Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • Author
  Posts
 • #1053

  Troky
  Keymaster

  GATHERING LAN PARTY U VELIKOJ GORICI

  Number one pobjednik turnira

  Izvrsne predstave kroz cijelu proteklu sezonu uz osvojenu HCL AA ligu i prije početka turnira su Number one svrstali u jednog od pritajenih favorita

  Piše Nebojša STANIVUK

  Početak svake nove godine u gamerskim krugovima kao da je rezerviran tradicionalni LAN party u Velikoj Gorici po jubilarni, peti puta organiziran od strane Gathering teama. S obzirom na iznimno pozitivne reakcije sudionika na prošlogodišnji LAN, ovogodišnje izdanje je imalo sav potencijal postati jedan od najvećih skupova gamera u Hrvatskoj. Nažalost, nezainteresiranost sponzora i brojni problemi organizatora koji su uslijedili gotovo da su uzrokovali otkaz cijele manifestacije. Uz golemi trud (i potpunu improvizaciju) organizatori su ipak uspjeli skupiti 16 konfiguracija da bi se glavni turnir, onaj u Americas Armyju ipak mogao održati.

  Sudionici iz inozemstva

  Šteta je, nažalost, već unaprijed učinjena. Na turnir je pristiglo jedva pedeset posto prijavljenih natjecatelja, a s obzirom na brojne probleme s na brzinu skupljenim polovnim računalima, i bolje; inače bi se turnir odužio do u nedogled. Bez obzira na sve probleme i kronični nedostatak kvalitetne opreme, natjecatelji su većinom imali razumijevanja za organizacijske muke. S natjecateljske strane, turnir je bio vrlo jak i bez obzira na otkaze, skupila se respektabilna ekipa. Uz jake domaće snage, vrijedi istaknuti natjecatelje koji su na turnir doputovali iz daleke Velike Britanije i Njemačke, te vrlo brojnu slovensku zajednicu koja je turnir pohodila s čak četiri ekipe. Pobjednik turnira bila je ekipa Number one klana koja je u finalu porazila prvu ekipu slovenskog klana »BEER«. I dok se Number oneov prošlogodišnji rezultat, odlično drugo mjesto, još mogao smatrati iznenađenjem, izvrsne predstave kroz cijelu proteklu sezonu uz osvojenu HCL AA ligu i prije početka turnira su Number one svrstali u jednog od pritajenih favorita.

  Enervate gaming podbacio

  Najveće iznenađenje turnira je poraz prvih favorita i prošlogodišnjih pobjednika (doduše tada pod drugim imenom i u nešto izmijenjenom sastavu), klana Enervate gaming koji su ispali već u prvom kolu. Nakon diskvalifikacije iz Hrvatske cyber lige uslijed grubih i namjernih kršenja pravila, ENE nastavlja s rasprodajom ugleda i ni inozemna pojačanja im nisu previše pomogla protiv odličnih Slovenaca pod vodstvom Matiaža Grebenara, alias GCOOL-a, inače vodećeg svjetskog igrača na pojedinačnoj ljestvici, koji su ih doslovno »pomeli«. Ivan Grzela, osnivač AA sekcije Enervate gaminga i jedan od najiskusnijih hrvatskih igrača očito je daleko od nekadašnje forme.

  Turnir u igri Warcraft DOTA privukao je otprilike jednak broj natjecatelja kao i Americas Army s jedinom razlikom što je bio pod upravljačkom palicom Hrvatske Cyber lige. Nakon duge borbe koja je potrajala gotovo cijelu noć pobjedu i prvu nagradu u vrijednosti od 2.000 kuna odnio je klan Ridiculi ribari iz Zadra.

  Natjecanje u Casemoddingu

  Uz turnire, nezaobilazni dio ovakvih manifestacija je i natjecanje u Casemoddingu, na kojem se natjecatelji nadmeću u vještini izrade ručno rađenih kućišta za računala opremljenih kojekakvim dodacima poput neonskih lampi, UV plastičnih oklopa, vodenih hlađenja i sličnih komponenata koje utječu na ukupni vizualni dojam i funkcionalnost računala. Pobjedu u ovoj kategoriji je uvjerljivo odnio Vedran Relja, čiji je rad bio barem dvije stepenice ispred prvoga konkurenta. Ukusan i jednostavan dizajn u kombinaciji s originalnom idejom te prije svega nevjerojatno preciznom i kvalitetnom izradom nešto su, usudit ću se reći, do sada neviđeno na hrvatskoj modderskoj sceni. Uostalom, kada se model izrađuje laserskim rezačima i CNC strojevima prema milimetarski preciznim CAD nacrtima bilo kakav rezultat izuzev vrhunskog teško je i očekivati. O projektima Vedrana Relje više će biti riječi u jednom od sljedećih brojeva Digitalnog doma.

  Informacije o Airsoftu

  Svoj štand su na LAN-u imali i članovi kluba »Zrinski« koji su svim zainterisiranima dijelili brošure o Airsoftu, u posljednje vrijeme vrlo popularnom hobiju koji vjerno simulira taktičke vojne igre. Airsoft je kao timska igra nastao u Japanu odakle se vrlo brzo proširio svijetom i, pogotovo u SAD-u, postigao veliku popularnost. Za razliku od Paintballa, Airsoft markeri ne ispaljuju boju, već malene plastične kuglice, što će reći da replike izgledaju gotovo kao prave, i za vježbanje ih uz amatere, redovito koriste i vojne postrojbe diljem svijeta.

  Sve u svemu, ovogodišnje izdanje Gatheringova LAN party-a većina od oko 170 sudionika pamtit će po dobru. Bez obzira na sve organizacijske nedostatke osnovni je cilj, druženje potpomognuto natjecateljskom atmosferom, postignut. Nažalost, prema riječima Ivana Pugelnika, predsjednika udruge Gathering team i glavnog organizatora, ovo je vrlo vjerojatno posljednji veliki LAN party u Velikoj Gorici.

  #11411

  Gnjida
  Participant

  Dio o Grzi i ENEu posebno mi se svidio !opr019ft :smt040

  #11412

  FoRreSt
  Participant

  Bosiljko, citajuci clanak o PS3 u Novom listu od 19.04.2007. vidjeh da nemores naci LCD 1920×1080 za probati full rezoluciju. Zovni drugi put imam ja kuci jedan od 94 cm. !opr019g2

  #11413

  B051LjKo
  Participant

  HEhe, oj forrest nismo se dosta čuli ;-)…

  A jebat ga, šteta, ali svejedno… fala na informaciji, već ćemomi naći načina da upogonimo 1080p rezu nekako…

  BTW. Koji će ti drekec tako skup televizor….

  #11414

  Dakky
  Participant

  pa sta nije 1650×1080 … 1080p reza…

  ako je… pa znas da ja imam 20″ wide … 🙂

  #11415

  Dakky
  Participant

  Bosiljko, citajuci clanak o PS3 u Novom listu od 19.04.2007.

  ej, daj mi javi kako su prosle utakmice … da dignem pare … :smt017

  #11416

  FoRreSt
  Participant

  Vidjeh, svidjeh mi se pa … dobro dodje.

  #11417

  B051LjKo
  Participant

  pa sta nije 1650×1080 … 1080p reza…

  ako je… pa znas da ja imam 20″ wide … 🙂

  Obrnuo si, 1680×1050… dakle fali ti još koji redak 😉

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.