HomeForums[Ri051] Official ForumTech SupportGrafulja ventilator

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 26 total)
  • Author

KrLe
    Participant

LOL doslovno mi je izletio ventilator s grafulje! Sutra nosim CroNu pa ćemo probat nešto priljepit na nju !comp

Uglavnom na račun onog komadića metala oko ventilatora koji glumi pasivni hladnjak temp se zadržava na 77 C. Koliko se smije zagrijat. Još mi nije jasno kako ništa nije riklo s obzirom da je ventilator i dalje ukopcan u struju na grafičkoj, a izvaljen je…

LittleCannon
    Moderator

ako imas nvidiju 6xxx ili 7xxx njima je core slowdown treshold na 127C, sto znaci za pojmove kartice da je njoj jos uvijek tih 77C mlacno

Profa_Cro
    Participant

Ma imas za kupiti jeftino ventilatore za grafulju,ja ih izmijenio nekoliko vec,cak mi je poceo i ruziti lezaj na ovoj 6600 ali kad se ugrije stane

Gnjida
    Participant

Jel ima itko od vas iskustva s pasivnim hladnjacima,,,i dali se oni upotrebljavaju na novim high-end graf.karticama??Vidim da ih HG-spot u Zagrebu prodaje..pa me baš zanima mogu li oni fakat efikasno zamjeniti klasični ventilator? http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=7 Mislim na ove Zalmanove pasivne hladnjake za grafulju.

B051LjKo
    Participant

Ma radi to bez beda… ja sam imao na ti4200 (a voljela se grijati) zalmanov pasivnjak ZM80C-HP i radilo je bez ikakvog beda… ako se slučajno i zagrije, kakav propuh u blizini je sasvim dosta [ja sam nakeljio šrotex 80mm vent na 5V)…. BaXuz ima doma heatpipe (bez venta) 7600GT i radi najnormalnije…. Krletu je na 6600 s druge strane crknuo vent i pasivno hlađena (sa aktivnim coolerom) je radila skroz dobro… na 85°C doduše, ali radila…

Troky
    Keymaster

ja imam ZM80D-HP na X800XT i radi ok… za svaki slucaj sam stavio vulgaris 90mm vent da puse po boku. na 5V je necujan.

Gnjida
    Participant

Dakle…to sranje ide na ASUSovu X1900XTX? Jel čuo sam da su nove ATI kartice jebeno bučne sa klasičnim ventom.Ja sad imam X1600PRO i jebeno je bučna !opr019g7 ,al u skorije vrijeme imam namjeru mjenjat kantu pa me zanimaju neke sitnice. Vidim da ste vi tehnički nadareniji od mojih Ludih ljubavnika…pa ću vas malo ugnjaviti u skorije vrijeme :smt057

B051LjKo
    Participant

Ufff, vidim nova kanta se uzima… jao jao jao…. ne znam koliko će ovaj zalmanić solo hladiti X1900XTX pećicu, s ventom možda, bez venta teško…. a da ipak odabereš neko od naprednijih aktivnih silencer rješenja… (ne nužno glasnih)

BTW. Koji će ti drekec tako skupa grafiulja, pa ako već hoćeš ATi X1900XT je čist dosta za relativno malo para (1900 kuna) a ista je mjerljivo brža od 7900GT, dakle brza je

Gnjida
    Participant

Ufff, vidim nova kanta se uzima… jao jao jao…. ne znam koliko će ovaj zalmanić solo hladiti X1900XTX pećicu, s ventom možda, bez venta teško…. a da ipak odabereš neko od naprednijih aktivnih silencer rješenja… (ne nužno glasnih)

BTW. Koji će ti drekec tako skupa grafiulja, pa ako već hoćeš ATi X1900XT je čist dosta za relativno malo para (1900 kuna) a ista je mjerljivo brža od 7900GT, dakle brza je

Hehehee…..zakaj bum uzel tak skupu grafulju??Ak postoji barem 1% šanse da te zbog toga bolje upucam…isplati se! :smt040 :smt061 Ma imam neku kompenzaciju prek firme ,pa bum oko nove godine imal poveću svotu penez….al fora je u tome da ih nažalost mogu potrošiti samo u “KVARKU”…..computer shopu.

