HomeForums[Ri051] Official ForumTech SupportPitanje o vlasništvu telefonske linije

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 31 total)
  • Author

KrLe
    Participant

Ekipica,

imam zanimljivu situaciju, vlasnik linije u mom stanu je baka od tipa od kojeg smo ga kupili… Tako je igrom slučaja ispalo, meni se ne da pokušavati kontaktirati tetu koja ima vjerujem 90 godina, ako je još živa…

Tko je nadležan za pitanja promjene vlasništva telefonske linije?

T-com?

Iskon kao moj trenuti provider?

Pošta?

Josipović?

Djed Božićnjak?

Koja je procedura za promjenu vlasnika linije, ako želim zaobići iskon po tom pitanju, jer kod njih moram doći sa kopijom tetine osobne i potpisanom izjavom… Što oboje nemam…

Mogu li negdje otići sa vlasničkim listom stana i to rješiti?

Također, ne mogu niti odjaviti liniju i tražiti novu, jer nisam vlasnik ove, a totalno mi je sranje prestat plaćat račune dok me ne isključe…

Troky
    Keymaster

Koja je procedura za promjenu vlasnika linije, ako želim zaobići iskon po tom pitanju, jer kod njih moram doći sa kopijom tetine osobne i potpisanom izjavom… Što oboje nemam…

afaik, ovo je jedina opcija.

Dakky
    Participant

afaik, telefonska linija je pokretnina, odnosno veze se za vlasnika linije, a ne vlasnika stana. Pretpostavljam da u tvom slucaju racuni dolaze na ime te gospodicne. Ako je tako, obavjestit je i nek ode otkazat liniju.

Iako, ako postoji fizicka mogucnost (citaj dodatna parica), mozes zatraziti liniju na svoje ime, a njene racune prestati placati.

KrLe
    Participant

BTW Dakky, naručio sam kineza smartphone, cubot gt99, pa u iščekivanju kopam po nekim forumima i naliječem na komentare od nekog dakkija… Imam dojam da sam mogao recenziju uživo odradit?

MiniGun
    Participant

Zahebato…linija je vlasnistvo osobe koja je potpisala ugovor…odnosno ISP je vlasnik linije, a placa se najam/pretplatu, i proceduru je skoro nemoguce izbjec…daklem vlasnistvo stana nema veze po ovom…

Onaj kome se placa telefon (fizicku liniju/ADSL) je za ovo nadlezan (pretplata adsl linije/telefona), paket prometa moze bit nezavisan, odnosno bar je mogao biti.

Varijanta 1) (kao sto je i Trox rekao, po PS-u)

Probaj rijesit prijenos postojece linije na svoje ime ako teta nije u Valhali (ako i je ima nasljednike pa to mozes s njima rijesiti ako ih se moze kontaktirati – sliejde javni biljeznici etc…)…mozda da pitas na telefonu podrske sto uciniti u slucaju da nemas pojma gdje je baba pa pisat neki prigovor/žalbu?

Varijanta 2) (app aka na kvarno)

Si siguran za novu liniju? imho…vjerojatno ne mozes kod istog ISP-a, ali zatrazi i uvedi novu liniju na svoje ime kod drugog operatera i prestani placat ovo sto nije na tvoje ime…Brijem da ovo moze potrajati…

Mozda najsigurnije, nazovi ovaj broj, objasni situaciju i pitaj rjesenje:

01/700 7060 (HAKOM) od 9-11:30h…

captains log supplemental…

Da li ti se slucajno u kupoprodajnom ugovoru stana igdje spominje i prijenos vlasnistva nad telefonskom linijom u bilo kojem obliku?

Dakky
    Participant

BTW Dakky, naručio sam kineza smartphone, cubot gt99, pa u iščekivanju kopam po nekim forumima i naliječem na komentare od nekog dakkija… Imam dojam da sam mogao recenziju uživo odradit?

