HomeForums[Ri051] Official ForumTech SupportMaxTV na kompu (guide)

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author

Dakky
    Participant

Dakle iako sam do maloprije tvrdio da je to nemoguce, izmigoljio se nacin za gledanje bilo kojeg programa na kompu, bez koristenja analogne TV kartice i analognog prijenosa slike sa STB-a na komp.

Jedini problem je sto trenutno nije moguce gledati dva razlicita programa na dva razlicita uredaja (STB i komp). Dakle ono sto se gleda na STB-u, mora se gledati i na kompu, inace ce samo na jednom uredaju raditi odabrani program.

Ono sto me posebno veseli je mogucnost snimanja streama u odlicnoj kvaliteti.

Dakle, CroNo a i u buducnosti mozda i ostali, krenimo redom,

Priprema:

1. Spojite na switch ili hub kabel koji ide iz Kasde sa porta 3 ili 4. Spojite u drugi port na switchu Set Top Box (maxtv “prijamnik”) a u treci port ukljucite vase racunalo. Ukoliko nemate switch, nazalost nece biti moguce odrediti sa koje adrese dolazi Multicast stream.

Potrebni programi:

1. Downloadirajte Ethereal

. To je program koji analizira i sniffa pakete koji kruze mrezom, odnosno otkriti ce vam s koje adrese dolazi multicast stream programa koji zelite gledati.

2. Downloadirajte VLC (VideoLan Client) i podesite ga prema sljedecim uputama.

Otkrivanje Multicast adrese s koje dolazi stream:

1. Upalite Set Top Box i postavite na zeljeni kanal.

2. Instalirajte i pokrenite Ethereal.

Idete na Capture > Interfaces >

i pored svoje mrezne kartice bi se trebali povecavati paketi.

Kliknite na Capture i ostavite par sekundi.

Kliknite na Stop nakon par sekundi.

3. Prikazat ce vam se svi capturani paketi. Vidjet cete Source IP, Destination IP, Source port i destination port.

4. Zapisite Destination IP i Destination port.

(u mom slucaju, 224.1.1.x i port 300x gdje je x isti broj, a oznacava broj kanala koji se gleda – 1 hrt1, 2 – hrt2 itd.)

Zavrsni koraci:

1. Zatvorite Ethereal i pokrenite VideoLAN client

2. U VLC-u, izaberite File > Open Network stream

3. Kliknite na drugu tockicu, odnosno UDP/RTP Multicast i prepisite u polje Address zapisani Destination IP, te u polje port Destination port.

4. Kliknite na OK i voila, gledate program na kompu!!!!!

:smt038 :smt038 :smt038

B051LjKo
    Participant

Super dakky, sad opali 10 screenshotova i posalji mi ih na mail nstanivuk@yahoo.com

Dakky
    Participant

Ipak nije tako jednostavno, ili mi fale neki codeci ili je nekako kodiran stream…

Lijepo krene u VLC-u play i radi 10-tak sekundi glatko a onda pocnu nekakvi artefakti po slici dok zvuk ide normalno i onda se na kraju srusi VLC…

edit: a i nemam ti sto screenshotirati. menu nemozes jer je menu iz uredaja, mogu jedino sam stream, a kvaliteta je identicna dvb-t kvaliteti pa mozes i sam screenshotirati…..

B051LjKo
    Participant

??? kako nemreš shootati?! odi na kanas 0 (promo i opali 3 shoota) ne budi lijen…

Dakky
    Participant

Zanimljivo je da sam ja tek sada vidio tvoj reply. Sorry jos jednom…

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.