HomeForums[Ri051] Official ForumTrach RubrikaKuda idu divlje svinje?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 82 total)
  • Author

LittleCannon
    Moderator

Vjerovatno neki od vas nisu niti primjetili, ali zadnjih 24 sata sam se donekle povukao u osamu i dobro razmislio gdje smo mi to sada.

Pokusavam se sjetiti momenta u kojem je clanstvo u ovom klanu prestalo biti zajebancija i dobro druzenje, a postalo obaveza, poput odlaska na posao, ili cak jos gore, odlaska na WC. Ako mislite da je clanarina sjebala stvar, mislim da ste u krivu, jer clanarina se skuplja od 2005 a ja se ne sjecam da je bas toliko dugo lose u ovom klanu.

Tko je kriv? Zasto se to dogodilo? Gdje problem? Je li ovo pocetak kraja? Takva pitanja mi se motaju po glavi., a onda opet, sa druge strane na pamet mi dolaze pitanja, poput zar je nemam dovoljno svojih problema pa mi jos treba i natezanje sa ove strane?

Odgovore na ova pitanja nemam, iako sam siguran da dio odgovornosti (ako to uopce postoji kod ljudi okupljenih oko video igre) lezi na meni.

Dakle razmisljao sam kako vratiti stvari na nekakav pocetak, kada mi je dobar zavrsetak dana znacilo cuti se sa vama na na TS-u i ispucati par partija. Ili, ako nije moguce vratiti na pocetak jednim rezom ili nekakvim zaokretom, onda barem usmjeriti sve nas u tom nekakvom generalnom pravcu, pa ce se valjda stvari same posloziti na svoje mjesto.

I nakon poduzeg uvoda za jedan forumski post, dolazimo do onog bitnog, a to je par prijedloga koje imam, za koje vjerujem da ce udahnuti novi zivot u ovu nakupinu zgubidana (jel se sjeca jos tko ovog izraza).

1.clanarina mora nestati.

Iako ovo ne znaci da ce nestati zauvijek, za sada nje nesmije biti. Clanarinu smo svi poceli skupljati na dobrovoljnoj bazi i dok je takva bila nije bila opterecenje za nikoga. Onog dana kada smo poceli je utjerivati, to je bio dan kada smo trebali sa njome prestati. Nazalost, u takvoj smo svi skupa situaciji da ne mozemo samo reci:” Od danas se clanarina ne placa!” jer ne bi bilo fer prema svima koji su je redovno placali, a uostalom stanje prilicno sareno i kako odrediti tko je ispao veci magarac. Dakle moj prijedlog za rijesiti clanarinu bi bio da se clanarina prikupi sa zakljucnim 6 mjesecom ove godine, i nakon toga stajemo. Novac koji je preostao cemo upotrijebiti da se plati hosting i domena za ovu godinu, a ostatak cemo ili napraviti majice ili jednostavno ici kupiti mesine i to negdje ispeci na rostilju. Kako cemo dalje nakon godinu dana? Pa mislim da ce se stvari rijesiti same po sebi sa bilo kojim rezultatom.

2.OOO (obaveze odjebite odmene)

Nista u ovom klanu ne smije biti obaveza. Naglasiti cu jos jednom. Skupili smo se zato jer nam je bilo fora, jer smo imali dobru zajebanciju. Kada se umijesa obaveza, u smislu nesto sto se mora uciniti da bi mogao biti i dalje clan klana, onda tu prestaje svaka zajebancija. Naravno pod ovim ne mislim da ukoliko imate volje i zelje nesto uciniti za svoj klan da necete preuzeti to na sebe ako ste vremenski u mogucnosti, a to nas dovodi do……..

3.Ako ste vec nesto i ucinili onda to necete nabijati nikome na nos

Svi se sjecamo epizode sa Baxom (zbog koje je meni jos uvijek zao da je tako zavrsila). Ipak Bax je svoju dobru volju i djelo koje je ucinio za sve nas na dobrovoljnoj bazi poceo koristiti kao argument u raspravama. To nije moglo, niti je dobro zavrsilo. Dakle jos jednom, ako nesto i radite za ovaj klan to ce bit na dobrovoljnoj bazi i nitko vas na to nece tjerati. Ako to “vece dobro” zahtjeva i financijsku potporu, onda cemo se naci i o tome raspraviti, ali niposto to ne moze biti iskoristeno kao argument ili kao stavka za vrednovanje necijeg clanstva.

