Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Author

Dakky
    Participant

Di ima u Rijeci i okolici neki jeftini klima uredjaj? Do 230 Eura recimo. Moze i bez montaze.

I BTW jel ima razlike oko tih jeftinjaka?

i BTW#2 jel ima netko odavde (ili prijatelja ili sl.) iskustva s montazom klime i kolko bi mogao uzet love za to na prilicno nepristupacnom mjestu, (mozda bi iznad prozora trebalo staviti ili sl. a na trecem katu sam u trokatnici)?

BTW#3 I da li je problem (tj da li se moze) mozda sam montirati klimu (npr za prvu ruku vanjsku jedinicu ostavit nekako da stoji na samom rubu prozora)?

hvala i pozdrav

B051LjKo
    Participant

Montirati klimu sam ne mozes i jednostavnog razloga jer je zajebano, treba ti pravi alat , posteno se najebes dok probijes zid i ne znas pustiti lin kroz sistem. Montazu na crno rijesis za 500 kuna.

Sto se tice samih uredjaja imas tri vrste Panasonic/Fujitsu/Daiken skupo za ubit se ali najkvalitetnije i najtise. Whirlpool/LG/Samsung/DSK Ok, ovisi o modelu nekakva sredina i Svi ostali su ti isti shit jer je rijec o istim klimama iz istih tvornica sa drugim imenima. Jedina veca mana im moze biti buka, tako pripazi na to. Imam doma dvije, jednu Whirlpool i jednu Yonan (kategorija 3) grijanje hladjenje im je istoi jedino Yonan vanjska jedinica ruli kao trakror tako da nisposto nije za montazu recimo na balkon na kojem netko misli biti dok klima radi. Unutra je buka OK…

Eto nadam se da sam pomogao

Dakky
    Participant

e, da, drugo pitanje je trebalo bit, da li se isplati kupiti onu prijenosnu klimu kojoj se izbaci cijev kroz prozor? vidim po burzi ima prijenosnih polovnih vec od 600 kuna. a jel to radi, i ako radi, kako radi, pitanje je. a treba mi za hladiti sobicu od cca 20 kvadrata.

B051LjKo
    Participant

Nope to ti je sranje, troje ljudi u prostoriji I NEMA SANSE DA RASHLADI

Dakky
    Participant

A jedan covjek u prostoriji od 19-20 m2, ali zato 3 kompa koja rade 0-24? i ne mora rashladit, samo nek spusti temp za 3-4 stupnja barem i ja sretan

Zh0rZh
    Participant

Montirati klimu sam ne mozes i jednostavnog razloga jer je zajebano, treba ti pravi alat , posteno se najebes dok probijes zid i ne znas pustiti lin kroz sistem..

bas sam danas montiro klimu sa vanjskom jedinicom i to sa home toolkit alatom i sad ladim jaja na laganih 19 C. Doduse plin i sve ostalo je vec bilo unutra – ready to DIY.

@dakky
    :

najvaznije je da kupis klimu koja odgovara tvojoj kvadraturi, a za buku te boli k jer ce iovako bit vani (i presume …)

Zh0rZh
    Participant

i da te prijenosne klime su zakurac

Zh0rZh
    Participant

Ova koju sam ja montiro je za do 40m2 i kostala je 320 EUR, firma je neki ATLAS (neverheard) ali je sasvim zadovoljavajuca

diGestive
    Participant

Nope to ti je sranje, troje ljudi u prostoriji I NEMA SANSE DA RASHLADI

nije istina, ja imam prijenosnu i radi ko zmaj – hladi prostoriju od cca 70 kvadrata i moram priznat da zna bit zima

%-6 x) :@

Dakky
    Participant

Stvarno diGe? Koja je marka?

Tnx

B051LjKo
    Participant

Ponavljam prijenosna je sranje… NE KUPUJ, NE ISPLATI SE

Dakky
    Participant

a 10 ljudi 10 chudi jedni kazu ok je drugi kazu kurca nevalja treci kazu je ali nije.

ne mozes rec da ne puse hladan zrak. ako puse hladan, nema veze, glavno da puse i da je bolje od ventilatora. a za 500 kn i ne mogu nesto bolje dobit…

BaXuZ
    Participant

tigre, kolko para, tolko muzike, uz sitne razlike mjerive u postocima. Mozes kupit klimu vec od 1300 kuna u metro-u i nac majstora s vakumirkom za ugradnju vec od 500 kuna, ali problem je taj tvoj treci kat, racunaj da ti je ugradnja minimum duplo skuplja zbog toga, zatim provjeri sa stanarima zgrade kakve imate uvjete za ugradnju iste, da ne bi ti potrosio pare a onda ti kazu nemere. Zatim, ima klima i klima, marke nisu bitne, jer se 99% proizvodi u Kini. E sad jedna se zove toshiba ko ludo, a druga atlas a unutra nadjes isto smece. Bitno je da pratis podatke o snazi na svakoj i da iskopas ono sto tebi treba. Ali jedno je sigurno, 230 ejura ti nebu dovoljno.

Dakky
    Participant

za prijenosnu aka mobilnu i 300 kn je dovoljno. a kako hladi pitanje je…

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.