Apsolutno…. al sad kad si narucio, kasno palish 🙂 Ja sam ih vec 2 narucio sa Pandawilla 🙂

Jos uvijek mozes pogledat uzivo, ja sam prezadovoljan za tu lovu, 720p ekran i quad core, jedino sto ces morati petljati sa root-anjem (doslovno 3 klika) i morati ces staviti link2sd ili tako nesto jer je interne memorije STVARNO premalo (10-tak appova i ostane ti 100MB free, a sve se instalira u internu koja je 4GB al od toga ti OS pojede preko 3GB)

I ekran ne lovi bas ko iPhone ili Samsung/HTC, al se naviknes.

KrLe
    Participant

BTW upravo sam poslao mail pošti, šupci će mi naplatit PDV… bljak

Čuj, s obzirom da je moj prvi susret sa smartphoneima bio smrdljivo govno lg gt540 ili tako nešto, koji je po defaultu imao 130mb rama i rezistivni ekran… ovaj će bit med i mlijeko

zbog tog sranja sam zamrzio smartphone i smatrao ih bedastoćom, dok nisam skužio da je samo pitanje koliko si para utukao u njega, pa je i rezultat bolji…

Ali kako sam po prirodi cicija, nije mi padalo napamet utrošit par milja kuna u tu priču… Ovo im je zadnja prilika da se iskažu…

BTW#2

Zašto ću ga morat rootat? Šta nije da dođe praktički lišo bez nekih glupavih aplikacija?

Dakky
    Participant

Pa je cisti Android bez glupavih aplikacija, ali rootanjem dobivas dodatne mogucnosti, tipa OVE aplikacije koja zbilja stedi bateriju i memoriju.

Meni je prosao bez PDV-a 🙂

I kao sto rekoh vec, telefon je uber za tu lovu, ali se ne moze usporedjivat sa Apple/HTC/Samsung uredjajima koji imaju bolji touch & feel…

KrLe
    Participant

Kako smo jaki… sranje iz singapura, preko švedske gdje se prepakira, dođe do Zagreba u 9 dana…

Naručio 23.08.

procesirano 25.08.

Poslano 28.08.

Stiglo u Zagreb 06.09.

Onda se malo vrzmalo po Zg, pa su mi 09.09 poslali obavijest poštom da im pošaljem račun. Obavijest je do mene stigla, samo nakon 3 dana… Iliti trećina puta od Singapura do Zagreba, preko Švedske…

Dobili su 12.09. mailom račun, pošiljka čeka carinski postupak….

Bože mili…

Dakky
    Participant

Ovako ti je izgledala dostava mog Cubota 🙂 http://prntscr.com/1rtaka

Dakky
    Participant

Krle, stigo mi jos jedan Cubot (za frenda) bez PDV-a. Narucen ko i prvi sa Pandawilla, izabrana Singapurska posta kao nacin dostave. Isto 12 dana ko i prosli put…

B051LjKo
    Participant

Pitanje, jel moguce na to cudo nakeljit Meni na hrvatskom?

KrLe
    Participant

Pederlook… bljak, ja fasovo PDV

Btw, imam zanimljiv problem sa istim, imam neke hieroglife po ekranu, neki pattern, koji je vidljiv uglavnom kad je ekran ugašen, pod nekim kutevima… možda senzor od toucha? Jel imaš ti ikakve naznake istoga?

I za sada se ne može nakeljit meni na hrvatskom i ne vidim razloga za istim. Stavih hr tipkovnicu i bok… Šta bi zbilja htio “postavke”

RimtuTiTuki
    Participant

Jes, to ti je senzor od toucha.

Diagonalne linije po cijelom ekranu…

Kad propisno zamastiš mobitel od upotrebe, nečeš ih više vidjeti.

B051LjKo
    Participant

Pederlook… bljak, ja fasovo PDV

Btw, imam zanimljiv problem sa istim, imam neke hieroglife po ekranu, neki pattern, koji je vidljiv uglavnom kad je ekran ugašen, pod nekim kutevima… možda senzor od toucha? Jel imaš ti ikakve naznake istoga?

I za sada se ne može nakeljit meni na hrvatskom i ne vidim razloga za istim. Stavih hr tipkovnicu i bok… Šta bi zbilja htio “postavke”

Ma mene zaboli, al ako je jevtin, i može se napraviti debil mod sa pet stvari na home screenu ” Zovi, Pošalji poruku, Pročitaj poruku, Fotkaj, Gledaj Slike” imam idelni telefon za materu!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 31 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.