H.T.Get
    Participant

Bosiljko, otjerat ces L(j)ude u dugove 🙂

Ako netko hoce kupit moju 7600GT, a sto cu?…prodat je 🙂

Profa_Cro
    Participant

Bosiljko, otjerat ces L(j)ude u dugove 🙂

Ako netko hoce kupit moju 7600GT, a sto cu?…prodat je 🙂

Ak prodajes koliko hoces za nju? !comp

H.T.Get
    Participant

Stara je nekakvih 2-3 mjeseca, ne znam tocno kad sam je uzeo u HG-Spotu. A cijena bi bila 1100kn. Ovdje je jedan od reviewa

http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?id=1892&cid=3&pg=1

B051LjKo
    Participant

Gle gnjidić, idem ti malo pojasniti kako stvari stoje…

Za početak, ne znam kako stvari stoje (da li kupuješ cijelu mašinu naprimjer, ili samo grafulju), ali ti u principu nećeš imati niti taj 1% šanse u AA više bez obzira imao ti 7600GT, ili 2x 7950 GX2 u quad sli kombinaciji…

U čemu je fora, dakle s obzirom da si ti lapan koji (kao i mi svi skupa) igra uglavnom samo AA nekih epohalnih prednost od ogromne GPU snage i nećeš imati… DOkaz u tome je usporedba moje 6800 i Cronove 7900GT kamo on ostvaruje zanemarivo veći frame rate… Jače je bolje uistinu stoji, ali u ovom slučaju je riječ o apsolutno čistom bacanju para… zašto? Pa snaga dotične kartice dolazi do izražaja kod ekstremno visokih rezolucija, recimo igranje na 1920×1200 (na kakvom 24″ LCDu) pri max detaljima i visokim vrijednostima (ili niskium, ovisno o zahtjevnosti igre) zahtjeva monstruoznu karticu… Na 1280×1024 (standard LCD reza) Full high detaljima i 2xAA i 4xAF (mada s mrcinama i 4xAA 8xAF i više od toga radi bez beda s jakim grafuljama) ćeš sa uber grafuljom uglavnom biti zabijen na vSyncovih 60 FPS-a, isto tako ćeš sa nešto jeftinijom high end grafuljom (7900GT ili x1900XT) imati tih istih 60FPS-ova… razlike nećeš vidjeti…

Naravno ova priča se naslanja na činjenicu da imaš “normalni” LCD monitor i da ti reze iznad 1280×1024 nisu potrebne…

Kad već imaš hrpicu para za potrošiti, nekako mi je razumnije kupiti odličnu grafulju za 2K i kusur kuna, a razliku utrošiti na neke stvari koje ti fakat daju veću šansu da me krkneš (XFi se dade pronaći po 650 kuna, kvalitetne slušalice i za manje, memorije nikad dosta, fensi šmensi kućište ne služi ničemu ali veseli, brži proc je u UT engineu uvijek dobrodošao) na koncu, za 4K kuna umjesto grafulje ja ću 17 puta radije kupiti kakav uber 120+ inchni monitor…

Nadalje, ako zaključiš da drobim bez veze i ipak kupuješ High end grafuljetinu, kupi barem “pravu stvar”… Ne kažem da je spomenuta Asusicaa loša, ali 4 kile kuna za nju je PREVIŠE, pogotovo jer se noviji model X1950XTX (briše pod s ASUSicom) prodaje po 3500 kuna (izašlas vrlo niskom cijenom kao odgovor na 7950GX2)… To što ga u kvarku nema na cijeniku neka te ne sekira, moja iskustva (doduše u rijeci, ali isti qrac) pokazuju da je dosta otići do njih i reći im što ti treba i za nekoliko dana možeš pokupiti robu… Po cijeni koja je ugčlavnom vrlo slična, ili nešto viša od konkurencije, ali jebe ti se, i tako je kompenzacija… Ako si BAAAAAAš zapeo isključivo na KVark cjenik robu, jebo ti Asusicu, kad je bal nek je maskenbal, 7950GX2, preskupo nepotrebno (ali i ASUSica je takva) ali barem je tvornički (nepotrebni) SLI i jebena uber najbrža, grafuljetina koja danas postoji…

Da skratim, moj savjet (mudri) ti je jedna od 256 (može i 512, ali te su nešto skuplje) megabajtnih X1900XT kartica (oko 2 K kuna), po meni, trenutno uvjerljivi High end best buy… sve preko je bacanje novca, barem što se AA tiče…

Nadam se da sam pomogao… :smt039

B051LjKo
    Participant

get manijače, što sad kupuješ…

Gnjida
    Participant

Bosiljko nasjeo na moju provokaciju! :smt042 :smt040 :smt028 Smiljac…ja tebe jednostavno volim! :smt055 Usput…sve što si rekao je….istina.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 26 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.