HomeForumsMali OglasiKupujemKupujem proc + MBO

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)
  • Author

RimtuTiTuki
    Participant

Ne samo da kupujem ovo gore, nego i trebam savjet…

Naime sadasnji komp koji imam u Rijeci je jednostavno pre mushicav, prebucan, i preiritantan… pa ga planiram malo obnovit. Moja ideja je promijenit proc i mbo zapocetak, jer je sve ostalo manje vishe ok…

trenutna konfiguracija:

mbo-neko smece od MSI-a koje leti van, jer jebe

cpu 1800xp-koji isto leti van, jer je govno koje se nemoze ohadit, a ventilator proizvodi nevjerovatnu kolicinu buke

2×256 ddr300 – ne znam koliko ima veze sto je sporija memorija

diskovi su 20+80gb ata – oni ostaju

graficka ti200 agp- isto ostaje

Kuciste je solidno, napajanje isto tako

Kompjuter ce sluziti iskljucivo pisanju teksta, i za net…

A i skuzio sam da imaju u hgspotu mobile barton 2400 266Mhz(btw. jel netko zna koliko se ovo moze oc-at?)… pa sam mislio svoj sadasnji proc prebacit u ovo sto bi se slozilo, a sebi trtnut unutra mobilca…

Svi savjeti i prijedlozi dobrodosli…

Dakky
    Participant

1800+ je sasvim solidan cpu za pisanje i internet…

maticna je isto OK vjerujem za navedenu svrhu

promijeni ventilator i hladnjak i ne trosi pare uzalud

RimtuTiTuki
    Participant

1800+ je sasvim solidan cpu za pisanje i internet…

maticna je isto OK vjerujem za navedenu svrhu

promijeni ventilator i hladnjak i ne trosi pare uzalud

Ma i jedno i drugo leti van…

Jedino nisam siguran sta da uzmem, Celera ili najslabijeg athlona… i koju maticnu…

crono
    Participant

sempron 2800+ s754 335 kn+

mb gigabyte nforce 3 335 = 670 kn i TOCKA

B051LjKo
    Participant

Ma ja… da 700 kuna za ploču na “nužno zLo” komp… ni govora…

Moj savjet je nešto od polovne ponude sa pceksperta primjerice… Vjerujem da se .939 64vorka (3000 ili 3200+) dade bez problema naći za 300-350 kuna (tjedno koliko pratim idu po barem dvije)…S pločom je ista stvar, u rangu 400 kuna biraj što god hoćeš; da ne spominjem da se LanPartice prodaju po 600… Uz malo sreće se ubode i asrokica = 600 kuna za proc i ploču u kompletu…

Kako je većina prodanih proceva u box izdanju, više manje imaš još barem godinu dana garancije…

RimtuTiTuki
    Participant

E ovako mi nesto treba… samo pitanje, jel ima koja jeftinija ploca…

@ cvJetich: trebam to rijesti u 2 dana, dakle ako ima netko od vas nesto polovno moze, inace u prvu hardware butigu na koju naidjem

EDIT: naknadno sam skuzio da je to ukupna cijena :smt004

B051LjKo
    Participant

Isprika Cronu, malo sam zabrijao…

H.T.Get
    Participant

ja svoga mobajla ocao na 2500mhz (koji mhz ispod, ne sjecam se tocno)

A vidi sad, ovo sto ti Bosi napisao …

Ja imam Asrockicu DualSata2, 939…nova kostala 450 kuna, Athlona 64 3000+ dobijes polovnog za 300tinjak kuna, novi je oko 500….i imas tihu zvijer za surfanje, pisanje i kojesta. Bolje, jace, brze, a kosta te kolko i ovaj sempron i gigabajtica sto si naveo. Jebiga sad ako nisam u pravu.

Btw, ova asrokica moja ima PCIExpress i AGP slot.

Da li moram navesti da bez problema to tjeram na 290×9 uz temperaturu od cca 45C (50C full load), s BOX hladnjakom i da je komp necujan?

RimtuTiTuki
    Participant

Odluka je pala

CPU AMD Sempron64 2800+ BOX – 299,54 KN

MBO ASUS K8N, nForce3 250 – 443,34 KN

RAM PC-3200, 1024MB – 785,37 KN

HDD 160.0 GB HITACHI Deskstar GST – 465,81 KN

Kućište FRONTIER Media Centar – 298,18 KN

+ stara graficka GF Ti200 i dvd pogon

Pa kad se preselim ovo nece u smece, nego cu dodat tv tuner, dvd przilicu, i zveknut gore Windows media centar

svi savjeti, primjedbe i prijedlozi dobrodosli

Ganci
    Participant

malo OT:

kad mi stizes u Zg? da koju pifu pocuclamo?

i ovaj Media Centar nisam nikad ni vidio kako radi… jel se fakat isplati s tim zahebavat?

Groo
    Participant

malo OT:

i ovaj Media Centar nisam nikad ni vidio kako radi… jel se fakat isplati s tim zahebavat?

Meni evo diGestive sredjuje Media Center za konobu uz striktno sluzenje projektoru i liniji. !surfa

Dobro izgleda i ima mogucnosti ali sumnjam da cu ih imati volje isprobavati posto se nalaze u drugom kraju kuce. !drumroll

RimtuTiTuki
    Participant

Ma za vikend sam u Zg, ali kako za sad stvari stoje ipak necu ostati preko tjedna, zH me ozbiljno sili da zavrsim faks, dosta joj je zajebancije…. al piva je dogovorena, a trebalo bi i napravit izlet do Karlovca, i posjetit tamosnju podruznicu

A sto se tice Media Centra… meni se cini da je to malo poboljsana verzija HDD recordera… odnosno moderna kombinacija videorekordera na kojoj mozes citat mail i igrat armiju na 110cm plazmi(ako uspijes otpatit kredit za istu :smt030 )…

Troky
    Keymaster

malo OT:

ja sam u Zg iduću srijedu (24.01.) od 15-21h otprilike… naime, bolja polovica polaže državni ispit pa moram negdje ubit koji sat 🙂

Dakky
    Participant

trokinjo postoji sansa da bas 24.01. i ja budem u zg, ali bumo vidjeli jos..

Ganci
    Participant

ma ovo je totalno neocekivano…

@Rimtu – dogovoreno ZG-KA anytime

@Troky
    / Dakky samo se javite dan ranije da se mjenjam za smjenu i sve 5 😀

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.