Menu
“Blast from the past” ili kako mi nije jasno da je toliko godina prošlo.

“Blast from the past” ili kako mi nije jasno da je toliko godina prošlo.

Dosadilo mi gledati pršut zalijepljen na čelo spiritualno uzdignute individue.

Pa što ima?

Ako nema ništa, onda barem se podsjetimo što je bilo.

Dakle jedan lagani “blast from the past”, ili da zvuči malo ozbiljnije što se događalo na ovim stranicama dekadu ranije.

Desetljeće, pače!

Krenimo redom.

Odmah u prvom mjesecu 2008 godine, iščekivali smo prvu korisničku mapu koja je trebala postati “honor capable”. Kada smo konačno instalirali, tada nezamislivih 60MB za jednu mapu, odmah su uslijedile i kritike.

Kritike su uslijedile na moj račun također, kada sam najavio test 5.1. slušalica ispod 100 kuna, i nikada ga odradio. Istinu govoreći, test je bio odrađen, ali rezultat je bio toliko razočaravajuć da nisam imao niti trunku volje kucati bilo kakav tekst.

No volje za kucanjem teksta je bilo na bacanje kada smo doznali za izlazak novog patcha (2.8.3.), što se ne bi moglo reći za igrački entuzijazam koji je do tada već vidno splasnuo. Naime, jedina dva komentara na tu vijest bili su  fekalne prirode.

No ne bi bilo u redu ne spomenuti našeg neznanog junaka koji tada zakuhao “belosvetsku urotu”. Naime, po prvi puta devovi su pokušali upregnuti torrent protokol kao način distribucije patcha i to na način da se torrent distribuira do 99%, a zatim onih preostalih 1% na dan izlaska pustiti u opticaj. Na taj način htjeli su smanjiti navalu na download servere i ubrzati cijeli proces nadogradnje. Cijeli patch je “nekim čudom” bio leakan na jednom od foruma, kojeg smo svi uredno skinuli. Tu bi priči bio kraj da nije jednom od nas (rimuje se sa “kroki”) palo na pamet staviti ga na torrent i na taj način 10tak dana prije oficijalnog izlaska “posrati se na šefa i stanicu” devovima i distribuirati patch cijelom svijetu. Sjećam se na battletracker forumu, oda i epova neznanom junaku, ali i promptnog odustajanja devova da ikada više upotrijebe torrent protokol kao način distribucije.

Te godine mučila su nas i nova pravila na TWL-u, pisali smo i o Windowsima XP 64bit gaming edition kao i o benefitima koje donosi takva okljaštrena instalacija, a počelo se pisati i o Armiji 3.0, koja je za većinu članova na kraju bila razočarenje, osim možda poteza “Baždarević” koji je bio fora fičr.

Bio je tu i članak o tipu koji je sasvim ozbiljno i odgovorno tvrdio da je spasio život unesrećenom u prometnoj nesreći zahvaljujući medic treningu unutar Armije. Iako sam i dan danas skeptičan o toj anegdoti, morate priznati svi smo se zabavljali idejom da naše gubljenje noći nije baš posve uzalud i da se ipak može okarakterizirati kao društveno korisna aktivnost.

I na kraju, te već davne 2008 godine, pisali smo o našim komšijama “Dezima Legione” (sjeća li ih se još netko?) i banovima koje smo pobrali nakon naše uber “GUM” taktike. Bilo kako bilo, nakon toga Dezima Legione je postao sinonim za metiljavce, plačipičke i ostali pogrdne nazive koje smo upotrebljavali kada smo htjeli biti politički nekorektni.

Pišem ovaj tekst i razmišljam kako se sjećam svega kao da je sve bilo prije par godina, a kad ono dekada ranije.

Desetljeće, pače!

No Comments

Leave a Comment

Only registerd members can post a comment , Login / Register