HomeForums[Ri051] Official ForumTech SupportCrko modem/router!!!!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 28 total)
  • Author

B051LjKo
    Participant

E pa baš fino…. nakon Siemensa [đubre] KASDA-e [đubre na kvadrat] izgleda da je i ZyXell za kojega sam donedavno imao samo riječi hvale otišao u vječna lovišt….

Simptomi jednostavni… konstantno svijetli USB lampica (?!!?!) i LAN konekcija puca svakih 15tak sekundi kada izbaci cable unppluged, da bi sekundu kasnije bilo sve ok i ispisivalo Connected… Naravno da se za vrijeme connected faze nisam bio u mogućnosti ući u Web interfejs….

Pljuc… hraćk, pljuc…..

DSL linija uopće ne zasvijetli, a da je s njom sve u redu dokazuje i ovaj post koji je postan uz pomoć susjedova wireless routera….. (s kojim je od prvog dana sve u najboljem redu bez obzira što tipu uopće ne treba wirelss i zajebao se kada ga je kupovao)…

Što mi je činiti…. da li da kupim sm negdje neki pouzdani ADSL router (koji god damnit!!?!?!?)… ili da iskrcam 500 kuna HTu za novo smeće… jerbo novi ugovor za kunu i godinu dana omče oko vrata im ne potpisujem…,.

Jel ima koja dobra duša u klanu koja slučajno ima ADSL modem viška (možda, long šot ali jebi ga)

Najčudnija stvar od svega je šo je sve bilo u najboljem redu dok ga nisam išao spajati na novokupljeni switch…. kako sam ga uspio sjebati je beyond my ability to understand…

Ganci
    Participant

:smt021 :smt021

one word for u who doesn’t know better !shit

hahahhaa njubaro

RimtuTiTuki
    Participant

Jesi ga probao resetirati? Spojit preko usb-a? Lansirat 2-3 puta u nabliži zid?

A jel imas mozda garanciju za Zyxela?

EDIT: Ako nista od gore navedenog ne pomogne baci oko na ovo

BaXuZ
    Participant

mislim da je moj stari adsl modem negdje u djiru u konobi

Zh0rZh
    Participant

Imam ti ja TRENDNET sw14ca DSL 4 port switch kojemu je riknuo jedan port. Ne znam mogu li ti ga pokloniti jerbo je od staraca ali mislim da bi ga mogao dobit za jeno 200kn.

Ako zhelish brzo javljaj jer dolazi Groo u ljubljanu i moze ti ga donjet.

KrLe
    Participant

Ja imam onaj smrdljivi siemens usb, ako ga uspijes instalirat na xp sp2, tvoj je!!!

B051LjKo
    Participant

Ma uskočili su daKKson i baXXon pa će za prvu ruku biti OK…

Da ne otvaram nvu temu… kako bi mi WLAN doma jako dobro došao, gledao sam malčice WLAN ADSL routere i našao dva Siemensa u proaji…. 515 za 300 ćuna, i 555 za 400 kuna… E sad, mene zanima da li 555ica podržava ADSL2+, točnije da za koji mjesec kada konačno i u našu selendru dođe ta nova điđa miđa ne moram kupovati novi router (jer si omču oko vrata koja se zove ugovor na 24 mjeseca ne želim više priuštiti)

Zh0rZh
    Participant

Koliko ja znam ti router nema veze s ADSL2+ osim ako nije router+modem. Ako ti modem podrzava 2+ ne vidim zasto ti router ne bi radio.

BaXuZ
    Participant

ja imadem taj 515, sta nisu to modemruteri, ono 2 u 1

Zh0rZh
    Participant

Ako je 2in1 onda zna biti jeba, odnosno zanima te samo da li interfejs izmedju modema i zida (iako je isti kabel imo) podrzava 2+.

KrLe
    Participant

Ja mrzim siemens. Imao sam dva njihova fiksna telefona i usrani c35 mobitel nikad vi¹e od siemensa ni jogurt kupit!

B051LjKo
    Participant

Hehe, imaš i USB DSL modem 🙂

KrLe
    Participant

LOL da!

B051LjKo
    Participant

Oooooovčji ovčji…. kurac….

Dakle, početni entuzijazam poradi činjenice da mi je Dakkyev Ericssonov modem (hvala dakky) proradio iz prve je zamijenjen tugom, jadom i čemerom….

Nakon nekog vremena veza se jednostavno začepi i ni makac…. Ma mrežnoj mi se ispiše samo Acquiring network address…. nakon reseta modema net radi šugavo, BitComet nikako…. Do restarta svega, net radi neko vrijeme i nakon toga se vratimo na početak….

Kvragu, rekoh sam sebi, idem kupiti novi modm+router i jebat ga, (cak nadjem wireless drekece po 300 kuna) ali ne budi lijenm nazovem Iskon i T-com službu za korisnike….. 0800-1000 služba: “Instakacija ADSL2+ usluge košta 440 kuna u koju je uračunat novi modem koji ćete dobiti, ukoliko potpišete ugovor na 12 mjeseci, platiti ćete svega jednu kunu…” : Ja:- “Ok ali što ako ja već imam ADSL2+ capable modem, i vaš mi ne treba zašto moram plaćati uključenje i novi modem kada mi ne treba” 0800-1000 služba: “Instakacija ADSL2+ usluge košta 440 kuna u koju je uračunat novi modem koji ćete dobiti, ukoliko potpišete ugovor na 12 mjeseci, platiti ćete svega jednu kunu…“… Ja: Dobro shvatio sam Vas, ali koji će mi vrag modem ako ga već imam i zašto ga moram platiti… i tako sam trenutno vaš korisnik kojemu ćete vi samo unaprijediti uslugu, već sam odradio 18 mjeseci ugovora s vama i ne vidim zašto me trebate prisiljavati da potpišem novi kada nikakavu opremu od vas ne tražim 0800-1000 služba: “Instakacija ADSL2+ usluge košta 440 kuna u koju je uračunat novi modem koji ćete dobiti, ukoliko potpišete ugovor na 12 mjeseci, platiti ćete svega jednu kunu…”

Tu sam odustao i zaključio da ću ih poslati u falusnu tvorevinu koja se kod sisavaca obično nalazi između donjih ekstremiteta. Od 12. tog mjeseca mogu postati korisnik Optima telecoma, i ukoliko budu imali iole sličnu ponudu apsolutno me ništa u tome naumu neće spriječiti…

To tada cu BaXov USB siemensić pokušati natjerati da radi pod Service packom 2…

BaXuZ
    Participant

ajd ti malo skeniraj AVG antispywareo-om, imo sam sličnu situaciju nedavno

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 28 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.