Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 38 total)
  • Author

Dakky
    Participant

Eto zoks kupuje komp sutra vjerojatno pa trazimo savjete.

Graf ce biti 6600GT najvjerojatnije, proc sempron 64 2800+ s754, 2x512mb ram i zadnje pitanje je koju maticnu uzeti do cca 600 kn….

i druge varijante dolaze u obzir ali bilo bi dobro da je proc 64-bitni, a ostalo vise manje….. !amazed

edit: zox ima: monitor, periferiju, hdd, dvdrw, kuciste i antec-ovo 350W napajanje koje izgleda radi ali je pitanje kako, pa ako netko ima instrument ili potrebnu aparaturu da ga istestira (troky?) u zamjenu za koju hlaaaadnu pivu… bili bi jako zahvalni fkorz !angel

savjeti, preporuke?

<span class=’smallblacktext’>[ Edited ]</span>

RimtuTiTuki
    Participant

Ako mu treba sta iz Zagreba, mogu mu ja uzet, sutra popodne mu stize u Rijeku…

B051LjKo
    Participant

Po meni neka ne uzima s.754 koji je u debelom zalasku….

Prijedlog:

CPU AMD Athlon64 BOX 3000+, Sck939 1.330,48

MB Albatron K8NF4X, s939, nForce4-4x, 486,78

DDR 512MB PC3200 (400MHz), A-Data,V-Data 2x 348,31

X800 GTO 256MB DDR, PCIE, TV-out, DVI 1.304,59

________

3816 Kn

Po meni je ovo malo skuplji, ali puuuuno bolji izbor; x800GTO briše pod sa 6600GT a nije puno skuplji. Ako je s parama stvarno krizuša može se kupiti samo jedan keks RAM-a za početak; Druga kombinacija je sa tray procom ako se igdje uspije naći, tu si ušparao 300 ćuna, a vjerujem da će trokinja junački donirati svoj višak box kuler…

Eh da, složeno u Ve-mulju (tako da cijena možda može malo i mobidizajnat, Kronić?)…

<span class=’smallblacktext’>[ Edited Thu Feb 02 2006, 10:27AM ]</span>

Troky
    Keymaster

…i antec-ovo 350W napajanje koje izgleda radi ali je pitanje kako, pa ako netko ima instrument ili potrebnu aparaturu da ga istestira (troky?)…

Kad ti napajanje jednom napravi stetu leti odmah u smece nema tu popravljanja nekog prevelikog. Stvar je u tome da pri malim opterećenjem ili bez njega napajanje možedavati reultate ko da je upravo izašlo iz dućana, a kad ga se optereti (tj. kad se spoji na komp) počne pišat, srat, dimit… Vjerovatno ode poneki kondenzator, mozda tranzistor i kad bi isao sve to kupovat vise bi se isplatilo uzeti novo napajanje.

Troky
    Keymaster

MB Albatron K8NF4X, s939, nForce4-4x, 486,78

Hmmmm… ja ne bih bas albatron.

…a vjerujem da će trokinja junački donirati svoj višak box kuler…

Ofkors.

Dakky
    Participant

Da, trokinjo, ali po njuzima mi govore da soltekice opcenito imaju problema sa losim tj nekvalitetnim kondenzatorima, i da su na 90% soltekica u roku od 2 godine probili kondici i sprzili pol stvari.

a to napajanje sam poslje spojio na onaj Dual P2 koji prodajem i komp je radio, doduse malo su oscilirale voltaze ali u granicama normale…

Nego, za jedan Becks od 0.5L, mozes barem otvoriti napajanje i vizualnu inspekciju napraviti, naime mene je doslovno trta to radit jer bas nemam nikakvog iskustva s elektronikom i ne zelim dotaknut nesto sto ne treba da ne bi bilo zzzzzzzzzzz 🙂

Dakky
    Participant

Ups, slucajno dupli post !shit

<span class=’smallblacktext’>[ Edited Thu Feb 02 2006, 01:06PM ]</span>

Dakky
    Participant

MBO ABIT, s. 939, KN8 SLI, nForce 4 SLI, BUS 2000 MHz, serial ATA II, 7.1 zvuk, DDR 400, 1Gbps, Firewire, Firewall, ATX 2 994kn

AMD Athlon 64 3000+, 1800 MHz, 512 kb c., socket 939, BUS 2000 MHz, BOX (Venice core) 1300kn

RAM, 512 MB, DDR 2, PC-4300, 533 MHz, OEM StarRam 300kn

To 3 je ukupno 2600 kn… dakle recimo da moze do 3500, dakle ostaje 900 kn za graficku…. i ne moze vise. vec 3500 je na knap !!

