HomeForums[Ri051] Official ForumOpcenito – MainCorona – vasa misljenja

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author

LittleCannon
    Moderator

Evo svi citamo vijesti pa i karanteni smo.

Zanimaju me vasa stajalista o ovoj situaciji.

Jeste li uplaseni, razocarani, bijesni, u panici….

Ajd da izmjenimo malo misljenja.

Dakky
    Participant

Priprema, tj. vojna ježba za 3. svjetski rat. Točno se vidi tko je na čijoj strani i tko je pripremljen za iznenadnu situaciju, a tko nije. Hrvaska izuzetno dobro reagirala uz manje propuste, ali ostatak Europe i Amerika totalno nepripremljeni. Vjerujem da tvorac Corone nije imao u vidu toliku smrtnost već samo ispipavanje terena, ali shit happens.

Da mi zdravlje nije u stanju kakvom je, svi skupa bi mi išli na živce.

LittleCannon
    Moderator

Hmmm, evo danas naletih na ovo

Ne znam sto bih mislio. Covjek ne izgleda ko kreten, a opet….

Troky
    Keymaster

Svi ćemo kad tad pokupiti coronu… možda ne sad, ali u roku od godinu-dve sigurno… i kad više od pola poplacije preboli to sranje bit će sve ok.
    Da nemam rizičnih jedinki u bližoj obitelji rado bih se samozarazio i odležao to da skinem s kurca… barem dok su bolnički kreveti još slobodni i dok ima respiratora just in case.
    Problem s coronom je što se pre brzo širi i radi enorman pritisak na zdravstveni sustav koji nije u stanju svima pomoći na pravi način pa više ljudi umire… kad bi se zaraza mogla dozirati to bi bilo super i smrtnost bi vjerojatno bila na razini gripe.
    Ono što su Englezi imali u planu mi je bilo baš prihvatljivo… svi stariji od 65, slabi, bolesni u izolaciju, a ostali van po coronu… pa ko živ ko mrtav jbg… 100.000 smrti prema procjeni i kraj priče. Bolje 100.000 nego 500.000.
    Priroda (nisam pobornik teorija zavjere) je odlučila malo počistiti višak….

LittleCannon
    Moderator

Kod mene je problem sto od samog starta ( i jos uvijek tako mislim), osim jace zaraznosti, ja ne vidim znacajniju razliku izmedju gripe i ovog sranja.
    Npr, da potkrijepim brojkama.
    Na sluzbenim stranicama HZJZ u sezoni 2018/2019 imali smo 111 potvrdjenih slucaja smrti uzrokovanih komplikacijama gripe. Cak je vrlo znakovita recenica pri kraju koja iznosi procjenu kako godisnje u RH oko 500 ljudi umire od posljedica gripe, ali jednostavno ne testiramo takve ljude jer eto rijec je o gripi, a na koju smo jednostavno naviknuli/otupili.
    A koliko smo o tome citali proteklih godina?
    Mozete li zamisliti da sada dodjemo na tu brojku, koji stupanj histerije bi nastupio?

Istina, i ja imam u obitelji pripadnike rizicne skupine i razmisljam o njima pa su oni isto razlog sto sam malo odmjereniji u svojim izjavama (poznajete me, znate da se lako zapalim).

Takodjer nakon sto sam odgledao ovog gore Baltazara, posve je jasno da da su Corona virusi prisutni gotovo od uvijek, samo do sada nismo radili testove.

I za kraj sluzbena statistika/izvjesce (od 17.3.2020) talijanskog pandana zavodu za javno zdravstvo.

Za pocetak vidi se da je apsolutno pogodjena starija populacija. No isto tako moze se iscitati da 98% smrti se dogodila ljudima koji su imali vec 1,2 ili cak 3 bolesti. A covjek koji vec ima tesko zdravstveno stanje, kako utvrditi da je umro od Corone. U nojbolju ruku moze se reci da ga je Corona gurnula preko ruba, na kojem je on vec bio, no realno gledano to bi ne samo gripa, nego mala jaca prehlada vec ucinila.

Problem visoke smrtnosti u Italiji je sto se njima bolest zavukla u bolnice. Sumnjam (nemam podataka za ovo, izvlacim iz guzice) da zbog panike prosirene u medijima, ljudi koji inace ne bi isli u bolnicu jer bi u tom slucaju mislili da je “samo” gripa u pitanju, u ovom slucaju su nenamjerno prosirili Covid medju vec ugrozenim pacijentima. Mozda da je bila rijec samo o gripi, ne bi se tako brzo prosirila (zbog cjepiva sto ih vec imamo) ali bi sigurno znacajno podigla mortalitet.

Ne znam, sklon sam povjerovati vec gore navedenom Baltazaru, jer sve sto je rekao zvuci mi logicno i razumno.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.