HomeForums[Ri051] Official ForumTech SupportOtkrio sam toplu vodu!

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author

Dakky
    Participant

Jucer sam eto pazljivo preslozio komp iz svog starog kucista u novo, LittleGun-ovo, moddano u ultra-shmek stilu nalik na B051ljkov dizajn, sa crvenim bocnim stranicama i velikom izrezanom zvijezdom sa strane i crnom maskom odnaprijed, sa takodjer izrezanom zvijezdom u plastici. Sve je lijepo slozeno i upaljeno, a na moje opce cudjenje, sve je radilo iz prve. Osim sto se komp sam od sebe ugasio nakon cca 20 minuta.

I onda ja poceo kopati po kompu, gledati sta se desava, da bi na kraju otkrio da sam stavio, (pazite sad ovo) vent na hladnjak od CPU – NAOPAKO ! Jos se ja cudim zasto mi puse prema meni zrak, a rekao to se sigurno odbija odnutra negdje.

No, ono sto sam ja otkrio je to da tako postavljeni vent, zbilja “izvlaci” temperaturu iz procesora. Iliti, kad je taj vent na 4500 RPM, temp cpu je 40 °C . Kad je na 1500 RPM, temp se popne na 50-55°C . Kad je na <1000RPM, onda se popne na >70°C i sistem se sam gasi…

Iznenadjujuce da komp/vent moze raditi i na ovaj nacin!

Ali otkrio sam toplu vodu, zar ne 😉

<span class=’smallblacktext’>[ Edited ]</span>

B051LjKo
    Participant

Daj neku fotku, i po mogućnosi strpaj žutu neonku unutra za konačni orgazam…

BaXuZ
    Participant

Di ti je topla voda tu. Toplina se moze odvoditi, ili se moze !yeti !baeh

<span class=’smallblacktext’>[ Edited Fri Dec 09 2005, 10:12AM ]</span>

B051LjKo
    Participant

Toplina se moze odvoditi, ili se moze rasprsivati.

LOOOOOL !blol Kaže naš fizičar BaX, od sad proc hladim raspršivanjem…

Dakky
    Participant

Daj neku fotku, i po mogućnosi strpaj žutu neonku unutra za konačni orgazam…

zuti plexiglas i zuta neonka su the next step, kad saznam di se mogu nabaviti….

BaXuZ
    Participant

Hm, da, kad sad pogledam ful glupo zvuci, bitno je da ti znas na sta sam ja mislio

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.