Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • Author

KrLe
    Participant

Momci, koji od ova dva, uzevši u obzir da imam stariji komp koji neću skoro mjenjat (sataII – ASRock A780GXH/128M):

OCZ SSD Vertex 4 64GB, Indilinx Everest 2, 2.5″ SATA III 574,99Kn

OCZ SSD Agility 3 90GB , MB 2.5″ SATA III, Native TRIM support 608,99Kn

Najbolje bi bilo 128Gb al ne dam… 64 mi se čini malo (samo win7 mi pojede 15-20), 90 mi je nekako taman, samo ne znam do li je nova generacija dovoljno bolja za odlučit se za manje Gb, a navodno su te ocz 3 serije imale nekih ozbiljnijih problema koji su isto tako navodno rješeni?

Ili pak vrhunac cicijaštva:

http://www.links.hr/?naziv=ssd-60-0-gb-ocz-vertex-2-oczssd2-2vtxe60g-sata-2-5-mlc-chip-maks-do-285-275-mb-s&option=artikl&id_kategorija=0514&id_artikl=051.400.082

SSD 60.0 GB OCZ Vertex 2 399kn?

Nešto drugo u cicija kategoriji, a za uzet u razmatranje?

Pepe, ako ADM, stand by za ponudu… da možda stigne za vikend…?

Razlog nabavci, krenuo sam u simultano reinstaliranje kompa na poslu i doma iz raznih razloga, pa bi uvaljo SSD da bar akcija ima smisla…

Slijedeće pitanje, koji software (koja metoda) za sinhronizaciju podataka PC posao -> vanjski disk -> PC doma. Al da je ono baš za debile, one click

LittleCannon
    Moderator

nema problema pitati cu ADM

sto se tice sinkorinzacije imas hrpetinu programcica koji ce ti to odraditi.

Dakky
    Participant

I ja sam na SATA II i imam Vertex 4 ali 128 GB, ono sto pise u Links cjeniku je gnjusna laž… ima novi firmware koji dize brzinu na cca 500/500 (za verziju 128GB), ali taj SSD pati od drugog problema… u “performance” modu je dok se ne popuni pola kapaciteta SSD-a, a onda prelazi u “storage” mode koji je cca duplo sporiji. Zato valja 128GB particionirati u jednu particiju od 63 GB i zauvijek imati “brzi” disk.

Na SATAII kontroleru uspijevam dobiti oko 250-280 MB read/write sa navedenim diskom, sto je i dalje vise nego dobro u usporedbi sa obicnim HDD-om

Sandforce 3 kontroleri nisu nista bolji, i oni pate od svojih problema…

KrLe
    Participant

dakle dakky glasa da ni jedan ni drugi nisu dobri?

RimtuTiTuki
    Participant

A šta trebaš sinhronizirati? koliko velike file-ove?

KrLe
    Participant

par giga, tipa 5-10Gb svakakvih fileova… čušpajz

Nikakvih prijedloga za ssd?

RimtuTiTuki
    Participant

Dropbox ti je super za to ako su ti pojedinačni file-ovi relativno mali… A ne moraš nosati disk

KrLe
    Participant

Ha, ovi u adm-u su skužili zajeb sa agility3 90gb za 600kn, pa toga više nema u ponudi…

nakon dodatnog čeprčkanja, 64gb mi je nekako zbilja premalo, kopanje po online shopovima mi je dozlogrdilo, jedini dučan koji drži ssd u rijeci je links, imaju neki mushkin 120gb 799kn, mislim da će to bit rješenje…

Dakky
    Participant

frend kupio tog mushkina (http://www.links.hr/artikl-051.400.113) i u 9 sekundi mu digne Windowse od trenutka stiskanja power tipke

Samo nemoj misliti da SandForce 3 kontroler nema svoje musice.

Ja bi na tvom mjestu svejedno isao na 128GB Vertex 4, kakav sam i sebi uzeo, jedino na sto moras paziti je da ne predjes pola ukupnog kapaciteta.

LittleCannon
    Moderator

Po mom zadnjem istrazivanju Vertex 4 ima sporiji kontroler i to pokusava nadoknaditi vecim cacheom.

Cak model prije Vertex 3 je znacajno brzio bio.

Nel je kupio Vertex 3 ovog ljeta ali mislim da ga jos nije montirao :smt005

KrLe
    Participant

NELITOOOO!!!!

MiniGun
    Participant

Ha, ovi u adm-u su skužili zajeb sa agility3 90gb za 600kn, pa toga više nema u ponudi…

nakon dodatnog čeprčkanja, 64gb mi je nekako zbilja premalo, kopanje po online shopovima mi je dozlogrdilo, jedini dučan koji drži ssd u rijeci je links, imaju neki mushkin 120gb 799kn, mislim da će to bit rješenje…

IMHO…U tom slucaju bi ubio kasicu i ispruzio sto kn vishe pa uzeo Intela…

KrLe
    Participant

Nije do intela 100kn…

case closed, kupljen muskin.

sljedeci thread ce bit “di se ovo pali…”

MiniGun
    Participant

KrLe
    Participant

Fakat, nicGa, u pravu si. al kako sam krenuo s idejom o 600, ovo je vec bilo razbijanje kasice. nema potrebe i ovaj ce bit dobar

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.