Menu
Imamo WEB

Imamo WEB

Prve riječi tada novih stranica, a sada već onih prošlih, u nekakvom žaru i napadu ponosa pomješanog sa sjetom, nazvao bih antologijskim. Iako ovaj tekst ima tendeciju pretvoriti se u plač za proteklim vremenima, u 11 godina klana ove stranice su nas služile 9 tako da slobodno mogu reći da je odlaskom starih stranica odlazi jedna epoha naše klanske povijesti.

Danas, doslovno rečeno, okrećemo novu stranicu!

Za početak, jedan mali trivia kviz: Znate li koja je ovo iteracija naših stranica?

Ako ste rekli 2 ili 3 pogriješili ste. Točan odgovor je 5.

Iako prve naše stranice, koje su poslužile kao virtualno okupljalište, bile običan forum bez naslovnice, tehnički to su bile prve Ri051 stranice. Istina, trajale su svega nekoliko mjeseci nakon kojih je pomalo zaboravljeni virtualni ratni sudrug i prokleta kamperska snajperčina Moby, u naletu dobre volje i viška vremena, složio prve “prave” stranice koje, kada ih gledam iz današnje perspektive uopće nisu loše. Zahvaljujući pametnim programerima “Wayback Machine”, a ne nekoj mojoj dalekovidnosti još uvijek je moguće vidjeti stranice br.2

Priznajte da i danas izgledaju dobro!

Služile su nas 2 godine, a kao što vidite, tada glavni tekstopisac nisam bio ja, nego “večiti kružni igrač” Grujo. Vrijedi spomenuti da su stranice u početku bile gost www.connecto.hr domene.

Treća iteracija je gotovo jednalo kratko trajala kao i prva, no to su bile prve “ozbiljne stranice”. U principu 3. i 4. verzija su gotovo iste stranice bile (riječ je o “e107” CMS-u) sa drugačijom temom. Ako me sjećanje ne vara te stranice su bile gost ri051.mobydesign.com ili .hr (vrag će ga više znati). Nažalost ove stranice nije sačuvao niti wayback machine. Pred sam kraj 3. iteracije, drug Dakky je registrirao ri051.com domenu i od tada smo tu.
I onda, tog 5. mjeseca 2005. pojavila se predzadnja iteracija (baš sam uporan, jel’da?), koja nas je vjerno služila 9 godina, prije svega zbog sati i sati utrošenog vremena, klanskog programera i vječitog mrguda, Trokyija.

Nekoliko puta smo bili meta hakera, spammera, a bogami i nekoliko puta su se stranice vadile iz backupa, no drug Troks je to odradio kao da je bio plaćen za to i u proteklih 9 godina downtime stranica je bio gotovo jednak kao od Google stranica.

Troks, palac gore, kapa do poda, moj naklon!

Vrijedi spomenuti dok se aktivno pucala Armija stranice su bile bogatije za nekoliko dodatnih sadržaja, od kojih je možda najistaknutiji bio samostalni AA tracker (opet drug Troky) pomoću smo znali online statuse naših članova bez potrebe za odlakom na AAO Tracker stranice. Također mora se spomenuti i detaljna statistika naših Teamwarfare mečeva kao i lista najboljih igrača klana, gdje smo ja i Bosiljko vodili privatan rat. Ponešen nostalgijom, ovim putem priznati ću poraz u tom ratu, no činjenica je da sam ja prvi bio prvi na klanskoj tablici, a i morao sam nakon toga popustiti kako ne bi ostali izgubili volju za igranjem 😛

Što reći na kraju?
Koju posluku porati?

Poželjeti novim stranicama jednaku virtualnu duboku starost kao ovih prošlih, ali i nadati se da ćemo još jednom živnuti kao klan, da ćemo pronaći opet neku igru ili zanimaciju koja će nas sve skupa uzeti, ali i da nikada nećemo biti dovoljno stari i zauzeti da nećemo moći pronaći makar sat vremena tjedno za virtualno druženje i pokoje pivo. Ipak, treba ostati realan ne očekivati jednak entuzijazam kao desetljeće ranije, no nikada se nezna.

Ja prvi mogu reći da nikada ne kažeš nikad za bilo što u životu.

PROČITATI: http://www.ri051.com/forums/topic/novi-site-2/

5 Comments

LittleCannon

15 May , 2014 at 3:16 pm

Prvi komentar je mooooj, tralalalalla

Dakky

15 May , 2014 at 7:02 pm

Drugi moj, jes da jedva vidim sta pisem al ajde...

LittleCannon

15 May , 2014 at 9:11 pm

hmm da, malo je bljedunjav font

Troky

17 May , 2014 at 9:46 pm

Evo, malo sam popravio boje...

njonjo

17 May , 2014 at 4:40 am

ma, kad vidim TS status :)

Leave a Comment

Only registerd members can post a comment , Login / Register