pretpostavljam da su decki provjeravali kako im se vas server ponasa. Jel to bio server na artofwarcentral? Di je smjesten?, jel jako lagira 2.5? mi kontamo uzet server, pa smo vidjeli vas izlistan na AOWcentral:
Da, točno tako, provjera kvalitete servera. Moji dojmovi su – loše. Server zaista je u Amsterdamu (provjerio sam) ali izgleda da nemaju dovoljno propustan link za njega. Ping je sa par igrača preko T-Com DSL-a ispod 100ms da bi sa porastom broja igrača išao gore. Već sa 14 igrača ping je preko 100, a sa 20 igrača server prestaje biti igriv zbog lag-a.
Uspoređivajući višemjesečna iskustva administracije GOAA servera sa AOW serverom, mislim da je GOAA bio puno bolji što se lag-a tiče (nije ga nikada bilo niti sa 26 igrača), ali je upravljanje serverom bilo kompliciranije – potrebno je bilo ručno upload-ati AASA skripte (AOW FTP-om), često ga je trebalo reboot-ati, izgubio bi honor status tu i tamo, management stranice nisu uvijek bile dostupne itd. Sa AOW-om je izgleda situacija nešto bolja, ali bi još pričekao sa ocjenom tog dijela priče barem mjesec dana.