Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • Author

B051LjKo
    Participant

Moj jako dragi prijatelj je danas popodne veselo skakutao jer je kupio novi komp nakon duuuuugo vremena, i naravno što je uslijedilo, problemi…

Konfa je slijedeća

Athlon 64 3000+

Albatron s.939 nf4

512 A data RAN

80 GB MaXtor

Gainward 6600 TD

Fortron 350W napajanje (200kunsko)

Pocetak instalacije i problem, windoze (sp2 burned by Pepić)kod particioniranja diska naprave C i E particiju koja se uz nikakve nagovore nije dala natjerati na ime D, dobro rekoh nema veze riješit će to Partition Magickasnije i krenusmo u instalaciju koja je išla u redu dok nisu došle na red postavke i prvi prozorčići za namještavanje pizdarija poput vrmenske zone layouta keyboarda i slično koji su se vukli grozno (scrollanje po popisu država je išlo umjesto instantno, brzinom od pola cm u sekundi). Rekoh sam sebi nešto ne valja ali ajde, možda driveri riješe stvar, ipak je grafa mlađa od WinXP-a), kad po svršetku doga Šok iz nekog čudnog razloga Windowsi su se bez da su ikoga itali instalirali sami sebe na E particiju, želeći poštedjeti prijatelja kasnije neizbježne muke zbog toga vratismo se na korak 1, preformatirati disk i iznova. Ovaj put, čisto bezveze radi, prebodem keks rama u drugi utor, i ponovim postupak.

Ovaj put sve ok, particije se ovaj put normalno nazovu (Ci D) i windoze se instaliraju na pravu particiju, opet se sve vuče kao krepana krava (vremenski sve 5 ali grafičo sučelje se ponaša kao WinXP sa 32 MB Edo rama naguranih silom u DDr utore). Nekako instaliramo drivere za čipset, sučelje je i dalje krepana krava. Instalacija nVidia grafičkih drivera probudi kravicu i sve proradi super, hura rekoh već samse prepao, izgleda da je sve oK. Nekoliko programa se instalira posije toga, komp se par puta reboota i sve super radi.

Čisto reda radi htjedoh mu staiti još par sitnica prije nego pobjegnem doma kad, eto ti pizdarije, prednji USB utori za koje sam 786 posto isguran da sam ih dobro spojio uredno prepoznaju stick ali kad nežto poželim prekopirati krene i stane kao da si fizički isčupao disk sa vrijeme transporta a prikaze kopiranje ikona veličine 1 bk; nema veze nešto sere rekoh seni i ubodem u pozadinski USB koji sve prepozna prekopira itd. Negdje po završetku instalacije firewalla (koja traje pune 3 sekunde i zahtjeva reboot)) pojavi se ona ikonica safetyl remove hardware (vjerovatno vezan za problem sa prednim USBom) sa dvije ponudjene opcije 1, USB disk 2. Maxtor C: HDD?!??!?!??!?!?! ništa mi jasno. Ignoriramo poruru i rebootamo stroj.

Reboot i plink; Boot sequance has been change, stisni enter da provjeris u setupu, pise slovima prije nego li je počeo podizati OS i odbija ući u BIOS prilikom stiskanja isog. Ništa stisnusmo F1 za nastavak počnuse dizati windoze, mali par se vrti u krug, odjednom zastane, smrzne na kratko izbaci plavi ekran sa slovima na 0.2 sekunde i resetira se, Dodje do dijela sa prepoznavanjem diskova skuži samo Przilicu i smrzavanje niti u BIOS niti nigdje. Gašenje kompa, čini se sve dobro spojeno, isčupam kablivinje iz diska i spojim ponovo i cijeli postupak se ponovi, prepozna disk, počne dizanje windoza, onda rušenje za bluescrinom i reset sa općom smrzancijom….

Meni apsolutni NIŠTA JASNiO, nekako mi smrdi da je disk prknuo grdo ili pak ploča sere HELP

PS. Hvala na čitanju podugačkog posta

Dakky
    Participant

Necu odgovarat jer nemam nista pametnog za rec.

ooooops … :))

diGestive
    Participant

..znas kako bi Pepić rekao_?

kantu pod ruke pa u mene

BaXuZ
    Participant

Albatron? ko to proizvodi? meni zvuči ko da je proizvodjač sa Jadrana. Nadjite neku proizvedenu na Tajvanu, te rade bolje.

BaXuZ
    Participant

zezam se, ali neke od navedenih probljema sam i ja imao. npr mjenjanje imena particije u svjezim sp2 vindozama od moby-a, kazivalo mi je nesto logical dik managar something, pa sam nasao u services da je to po defaultu ugaseno, upalih i mjenjam ime particije po zelji. A ono s USB-om i mem stickom se i meni dogadja oduvijek na prednjim utorima, rijesenje moze bit slijedece, ako prednji utori stoje vodoravno, a straznji okomito, onda logikom dolazimo do slijedeceg, tezina mem sticka zakonom gravitacije naginje stick prema dole u straznjem dijelu i gubi kontakt s usb utorom. A ovo zadnje, bi ja reko da je cak mozda napajanje preslabo za sve to skupa, ili ti se kakvo napajanje harda istekalo pa ti ne boota s njega. Ali pošto ja nisam strucnjak za kompjutere, nista od ovog nemoj shvatit ozbiljno.

Reske
    Participant

Nemam odgovora za problem, al ovo napajanje smdri nek za takve komponente. Jeftinjoba stari

LittleCannon
    Moderator

kantu pod ruke pa u mene

moby
    Guest

..a najprije probas sa memtestom da nije RAM jer bas on ima takve simptome. Inace Albatron je niza klasa od razvikanih proizvodjaca ali i dalje je neusporediv sa raznoraznim SMECEM kao sta je matsonic, epox i slicno.

….samo toliko!

B051LjKo
    Participant

Epox je čist OK, nikad imao problema s njime…

Dakky
    Participant

Epox je čist OK, nikad imao problema s njime…

meni tri epoxice krepale u roku od par tjedna (8RDA) – dobio jednu, krepala, reklamacija, dobio drugu novu, prodo je odmah, zove me tip za tjedan dana ” krepala ploca ” – sva sreca da je jos bila garancija – dobio trecu.. da bi mu za 2-3 mjeseca i ta krepala… !dodge

Troky
    Keymaster

Nemam odgovora za problem, al ovo napajanje smdri nek za takve komponente. Jeftinjoba stari

Ovo napajanje je sasvim ok. Imam ga vec 2 god na bartonu 3000+ i preporučam ga za ‘slabije’ konfiguracije.

Ali za gore spomenutu konfu mislim da je definitvno preslabo.

Dakky
    Participant

ja mislim da nije jer je to doticno napajanje i u mom kompu vec godinu dana doduse ono supersilent 12cm … a u mom kompu je istovremeno bilo 3 diska, 2 dvd/rw, 1gb ram, 5 pci i 1 agp… + procesor klokan na 2000MHz i na 2V i nikad nikakvih problema nije bilo … a platio sam ga 500 kuna u Linksu pred godinu dana

BaXuZ
    Participant

a jesi li u toj konfi imao graficku koja je zahtjevala dodatno napajanje

B051LjKo
    Participant

6600 ne traži dodatno napajanje i nema ništa drugo ubodeno u PCI-ex1 i PCI slotove tako da brijem da je sigurno dostatno

<span class=’smallblacktext’>[ Edited Fri Aug 26 2005, 02:35PM ]</span>

Dakky
    Participant

a ja sam u toj konfi imo GF2 Ti

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.