Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 29 total)
  • Author

Uljanov
    Participant

Pišem s moba pa ću biti kratak:

Napajanje riknilo..savjeti za novo..best buy?..srednje niska cjena..GO!..

Hvala!!:)

Troky
    Keymaster

Ili noname napajanje od 500-600 W za cca. 200kn ili nekakav Corsair/OCZ/nešto od barem 450W za 350+ kn.

LittleCannon
    Moderator

Govorim iz prakse:

Od 10 napajanja koja promijenim zato jer su izgorila, barem 7 ih je brand name. Pa ti sada vidi.

Uljanov
    Participant

Noname s dužom garancijom it is..mada cijene nisu baš tako niske kako čujem..

Fala vam puno dečki!

Dakky
    Participant

Po meni je najbolja opcija Corsair CX430V2, review imate ovdje: http://www.hardwaresecrets.com/article/Corsair-CX430-V2-Power-Supply-Review/1284

Za 310 kn koliko je po nasim ducanima, tesko je naci bolji omjer kvalitete, mogucnosti i cijene.

Dakky
    Participant

Govorim iz prakse:

Od 10 napajanja koja promijenim zato jer su izgorila, barem 7 ih je brand name. Pa ti sada vidi.

I ja govorim iz prakse, od 10 brand name napajanja koja su izgorila, 0 (nula) je povuklo za sobom jos neku komponentu, sto ne mogu reci za LC Powere i nekada davno JNC-ove itd.

MiniGun
    Participant

Ovo napajanje…

Po meni je najbolja opcija Corsair CX430V2, review imate ovdje: http://www.hardwaresecrets.com/article/Corsair-CX430-V2-Power-Supply-Review/1284

Za 310 kn koliko je po nasim ducanima, tesko je naci bolji omjer kvalitete, mogucnosti i cijene.

spada u ovu kategoriju…

Govorim iz prakse:

Uljanov
    Participant

Black power..600W..1 godina garancije..250kn..

Kad budu neke veće renovacije na kompu (čitaj nešto drugo rikne) bude i “kvalitetnije” napajanje..možda..

Ugl Pepe wins..:)

Fala još jednom..:)

Dakky
    Participant

Kad ti jednom napajanje povuce plocu i diskove za sobom, nikad vise neces kupiti no-name napajanje. Ne zelim ti nesrecu kakvu sam ja imao, jednom mi je dosta. Od onda sam se nagledao krepanih brand name napajanja koja nikad za sobom povukla nista nisu….

LittleCannon
    Moderator

Kad ti jednom napajanje povuce plocu i diskove za sobom, nikad vise neces kupiti no-name napajanje. Ne zelim ti nesrecu kakvu sam ja imao, jednom mi je dosta. Od onda sam se nagledao krepanih brand name napajanja koja nikad za sobom povukla nista nisu….

Moram priznati Dakky, da u mojih 15tak godina koliko se profesionalno bavim kompjuterima nisam jos niti jednom vidio da napajanje spali hard disk.

Bilo je par udara groma gdje su izmdjeu svega ostaloga i diskovi bili spaljeni, ali to se nekako ne racuna pod ovo sto smo mislili.

Dakky
    Participant

Pamtim dobro, negdje 2000-ta, JNC 300W, eksplodiralo ko da je dinamit pukao. Povuklo za sobom SVE u kucistu, pa i HDD. Valjda je pustilo 220 na +12 rail 🙂 Nemam pojma, al znam da je sve krepalo nakon sto je kondenzator eksplodirao…. 🙂

Dodatak: nisam elektronicar, ne znam sto je bilo s napajanjem tim, ali znam posljedice, nazalost.

Troky
    Keymaster

slažem se s daksonom. imam slična iskustva pa sad pušem i na hladno. radije dam parsto kuna više i mirno spavam.

LittleCannon
    Moderator

slažem se s daksonom. imam slična iskustva pa sad pušem i na hladno. radije dam parsto kuna više i mirno spavam.

Ja bih zapio tih parsto kuna, a kompjuter gasio preko noci.

KrLe
    Participant

Meni je primarna stvar u toj priči buka, ovi jeftini prožvižde puno brže…

LittleCannon
    Moderator

Meni je primarna stvar u toj priči buka, ovi jeftini prožvižde puno brže…

Mislim da je to vise stvar okruzenja, nego same cijene/kvalitete napajanja/ventilatora

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 29 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.