B051LjKo
    Participant

ma Krle ima onu albatronku i kad joj flešneš novi bios radi odlično, ako te strah Albatron bocni neku drugu nf4 (non ultra) ploču…

Jebi ga slažem se i ja da bi bilo super bocnut MSI ili DFI ultra ploču (od “ne Abita”) ali to se jednostavno ne radi u rangeu od 3500 kuna; po meni puno bolje ušparat 300 kuna na ploči pa uzet onu X800GTOicu (koja je brža od ove moje 6800 vulgaris) nego za 800 kuna uzet 6600 običnu uz Abiticu….

Nadam se da nisam nikoga previše zbunio …

B051LjKo
    Participant

BTW. Evo ti dva solidnia rješnja koja potencijalno dozvoljavaju kupnju malo bolje grafulje (jer za 400 kuna više koliko košta X800GTO dobivaš doslovno duplo bržu grafičku)…

MB Epox 9NPA+ Ultra, s939, nForce4 Ultra, SATA, 788,12Kn

MB Epox 9NPA7I, s939, nForce4 4x, PCI-E, SATA, 606,43

BaXuZ
    Participant

a 800 GTO se bez beda otkljucava u XT, pa time dobijes masinu za neko duze vrijeme

Odjebaus
    Participant

a 800 GTO se bez beda otkljucava u XT, pa time dobijes masinu za neko duze vrijeme

Pravo zboriš. Kupio nedavno ali još nisam otključao, budem za koji dan. ATItool?

Dakky
    Participant

dobro…..

ali jos ostaje pitanje….. kvalitetnu maticnu i procesor, a losu graficku u startu, ili malo losiju maticnu i procesor, ali mocnu x800GTO odmah….

ja mislim da mu je bolje uzeti nekakav x300 ili slicno za 300-400 kn i kvalitetnu maticnu koja podrzava SLI i slicno i da kad pocne radit za 2-3 mjeseca uzme x800gto koja ce do tada jos pojeftiniti……. ova kombinacija ima svoje prednosti, npr. za 2 godine mozda bude imao para pa si kupi dvije tada novije kartice i upogoni ih u SLI i produzio je vijek kompu tada za bar jos godinu-dvije………

BaXuZ
    Participant

ATItool?

neznam, treba samo malo izguglat, al na PC ekspertu svi govore o otkljucavanju GTO modela, mislim da se i BIOS fleshuje, ali i hladnjak mjenja.

B051LjKo
    Participant

@BaXuZ&Ica – ne ide svaka GTOica u XT, samo modeli od connect3d-a (ali se cijene po 1600-1700 kuna) i jos jedne firme cije ime nisam zapamtio. I bez fleshanja rijec je o odlicnoj kartici sa GDDR3 memorijom koja i sa 12 pajpi radi jako jako dobro, trenutno UVJERLJIVI best buy u srednjem (po performansama čak i nižem gornjem) razredu

@Dakky
    , SLI je đubre koje nema nikakvog smisla, GTO-neće više pojeftinjavati, krenule su s 1900tinjak i pale na 1300 u vemilu, dolje više ne ide, uskoro će ih zamijeniti novi modeli i priča ide u krug….

Dobra matična je slažem se, uvijek dodatni komoditet, koji, po treći put ti ponavljam KOŠTA, i mislim da je zoksu kompletić koji sam ti već naveo sasvim dostatan…

Ako pak hoće komp za svakodnevno onanisanje (dakle DFI i slične stvari) neka kupuje komad po komad, a to je strašno nezahvalno…

I BTW SLI chipset = Ultra chipest, nema apsolutno nikakve razlike u PCBu izuzev nekakvog prerezanog voda koji se ovisno od matične da zajebat sa HB olovkom (potpuno nepotrebno)

<span class=’smallblacktext’>[ Edited Thu Feb 02 2006, 07:09PM ]</span>

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 38 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.