S obzirom da se stara raga vec pomalo dezintegrirava, doslo je vrijeme za promjenu istog… Kako sam u zadnje vrijeme totalno out, nemam pojma sto bih kupio, zahtjevi su sljedevi.
Velicina: 15,6 (nazalost, ako se ne varam 15,4 laptopa vise nema)
Rezolucija: 1600 x 900 (odnosno ne bih volio ici ispod)
Tip ekrana: mat (ne volim glossy djubrad)
CPU: Mamne baneta, inace kupujem AMD iskljucivo iz razloga sto je losiji, ali zadnja iskustva s AMD grijalicama u laptopu nisu bila najsretnija. Osim ako sam u krivu pa se nesto promijenilo). Sto se intela tice, za Core i7 me zaboli, berem Core i5, samo koji? Sto je s I3, ima li smisla, nema li smisla? blah… totalna enigma, zlatni bili megahertzi, bar si znao koliko je sati…
Tastatura: volio bih da nije chicklet. ali na ovo se valjda covjek navikne.
SSD: zaboli me debeli
Grafika: E ovo je najosjetljivije pitanje. Dfinitnivno ne zelim neki high end, niti bi se u normalnim uvjetima uopce bakchao s igranjem na lapu… ALi jebi ga: bio bih sretan kad bi na istom mogao zavrtit kreTenkice s nekakvim mini detaljima. Da se razumijemo, ovo bash nije uvjet, prezivit cem ako moram i s integriranom.
Proizvodjac: do sad sam preferirao HP, ali nije uvjet. Moze i Toshiba, Lenovo, Acer, Asus, Dell… Ne moze K-Plus, Forcebook i ini…
Fakat bih cijenio savjete/ideje! Nazalost, gugl mogucnosti su mi izrazito uske, jer je ovdje net uzasno spor, i jos k tome filtrira brdo stranica…
Dakle cijenio bih ne samo linkove na web shopove, nego i paste ovdje, konfiguracije i cijene…
Muchos gracias!