionalan, a i na TWL-u se pojavio 2.5 ladder.

Netko će reći da je ovo samo patetični pokušaj dizanja mrtvaca, no za starkelje poput većine članova ovog klana, ovo može poslužiti kao povremeni ventil kada tlak nostalgije postane prejak.
Trenutno takvih ima oko 150, na nekakvih 80tak servera svaku večer i društva za popularnije mape gotovo pa uvijek ima. Čak i jedan server Ekstrakcije je ugodno popunjen bio dvije večeri za redom, koliko sam testirao ovu staru/novu igru.

Ukoliko želite i sami, na kratko, vratiti se u prošlost, 2.5 assist možete skinuti OVDJE. Koraci nakon toga su gotovo pa trivijalni i ne zahtijevaju nikakvo dodatna objašnjenja.

Mogu samo reći da je tih par rundi što sam odigrao prizvalo jako puno lijepih sjećanja kao i što su izazvale nebrojene osmjehe.

14 Comments

Troky

27 May , 2012 at 4:08 pm

Ja već instalirao i nadam se pojaviti na srušenoj u večernjim satima :smt066

LittleCannon

27 May , 2012 at 4:10 pm

bogami doci cu i ja, ali malo kasnije.

Ajkula

27 May , 2012 at 4:53 pm

Skidam !

KrLe

27 May , 2012 at 5:12 pm

LOL
Čim skužim di, skidam!

Groo

27 May , 2012 at 7:57 pm

To bi i kod mene radilo?
Iste performanse kao i ranije?

LittleCannon

27 May , 2012 at 8:05 pm

Ako je radilo 2005, zasto ne bi i danas

Groo

27 May , 2012 at 8:06 pm

Velesjajno......tu sam navečer :))))

LittleCannon

27 May , 2012 at 9:07 pm

Gdje ste?
Krle, Ajki i ja vec mlatimo po ekstakciji.

BaXuZ

28 May , 2012 at 9:03 am

juhuuuuuu, djeca odrasla, tata se igra

LittleCannon

28 May , 2012 at 10:52 am

Jos cemo se na kraju svi skupiti.

Gdje je Zhorzh. Nikad ne lurka kad treba

Groo

28 May , 2012 at 12:16 pm

Zhorzh je na putu da postane tata ;)

LittleCannon

28 May , 2012 at 1:39 pm

Mashala!!!

Jel se zna da li ce biti pishonja ili pishulja?

njonjo

29 May , 2012 at 2:00 pm

weee

adels

29 May , 2012 at 8:17 pm

dobra stara vremena

Leave a Comment

Only registerd members can post a comment , Login / Register