Dakle rasprava je otvorena. Ne “slobodno komentirajte” nego obavezno komentirajte ( <—— jeste vidjeli kako se obaveza opet provukla i to pod dobrom namjerom)

Iznesite vase prijedloge, slozite se sa mojima, ili jednostavno popljujte, ali svakako razgovarajmo, jer to je jedini nacin za izlazak iz ovog sranja u kojem smo se nasli.

RimtuTiTuki
    Participant

Po tockama dnevnog reda:

0. Meni je bilo i ostalo zajebancija? Nisam primjetio da se nesto promijenilo.

1. Clanarina me ne smeta, i da nisam imao nepredviđene troškove zadnjih par mjeseci već bi je riješio.

2. Ne razumijem bas koje su to obaveze? vec je rijeseno da to nije twl, dakle ostaje pitanje clanarine…

3. tesko za izbjeci, ali mislim da nitko ne forsira previse sta je napravio za klan…

I ja i dalje ne razumijem u kojemu smo se mi to sranju nasli? Jel nas pogodila globalna kriza? Recesija? Sta?

LittleCannon
    Moderator

I ja i dalje ne razumijem u kojemu smo se mi to sranju nasli? Jel nas pogodila globalna kriza? Recesija? Sta?

Kada covjek koji otvoreno kaze da je ostao bez posla, da trenutno nema novaca, zatim kaze da ce skinuti tag jer ne moze placati clanarinu i nitko na to niti ne trepne okom ili tipkovnicom, onda smo definitivno u sranju.

Sranje je i to da zadnjih godinu dana molim da se plati clanarina, pa kako onda mozes reci da te clanarina ne smeta? Clanarina je toliko mala da nepredvidjeni troskovi ne mogu biti isprika, osim ako ne postoji sansa da ces ostati gladan, sto tebi nije niti bilo u pitanju, a uostalom clanarinu nisi platio zadnjih godinu i pol a ne zadnjih par mjeseci koliko ti traju nepredvidjeni troskovi

Sranje je i to sto ti bez beda mozes igrati armiju bez [Ri051] taga, sto ja recimo ja ne mogu. To je dio mene i malo toga ja nebih ucinio za ovaj klan (govorimo u nekim realnim okvirima)

Sranje je i to sto jedino Ajki i Dakky bez ustrucavanja pokazuju da im tih 5 karaktera nesto znaci i da doista vole igrati Armiju sa tim prefiksom…..

i tako dalje i tako dalje…..

RimtuTiTuki
    Participant

Ne shvacam sta zelis reci? Meni je njegova odluka sasvim jasna, i ne vidim razlog zasto bi ga razuvjeravao.

Uostalom, da je pustio tag ne bi mogao igrati armiju. Na kraju krajeva, ni Troky, ni Krle ni ja vise nemamo tag.

Zar to znaci da vise necemo biti na ts-u? Da se vise necemo zajebavati?

uostalom, koja je razlika između njonjo-ta i dakky-a? Da sam na njonjotovom mjestu identično bi postupio…

Groo
    Participant

Sranje je po meni nastalo kad smo se kolektivno umislili da je odjednom privilegija biti članom našeg klana.

Pod time mislim sve ono dobro što drugi o nama pričali. LuDi jedan kao primjer.

E tu smo onda gadno zasrali. A pomalo smo i ostarili. Ustvari…….igra je zastarjela , ja sam i dalje duhom mlad.

A za članove koji su samoinicijativno krenuli skidati tag prišit ću tvojoj autokraciji :smt029

Ajkula
    Moderator

1. Takodjer mi nije problem platit clanarinu, ali svejedno se slazem s Pepicem da prestanemo placat. Samo zbog svih ovih prepucavanja,svadji i hvatanja ljudi za rukav da plate.

