Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • Author

Profa_Cro
    Participant

Sada sam vec pomalo u depri. Non stop mi se dogadaju neka sranja s mojim omiljenim picekom. Zbog pada napona ili necega slicnoga prekjucer mi izgorilo napajanje,a u citavoj prici je interesantno to da mi maticna ploca svijetli i sve radi kao da je u standby ali kad pritisnem prekidac za ukljuciti komp ne cujem onu veselu buku od nekoliko decibela koju proizvode ventilatori i na straznji otvor na kutiji ne izleti prasina koja se naskupila. Odmah sam pomislio da mi je prdno prekidac i raskopao sam kuciste i nakraju sam polomio prekidac. Nego pitanje je slijedece:trazim savjet koje napajanje staviti na konfu amd 64 3200,dfi lan party nf4,1gb rama memorije,6600 gt gs.

Nisam do sada imao takvih sexualnih problema a vidim da svi imamo slicne konfiguracije pa molim pomoć pri odabiru. !shit

njonjo
    Participant

imam nesto slicno sa chieftec 400W

B051LjKo
    Participant

Imam fortrona 400W (12 cm Vent), i napajanje je NEČUJNO…. vrlo zadovoljan…. doduše nećeš pogriječiti niti s ćuftekom…

Profa_Cro
    Participant

A nebi mozda malo vise Watsona uzeo jer u skoroj buducnosti se nevidim bas s nekom novom konfiguracijom(hebi ga buduca supruga radi svoje-sise lovu a ja bas i nisam krava muzara vec bikic) pa bi bio eventualno jos jedna graficka u sli i dodatna memorija pa sve navinuti do krajnjih granica

B051LjKo
    Participant

SLI je njesra, 400W fortron je malo skuplji od 35Watnog i dodje ako se ne varam oko 300Kuna

Profa_Cro
    Participant

A citao sam u bug-u ili negdje vec da sa dvije iste kartice u sli dobijes poboljsanje od 80% u odnosu na jednu. E nisam jos probao ali volio bi jer mi susjed ima istu konfu kao i ja samo moram adapter nabaviti.

Bosiljko a si citao sto o intel core duo2 procima?

Izgleda da nasi AMD-jci gube pomalo na dahu.

E i jos jedno pitanjce imam dobre prozore 64bitne sa sp 1 i sve moguce drivere 64 bita za njih. Da li mi se bi ista isplatilo da mjenjam postojeci 32 bitni sistem ili ne? Nekako mi se cini da ne,ali bih volio isprobati FAR CRY u 64 bitnom modu jer se prica da je jako dobar vizualno

B051LjKo
    Participant

Čitanje svega i svačega mi je između ostalog i profesionalna deformacija.

Odgovorno tvrdim, SLI je sranje, osim u slučaju da imaš potrebu za Uber rezolucijom (od 1600×1200 na gore)… Uživati u ljepoti 30″ Apple cinema displaya (full HD 1080p reza 1920×1200) je nemoguće bez sli/crossfire sistema ili pak nekih jednografoprocesorskih abominacija poput X1900XTX-a…

Sli će ti pomoći i pri silovanju AA i AF postavki, (recimo transperant 4xAA 16XAF), međutim uvijek se vraćamo na isplativost…. Ako imaš jednu 7600GT, i želiš još jednu, potrošit ćeš more novaca da bi dobio performanse koje su lošije od recimo jedne 7950 GT kartice (koja je pak jeftinija od 2 navedene)…

Imaš 6600GT i kupnjom još jedne ti se na 1280×1024 2xAA 4xAF performanse gotovo i neće mrdnuti s mjesta. Prodajom kartice (za recimo 700 kuna) i ulaganjem novaca u 7900GT ćeš dobiti duplo veći pomak za gotovo istu količinu novca… pa ti vidi sam što ti se isplati…

B051LjKo
    Participant

Conroe je napokon procesor koji za razliku od svih Pentiuma 4vorki na nešto i liči. Meni je osobno i dalje nezanimljiv jer za prelazak moram mijenjati ploču (što mi ne pada napamet) a intelove ploče (trenutno) su poprilično skupe i neisplative. Primjera radi, pljucneš 200 kuna više nego za DFI LP ploču (koja je sama po sebi skupa k’o kurac) i dobiješ prosiječnu pločicu ranga onih “koštam 500 kuna i nf3/4/ULi mi je chipset”…

Tko god trenutno prelazi za 939 socketa na Conroe je potpuni kreten ili ima viška novaca (uvjet je da mu CPU snaga nije osnovni uvjet za zarađivanje novaca, dakle treba mu računalo u osobne svrhe)…. Kod kupovine kompletno nove mašine bi se dalo raspravljati, ali bez obzira na trenutno inferiornu situaciju u High High segmentu, ja se i dalje namjeravam držati AMD-a

RimtuTiTuki
    Participant

Tebi je napajanje od 350W, i vise nego dovoljno, ali ne neko JVC 350W od 50Kn, nego Fortron, Tagan, Chieftek i ostala ekipa sa imenom, od kojih je kad sam ja kupovao najisplativiji bio fortron, cca.200Kn, koliko je sada, stvarno neznam.

Sto se tice armijanja, jaca graficka ti stvarno netreba, treba sto jaci procesor i sto vise rama… Meni nema razlike u FPS-ovima na 1024×768 i 1280×1024, dakle moj komp steka na CPU snazi, a imam Bartona na 2315Mhz

A sto se tice SLI-a po meni uzalud bacen novac… cak ti netreba ni za 1920×1200…

B051LjKo
    Participant

uuuuu rimtu, kewl ti avatar za poludit…..

Profa_Cro
    Participant

Bas ga i ja gledam dobar je samo neznam gdje je uhvatio onu lisicu na glavi!!! A i ti bosiljko s tim top gun naocalama izgledas jako naocito.

Nego imam ti ja 1gb rama kingmaxovog na 400 i cini mi se da taj ram nije na dobar dan s maticnom. Imam frke prilikom klokanja jako je nestabilan

B051LjKo
    Participant

PA pusti ga s mirom i ne diži ga iznad 200 onda; imaš DFI ploču i svu silu djelitelja, iskoristi ih… Može proc biti i na 3 gigahertza, mema ako je na 200 FSB-a te neće jebati…

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.