HomeForums[Ri051] Official ForumTech Supportoverclockin athlon 64 X2 3800

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author

BaXuZ
    Participant

daklem, uz iljkotovu pomoć, upustio sam se u clockanje. Montirao cooler Thermaltake golden orb 2, thermaltake kućište, model Mambo sa 12 cm ventom.

I tako mi spustismo memoriju na 266 Mhz (stock 333, DDR2, znači 667), i dignusmo proc na 2400 (stock 2000), radi stabilno, preko neće.

i dodje trenutak da dignemo voltažu na CPU, kad ono, moj BIOS nema tu funkciju, MBO je MSI K9N Neo-F, odnosno nforce 550 MCP chipset, verzija BiOSA je 1.3, postoji na netu novija 1.4. Uglavnom, nigdje u biosu nema funkcije za dizanje voltaže na CPU, može se samo isčitat voltaža, ali mjenjanje niks. Ima li neko pametan iskustva možda s ovim.

B051LjKo
    Participant

Meni je i dalje čudno da u biosu nema opcije za povećavanje napona, al’ nek ti bude… Za stock voltažu 400MHz plusa je i više nego dobro, mogao bi ti imati jako dobar primjerak koji na 1,5V ide i preko 2,8 GHz….

BZW. nisi spustio memoriju na 266 nego memorisjki množitelj… Trebala bi ti mema sada (HTT 240) raditi, prema mojoj računici, na 600 MHz (2×300)…

Dakky
    Participant

Ako nema u biosu, onda nema. Makar ja cisto sumnjam da nema jer i najjeftinije ploce tipa Gigabyte M55plus-S3G (link: link) imaju mogucnost dizanja voltaze makar minorno za +0,15 V, ali opet to moze biti i dovoljno za kakav ozbiljniji overclock…

BaXuZ
    Participant

upravo su mi odgovorili na MSI forumu da ta ploča nema tu funkciju

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.