Mislim da bi trebali pocet skupljat lovu “po dogadjaju”. Sto znaci, ako odlucimo napravit majice,onaj ko da lovu ce je dobit,ko neda nece. Ako odlucimo napravit rostilj,onaj ko da lovu ce jest i pit, onaj ko neda nece. Sta se tice hostinga i domene,mislim da te pare mozemo skupit kad dodje vrijeme.

2 i 3 . Mislim da bi svako ,ko nosi ovaj tag s ponosom, trebao dat sve od sebe da pomogne klanu i “jaranima” , bez obzira da li je to financijski,materijalno ili nesto trece. Normalno ,ako to ne prelazi neku granicu .

Troky
    Keymaster

1. i 2. Kako se misli bez članarine riješiti pitanje, domene, hostinga, tag-a, štojaznamčegajoš i sl.? Donacijama? Sponzorstvom?

Uvijek će postojati nekakvi troškovi, makar 5kn mjesečno za neki kurac… Neko vrijeme se može šlepati na način da netko izuje tu i tamo tih 5kn dobrovoljno i to je to, ali bilo kakav ozbiljniji trošak na kraju uglavnom pada na jednu osobu koja to ‘nešto’ plaća unaprijed i iz svog džepa… I postalo je jako zamorno stalno pratiti stanje u kasici par dana prije plaćanja.

Stoga, ako postoje i najmanji klanski troškovi mora postojati i članarina.

Plaćanje troškova kao i članarina je obveza.

Ako se odlučimo na OOO opciju onda treba biti spreman na to da nećemo imati server, nećemo igrati mečeve, nećemo imati domenu i slično… dakle, sve na dobrovoljnoj bazi što znači da se ja ujutro mogu probuditi izrazito nervozan i odlučiti da više neću hostati stranice ili Dakky odluči ne platiti ri051.com domenu i slično… Ja nemam obavezu da hostam stranice, Dakky nema obavezu da nam ustupiu domenu, jel’ tako?

3. Mislim da nitko nikome ništa ne nabija na nos… Ali pobornik sam ideje da su prava i obaveze direktno proporcionalni.

Dalo bi se zaklučiti da u OOO sistemu nitko nema niti prava niti obaveza, ali suprotno zdravom razumu, dolazi do anarhije.

4. Ja nemam volje, živaca ni vremena da se bavim anarhijom jer tada zabava, koja i cilj svega ovoga, postaje napor.

Ajkula
    Moderator

Al ima i jedna dobra stvar u svemu ovom. Ljudi su malo zivnuli .

Groo dolazi na pivu , posta na forume …jos malo pa cemo ga vidit na Pipi . 😀

LittleCannon
    Moderator

1. Takodjer mi nije problem platit clanarinu, ali svejedno se slazem s Pepicem da prestanemo placat. Samo zbog svih ovih prepucavanja,svadji i hvatanja ljudi za rukav da plate.

Mislim da bi trebali pocet skupljat lovu “po dogadjaju”. Sto znaci, ako odlucimo napravit majice,onaj ko da lovu ce je dobit,ko neda nece. Ako odlucimo napravit rostilj,onaj ko da lovu ce jest i pit, onaj ko neda nece. Sta se tice hostinga i domene,mislim da te pare mozemo skupit kad dodje vrijeme.

2 i 3 . Mislim da bi svako ,ko nosi ovaj tag s ponosom, trebao dat sve od sebe da pomogne klanu i “jaranima” , bez obzira da li je to financijski,materijalno ili nesto trece. Normalno ,ako to ne prelazi neku granicu .

Ihhh, dok sam editirao svoj post, vec napisao sve sto sam mislio reci. S tom razlikom sto misli da si to rekao bolje od mene.

Groo
    Participant

Hehehehe

3 odgovora, 3 različite osobe, u istih 19:22 !opr019g2

Dakky
    Participant

Molim paznju za dvi tri riči:

Sjetih se dobrih starih dana, i kako je sve funkcioniralo, besprijekorno i glatko.

Eto mojih par smjernica, tako je nekada klan funkcionirao i funkcionirao je JAKO dobro.

