Problem : nevidljivost shared foldera u LAN-u.
Opis :
2 kompa, oba static IP (192.168.1.1 i 192.168.1.2), router (192.168.1.254), oba u istom workgroupu, na oba ukljucen file-sharing i guest account, na oba dignuti Server i Computer Browser Servisi, na oba ukljucen NetBios over TCP/IP.
Pingaju jedan drugog ok putem IP-a ali ne putem imena kompjutera, oba pingaju i router i oba mogu na Net preko routera.
Komanda net view mi sa oba kompa uredno vidi shares u workgroupu i komandom net use 😡 \\DrugiCompIP\SharedFolder mogu na oba mapirat network drive i vidjet sve u njemu ali net use 😡 \\DrugiCOmpName\SharedFolder ne radi. Smesno je da kada upisem Start.Run.\\192.168.1.2\shared mi otvori fino folder u exploreru i sve radi 5. Kad otvorim explorer i kliknem Network Neigbourhud javi da nemam permission wtf ?. A da, na oba kompa je napravljen isti admin account s kojim sam bio logiran na njima.
Generalno mogu dostupat do svega putem Ip adresa ali ne preko computer name-a. Logicno mi je da je nes bed sa NetBiosom jer koliko ja znam on se preko GuestAccounta brine za name-translating u mrezama bez domaina.
Cak sam i reintaslirao Client 4 M$ Networks na obe mashine and still crap. Ubacio sam i router na listu DNSova i LAN Connection propertisima i nista.
Help and suggestions needed and much appreciated