HomeForums[Ri051] Official ForumTech SupportPepich, glede format C

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author

KrLe
    Participant

Pepichu, se sjećaš kad sam kupio komp, pa nije htio radit dok ga ti nisi pomilovao. E, pa sad se ja baš i ne sjećam šta si ono sve instaliravao. Kako planiram lagani preinstal Xp-a, jerbo moje ignoriranje samoinstaliravanja virusa nije učinilo da se komp autorepaira… Oće sve radit ako ja instaliram na novo XP ili, ako se možeš sjetiti što smo mi sve ono prčkali? Nekakvi driveri za matičnu, ne sjećam se. B051LjKo, se ti možda sjećaš? Pa ona neka situacija sa s-ata diskom? Help? Nešto ne smijem instalirat?

Blah, svima kojima post nije jasan, nije baš ni meni…

LittleCannon
    Moderator

Ako ti je disk S-ATA moras imati pripremljen floppy sa S-ATA driverima na njemu (ukoliko naravno zelis da ti disk radi u AHCI modu, odnasno da SATA bude SATA) i negdje u pocecima instalacije windowsa cete pitati da stisnes F6 za instalaciju dodatnog raid drivera. Stisci F6 dok god ti pise ta poruka na dnu ekrana. Instalacija ce nastaviti i nakon par minuta cete pitati da mu ubacis taj floppy kojeg si mu ranije najavio tipkom F6

E sad, preporuka je da ako imas SATA 1 disk, da se uopce ne zajebavas sa time, nego u BIOSU baci SATA kontroler u legacy IDE mod i neces trebati raditi nista od ovog gore navedenog

Troky
    Keymaster

XP CD sa SP2 ne potrebuje nikakve diskete za SATA diskove. Barem ne meni na dva kompa od kojih jedan ima 2 diska u RAID polju… za divno čudo windozi su sve skužili kako treba be ikakve intervencije.

Ponavljam, samo ako je XP CD sa ugrađenim SP2… SP1 ne dela.

Dakky
    Participant

Ljudi sprzite si E-utilse od Extensisa sa Riwija i skratit cete si muke oko instaliranja XP-a zauvijek 😉

LittleCannon
    Moderator

XP CD sa SP2 ne potrebuje nikakve diskete za SATA diskove. Barem ne meni na dva kompa od kojih jedan ima 2 diska u RAID polju… za divno čudo windozi su sve skužili kako treba be ikakve intervencije.

Ponavljam, samo ako je XP CD sa ugrađenim SP2… SP1 ne dela.

Za sve novije od WinXP SP2 SATA kontrolere ti i dalje treba floppy, ili slipstreamati drivere u instalaciju windoza pa onda ne treba vise nikakav floppy.

Konkretno mislim da svega nekoliko modela SATA2 kontrolera je podrzano u SP2, a za sve ostalo tu je mastecard

Troky
    Keymaster

ja nemam sata2 diskove niti mastercard

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.