Suma sumarum, jedino sto ovom klanu treba je:

PROMJENA

– izjednacavanje svih sa svima – nema vise hijerarhije, nema team capetana i team leadera, i ono najvaznije, nema OSOBE koja ce donositi samostalno odluke u ime SVIH

– ukidanje clanarina

Sve sto je ovom klanu (ekipi, drustvu) potrebno za

USPJEH

– besplatni TS2 server (moze i public od T-coma!)

– besplatni phpbb forum, ili besplatno hostan kod Trokya ili mene

– dobra volja i malo slobodnog vremena

ono sto ovom klanu

NE TREBA

– Zastita TAG-a [Ri051] – protiv koga zasticujemo tag – protiv ljudi koji dobiju izgon iz klana? Zasto bi uopce netko dobio izgon iz klana?!

– Placeni Honor server – na pocetku je bio fora, iako vise prazan nego pun. No kako je vrijeme odmaklo, ja se radije igram na tudjem serveru u Nizozemskoj s duplo manjim pingom nego na svom sa pingom kao prema New Yorku.

– Sve ostalo sto se MORA platiti

TREBA ZABRANITI

– kickanje i iskljucivanje ljudi iz zajednice iz bilo kojeg razloga (u to ne spada vrjedanje i sl.)

LittleCannon
    Moderator

1. i 2. Kako se misli bez članarine riješiti pitanje, domene, hostinga, tag-a, štojaznamčegajoš i sl.? Donacijama? Sponzorstvom?

Nisi procitao moj uvodni post kako treba. Znam da sam ga razduzio, ali sam i napisao plan za iducu godinu. Nakon godinu dana slijedi ili jos jedna rasprava, ili vise nece biti mjesta gdje bi mogli pisati

Dakky
    Participant

Ja u ovom trenutku odgovorno tvrdim da sam spreman preuzeti i hosting i domenu na svoja ledja i da necu traziti ni kune od klana za iste, ni ove godine a ni sljedece. I jos tko zna koliko.

Dobrovoljno odrzavanje stranica prepustam iskusnijima.

Ajkula
    Moderator

PROMJENA

– izjednacavanje svih sa svima – nema vise hijerarhije, nema team capetana i team leadera, i ono najvaznije, nema OSOBE koja ce donositi samostalno odluke u ime SVIH

Totalno se NE SLAZEM s tobom.

Svako drustvo (Drzava,vojska,udruga,nogometni tim….) treba hijerarhiju,tj. vodstvo. Bez toga se nemoze funkcionirat. Inace bi nastala anarhija koju je Troky spomenuo.

Mozete vi srati kolko god hocete da mi nemamo vodju i da je demokracija. Pa i u demokraciji postoji vodja.

Ako jebeni vukovi imaju vodju copora onda bi trebali imat i mi , ljudi .

Ja sam za to da postoji osoba u klanu koja ce imat status vodje. Naravno, ne da bude diktator nego da bude osoba koja ce imat pravo veta i moci ce donosit neke odluke ukoliko se klan nemoze dogovorit.

Dakky
    Participant

Totalno se NE SLAZEM s tobom.

Svako drustvo (Drzava,vojska,udruga,nogometni tim….) treba hijerarhiju,tj. vodstvo. Bez toga se nemoze funkcionirat. Inace bi nastala anarhija koju je Troky spomenuo.

Mozete vi srati kolko god hocete da mi nemamo vodju i da je demokracija. Pa i u demokraciji postoji vodja.

Ako jebeni vukovi imaju vodju copora onda bi trebali imat i mi , ljudi .

Ja sam za to da postoji osoba u klanu koja ce imat status vodje. Naravno, ne da bude diktator nego da bude osoba koja ce imat pravo veta i moci ce donosit neke odluke ukoliko se klan nemoze dogovorit.

Poanta je da je klan funkcionirao bez vodje od 2003 do 2005-6 i da je to razdoblje bilo zlatne godine ovoga klana…. uvijek se znalo tko su osnivaci klana i kao takvi su trebali i ostati.

sto se klan medjusobno ne moze sloziti, nema smisla raspravljati uopce, znaci da ekipa ne funkcionira medjusobno…. tako ja vidim na stvari…

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 82 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.