HomeForums[Ri051] Official ForumTech Support[moved] IRQL less or not equal

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author

BaXuZ
    Participant

eto nema minuta da smo igrali blizz na nasem serveru i odjednom plavi ekran i pise ovo iz naslova, + windows had to shut down bikoz bla bla truc truc. Uglavnom ova nova konfa mi dosta cudno radi, kako osjecam lag u istom ritmu cujem hard disk kako cita, jel moguce da mi je iDE hard usko grlo. Ovo s lagom se desava nevezano za neki uobicajeni lag od servera kao sto je bio sad maloprije na nasem serveru. Uglavnom, rezime, otkad smo uboli X2 proc u ovo, opci dojam je da sve radi losije a pogotovo armija, cak sam i u shortcut za rmiju dodao onu foru da se koristi samo jedna jezgra, ali nisam bas primjetio poboljsanja, onaj 3200+ sto je bio dva dana uboden je radio puno bolje !opr019hd

LittleCannon
    Moderator

BSOD se zna javljati na kombinacijama Athlon 64 i SP2 ( X2 je ukljucen u ovo isto).

Uzrok je SP2 koji po defaultu upali Data Execution Protection (DEP)

Da bi ugasio to govno od DEP-a ucini slijedece:

desni klik na “My Computer”>properties>advanced>klik na “settings” pod “Start Up and recovery”>klik na “Edit” pod System startup. Otvoriti ce ti se notepad u kojem ce pisati boot opcije. Pronadji “/noexecute=optin” i zamijeni sa “/execute”. Rebootaj stroj i DEP je ugasen. Probaj armiju, ne bi se vise trebala rusiti i pokazivati BSOD

LittleCannon
    Moderator

Ima i rjesenje za truljave performanse.

ZAboravio sam da li smo instalirali u drugom pokusaju AMD dual core optimizer? Ako nismo, odi na AMD stranice i skini i to govno i instaliraj. Kazu da pomaze , a na tebi je da provjeris. :smt047

RimtuTiTuki
    Participant

Ufff… nadam se da nemas isti problem koji sam ja imao, a rijesen je kupovinom nove maticne….

BaXuZ
    Participant

koji si ti problem imao, meni je ovo već treča matična za AM2

RimtuTiTuki
    Participant

Pa ovako, konfiguracija je bila Gyga-byte plca ta amd-ovim chipsetom, xp 1800+, 512 ram i gf ti200 (op. a. ajme kad se sjetim da sam ovo platio 9k kuna bez monitora…)

Problem je bio sljedeci, kompjuter bez opterecenja je radio normalno, ali nakon 15-20 minuta igranja… bum “driver irq not equall or less” isto tako mi se rusio u autoCAD-u kod rada u 3d, a ponekat i samo kod crtanja. Inace radio je kompletno normalno…

E sad ono sto je bilo cudno, je da se rusio bez ikakvoga povoda, a ponekad kad se srusio uopce nije htio dizati OS… tebalo ga je resetirat dok se nije upalio… a ponekad pustit ugasenog sat-dva, i onda bi proradio…

Format nije pomagao, testirao sam komponentu po komponentu, i sve je radilo… Cak je imao faze kad je normalno vrtio igrice i Cad po par sati… Najvise me bunilo sto nisam mogao skuziti sta ga jebe…

A da stvar bude bolja, nekih pola godine, nakon sto sam promijenio plocu bezveze sam instalirao istu tu maticnu doma u Rijeci, i komp je opet radio pola godine bez problema, a onda opet “driver not….”

Tako da ja kad cujem tu frazu, meni padne mrak na oci… Ali sad kad sam procitao ovo sto je Little napisao, mislim, a nisam siguran da je sve pocelo nekih 2-3 mjeseca nakon sto sam stavio SP2

Troky
    Keymaster

…Problem je bio sljedeci, kompjuter bez opterecenja je radio normalno, ali nakon 15-20 minuta igranja…

To znaci da nesto nije u redu s napajanjem, tj. da isto nije dovoljno stabilno. S obzirom na gornje simptome gotovo sam 100% siguran da je neki elektrolit na ploci proprdio i kad se zagrije radi probleme.

RimtuTiTuki
    Participant

To znaci da nesto nije u redu s napajanjem, tj. da isto nije dovoljno stabilno. S obzirom na gornje simptome gotovo sam 100% siguran da je neki elektrolit na ploci proprdio i kad se zagrije radi probleme.

Pa kad sam kupio novo napajanje, i kad i dalje nije radilo, onda je uletila nova ploca, i ASusica vec jedno 2 i nesto god radi ko vurica…

Al ajd da vas iskoristim, kad znate vise od mene po tom pitanju… Duze vrijeme me muci dal je ok ili nije ovaj napon od 5V i 12V?

Naponi

+3.3 V 3.34 V

+5 V 4.84 V

+12 V 12.61 V

-12 V -12.52 V

-5 V -4.74 V

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.