Dakle, kako je netko zaključio da ja imam previše vremena u životu (čitaj Kristian, budući muž mile mi sestre) ispilili su me da ima pronađem adekvatnu TV karticu, (na što se meni smrknulo jer APSOLUTNO uvijek umam problema s njima) i sredim malo komp. Kako sam predvidio periodičku potrebu za instalaciom windowsa na toj mašini, ja sam je još prije 6 mjeseci fino zghostao i riješio taj problem u 13 minuta, ali tada je krenulo veselje. TV kartica je naravno stalno kenjala nešto i ja nikako nisam uspijevao natjerati nepoznati “multimedia audio kontroller” da prihvati drivere koji su bi trebali biti adekvatni, u cijeloj toj priči nisam se previše sekirao oko nepoznatog network kontrolera koji se odnekud stvorio u device manageru predpostavljajući da driveri od matične nešto kenjaju (a i češkao me šupčić za mrežnu koja mu apsolutno ne treba). Međutim ispostavilo se da se bez instalacije drivera (koja mora ići manualno, jer wizard ne radi) dotična TV kartica je od windoza prijavljena kao netword adapter (?!?!?) i nikakvo čudo što instalacija nije prolazila jer sam krivu stvar gnjavio sa krivim driverima. Navedeni multimedia audio controller je u biti Audigy 2 kartica koja nije prepoznata jer je ghost napravljen čim je komp kupljen, a audigy je ušao u kantu nekoliko mjeseci kasnije. Kako je pred nekoliko dana čovjek donio samo kantu kod mene ja nisam testirao zvuk (a čovjek je kad je došao doma uredno ubo zvučnike u onboard zvučnu) koj je još urednije radila, tako da mi niti na kraj pameni nije bilo da bi misteriozni Multimedia audio kontroler moglo biti bilo šta osim zle TV kartice koja me mrzi i za inat neće raditi normalno…
To bi bilo odoka to…