Menu
MX518

MX518

Nekoc davno, medju zivljem ovog klana Logitech MX518 je bio “must have” mis. Koliko se sjecam, velika vecina nas ga je posjedovala i bila iznimno zadovoljna (osim nekih koji su ga slali na reklamaciju zbog 2 mikrona lufta na lijevoj tipki). Mis je i za danasnje pojmove iznimno ergonomican (pogotovo za vlasnike vecih dlanova), ali i prilicno upotrebljiv. Uostalom, moj primjerak MX518 je jos uvijek u aktivnoj upotrebi u djecjoj sobi. Ocito da takvo misljenje dijele i inzinjeri u Logitechu pa nam ponudili osvjezenu verziju MX518-ice.

Pa sto ima novoga?
Realno gledano, nista neocekivano. U ergonomski dizajn nije dirano (valjda su se vodili onom “If ain’t broken, don’t fix it”) sto je zapravo odlicna stvar. Osvjezen je senzor koji sada nudi 10X vecu osjetljivost od originala (16 000 DPI, naspram originalnih 1600 DPI) i izmjenjene su boje, ali i, kako kazu na stranicama, i materijal od kojeg je kuciste misa napravljeno. Osobno mi je stari mis bolje izgledao, ali to je stvar ukusa.

Takodjer ovaj mis je sad “pametan” pa u sebi ima i mali ARM procesor koji pomaze misu zapamtiti postavke programabilnih tipki neovisno o racunalu na koje je spojeno. Vjerujem da postoji netko kome je to znacajan ficr. Meni nije.

Uglavnom, ako vas puca nostalgija, ili iskreno mislite da boljeg misa niste imali, ova 2.0 verzija moze biti vasa za 60-tak dolara. No s druge strane sam siguran da stare 518-ice rade jos uvijek jednako dobro kao i prvog dana pa je onda diskutabilno da li ici kupiti noviju verziju ako jos uvijek imate staru.

Uglavnom, zgodan “blast from the past”, ali i pokazatelj da u nedostatku novih, pocinju se reciklirati stare ideje, cak i kod PC periferije.

Ovo je tata

…a ovo je sin

4 Comments

Dakky

27 February , 2019 at 7:05 pm

Ja bio na MS IntellMouse 3.0A 10 godina pa htio ergonomski sličan miš... pa uzeo Razer Deathadder Chroma... lijevi klik prvo preskakao i radio duple klikove već nakon godinu dana i onda skroz krepao. Nakon njega (pred 2 godine) uzeo Logitecha G403 i to je definitivno najbolji mišonja kojeg sam imao i definitivno najbolje leži u ruci... sličan je kao MX518, ali ipak više podsjeća na Microsofovog...

LittleCannon

28 February , 2019 at 9:03 am

Interesantno. Ja jos nisam cuo niti za jedan Razerov proizvod a da se ljudi nisu masovno zalili na njega. Ukljucujuci i Blade.

Dakky

3 March , 2019 at 3:10 pm

A razer je izgleda prenapuhani shit. BTW. troky me dodao u grupu autora, tako da spremam jedan članak uskoro... tema... tajna :)

LittleCannon

3 March , 2019 at 8:51 pm

Samo daj.

Leave a Comment

Only registerd members can post a comment , Login / Register