HomeForums[Ri051] Official ForumTech SupportLC, da te utjesim.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author

Dakky
    Participant

..nisi jedini…

Jucer dok je grmilo, par puta mi se zablesiro Gigabyteov switch (8 portni) i

nakon sto bi ga istekao iz struje i ukljucio opet, radio bi kako treba.

Ispod njega mi je Sweex switch 8 portni star 3 godine i uz sve grmljavine

nikad nije zajebavao. Izgleda da je i on vrisnuo, na jednom portu recimo

uopce ne blinkaju ledice i ako je komp tamo ukljucen, kaze da nema

konekcije… prvo pitanje – da li garancija uvazava smrt switcha ako je zbog udara groma? (nije bas “udar” vec prije em smetnje na zicama)

A drugo pitanje. Koji 16 portni switch kupiti, do 500-600 kn?

Trece, da li je ikako moguce zastititi switch od grmljavine i EM naboja u

zicama? Jer meni 10 parica izlazi kroz prozor i ide po rubu zgrade (ne po

krovu!) do jednog, drugog, treceg itd. frenda…

Pozdrav

BaXuZ
    Participant

joĹĄ nisam cuo za proizvodjaca elektronike koji daje garanciju na udar groma

Dakky
    Participant

ma da ali da li se moze otkriti da je izgorio na temelju udara groma? tocnije, nije udar groma, vec zbog prenapona u zicama……

BaXuZ
    Participant

sto bi bilo isto

LittleCannon
    Moderator

Ispravak netocnog navoda, zviznuo adsl modem i upravo sam nakon krace prepirke i deranja na nekog mulca od kojeg sam samo trazio da mi prijavi kvar, a on meni iskljucite antivirusni program i kliknite na network connections ~:( , konacno prijavio kvar. Razletio se blok kondenzator i sada imam zvecku umjesto modema. Ako se pitate kako sada odgovaram na ovaj post iz topline doma svoga, odgovor je u drugom dsl modemu kojeg sam, ajmo reci posudio iz jedne firme dok meni ne donesu novoga.

@Dakky

Garancija ne uvazava udare groma, osim ako to oni nemogu primjetiti, sto u slucaju prenapona se nemoze nikako doznati. Dakle ako je pod garancijom i nema vidljivih dokaza da je Bog htio pricati sa tobom kroz switch (smrad zapaljene elektronike, zadimljenog kucista….) reklamacija sigurno prolazi.

Ukoliko ti mislis da zice koje idu po fasadi su krive za prenapon, sto je moguce samo u teoriji, jer da je grom udario u zice switch ti se ne bi nalazio u sobi nego u drugoj dimenziji zajedno sa tvojim kompjuterom, ili mislis da se prenapon nekako iducirao u njima jedini oblik zastite koji i nije bas 100% zastita je zamjena tih, vjerovatno UTP kabela, sa FSTP kabelima ( to su ti oni koji imaju oplet i aluminijsku foliju odmah ispod izolacije, FoiledShieldedTP kabel)

Danas marka switcha i nije vise toliko bitna jer cisto sumnjam da bi vi mogli generirati toliko prometa po mrezi da bi ga mogli zagusiti, moj savjet nadji nekakav jeftini switch jer ce zasigurno raditi dovoljno dobro za sve tvoje potrebe (npr. Planetova oprema je jeftina a pokazao se odlican do sada)

Dakky
    Participant

Ima u hgspotu neko smece od switcha – 16 port za 270 kn 🙂 Pa cu vjerojatno taj uzet. Inace, do dva frenda sto je najbolje, i ide FTP kabel (oklopljen s onom devetom zicom za uzemljenje+alu folija)..

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.