Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author

KrLe
    Participant

Da li prekrcanost D: particije ima značajan utjecaj na vrćenje armije koja je na C: ?

Dakky
    Participant

Da li prekrcanost D: particije ima značajan utjecaj na vrćenje armije koja je na C: ?

Ako su na fizicki istom disku, onda da (tj. može imati, ali ne mora)

Ako su dva fizicki odvojena diska, onda ne.

LittleCannon
    Moderator

Tipicno Dakkyjevski odgovor, mozda da a mozda ne.

U tvom slucaju D particija nema nikakve veze sa armijom kao niti njena popunjenost.

Dakky
    Participant

Tipicno Dakkyjevski odgovor, mozda da a mozda ne.

U tvom slucaju D particija nema nikakve veze sa armijom kao niti njena popunjenost.

A za dobrobit zajednice reci jel ima jedan HDD ili dva?

Jer bi se dao okladit da ako je jedan, da pretrpanost jedne particije usporava rad druge.. ipak je isti disk to… (odnosno istovremeno citanje pretrpane particije i sa druge)

LittleCannon
    Moderator

Jer bi se dao okladit da ako je jedan, da pretrpanost jedne particije usporava rad druge.. ipak je isti disk to…

Hajde malo to elaboriraj. Kakve veze ima D particija sa armijom koja je instalirana na C?

Odnosno kakve veze ima D particija i njena popunjenost sa ukupnim performansama racunala?

Dakky
    Participant

Hajde malo to elaboriraj. Kakve veze ima D particija sa armijom koja je instalirana na C?

Odnosno kakve veze ima D particija i njena popunjenost sa ukupnim performansama racunala?

Pa uzmi za primjer recimo prosjecan disk, od 80 GB i 8MB cachea… napravi dvije particije na njemu, C i D, na C stavi Windowse i Armiju, a na D stavi podatke tipa filmovi i sl.

Za potrebe objasnjavanja, ubaci u jednadzbu jos jednu particiju, recimo E, na istom disku. C 20, D 40, E 20 GB.

Hoces kopirati 20 giga s E na D. To ce trajati 1h. Zelis se usput igrati.

Probaj, pa javi rezultate. Prvo, ucitavanje same igre, bi trajalo jedno 15 minuta. Plus ucitavanje mape i tekstura…

A onda na drugu stranu vage stavi fizicki odvojeni drugi disk, sa dvije particije (F i G recimo), i kopiraj s F na G tih 20 GB…

razlika nebo i zemlja, na to sam mislio

ilitiga ako njemu neki program u pozadini cacka po drugoj particiji, glava mora nonstop mrdat… pogotovo ako su podaci fragmentirani…

Uostalom, Krle, imas jednu zgodnu opciju u Windowsima

Odi lijepo ovako

1. start > control panel > administrative tools > Performance

2. kad se otvori, poklikci dolje sve countere i tipka delete na svakog

3. desni klik add counters

4. Performance object izaberi LogicalDisk

5. izaberi dolje u listi Current Disk Queue Lenght i klikni Add te zatim Close

pusti da monitora, odi pokrenut Armiju, napravi alt-tab, odi na drugu particiju i pokreni film ili mp3 ili nesto trece, minimiziraj, vrati se u armiju i odi igrat.

Pa nakon par minuta natrag u Performance, pa vidi koliki je Average, Minimum i Maximum.

Javi te podatke pa mozemo nastaviti prepirku…

Dakky
    Participant

Iako da, sad sam skuzio pitanje tek, popunjenost ne bi smjela imati nikakve veze OSIM ako neki proces u pozadini ne kopa po drugoj particiji….

edit: opet su mi prsti brzi od mozga…. :smt021 .. a sad mi se ne da brisat cijeli tekst…

LittleCannon
    Moderator

!opr019gq

KrLe
    Participant

LOL, ma sve 5 Dakky

BaXuZ
    Participant

dax, daj kad si vec ovdje skini mi cetvrtu sezonu Rescue me serije, mislim da je par epizoda vec na netu buduci se u americi vec vrti na tv

Dakky
    Participant

dax, daj kad si vec ovdje skini mi cetvrtu sezonu Rescue me serije, mislim da je par epizoda vec na netu buduci se u americi vec vrti na tv

sorry bax, rado, ali, sutra sam na LANu, u nedjelju se trijeznim, a u ponedjeljak partito na Murter…

btw ako je par epizoda na netu, kako da skinem cijelu sezonu ?!

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.