Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 22 total)
  • Author

B051LjKo
    Participant

Dakle, s obzirom da se u našoj kasici prasici nalazi (ili će se nalaziti kad svi uplate članarine) oko 900 kuna što će reći da možemo početi sa realizacijom nabavke servera…

Paying memberi jesu:

1. LC

2. diGe

3. troky

4. Dakky

5. B051

6. NjoNjo

7. BaX

8. LaZo

9. d3uha

10. Groo

Ako sam nekoga zaboravio neka se dopiše.

Mjesečni priljev iznosi dakle 300 kuna (50 USD) što je dostatno za 10 slotni oficijelni server. U slučaju da želimo veći server od 12 slotova ostaju nam opcije.

1. Podignuti članarinu na 36 kuna i uzeti 12 slotova ili naći još paying membera (diGe što je s ZhorZhom, on je nešto govorio davno oko članarine)

2. Podignuti članarinu na 42 kuna i uzeti 14 slotova ili već navedeno

3. Podignuti članarinu na 48 kuna i uzeti 16 slotova ili već navedeno

4. Uzeti veći server i u međuvremenu smisliti kako ćemo ga plaćati nakon što potrošimo zalihu (4-6 mjeseci op.a)

5. Uzeti meč only 8 slotova neoficijelni i zapiti razliku koja se nakupi u godinu dana.

Dakky
    Participant

Clanarina 50 kn i server 16 slotni.

2 kune viska u kasicu prasicu pa kad bude grooLAN ili sl. cemo pokrit dio troskova s tim (20 kn po mjesecu, za 6 mj. imamo za baksu pive 😉 )

Alazare
    Participant

Meni treba neciji broj racuna da uplatim a nitko ne trza vec dulje vrijeme…

LittleCannon
    Moderator

evo pipam se po celu, i nemam temperaturu, ja se jos jednom slazem sa Dakkyjem

B051LjKo
    Participant

4627 6583 7027 1363 ERSTE Banka

Nebojša Stanivuk

čisto provjeri u banci da li odgovara broj računa imenu i prezimenu i nema problema…

<span class=’smallblacktext’>[ Edited Thu Sep 15 2005, 12:44AM ]</span>

BaXuZ
    Participant

nije da sam protiv, ali koja nam je svrha tog 16 slotnog. odnosno da preformuliram, 12 nam je premalo iz kojeg razloga?

d3uha
    Participant

nije da sam protiv, ali koja nam je svrha tog 16 slotnog. odnosno da preformuliram, 12 nam je premalo iz kojeg razloga?

u potpunosti se slazem

Dakky
    Participant

Pretpostavljam da bi LC, ja i slicni htjeli imati klanski server odnosno mjesto gdje bi svako vecer pucali zajedno i gdje nas neki idioti ne bi mogli kickat sa servera jer smo ih upucali. A opcepoznato je da je veci gust igrat 8v8 nego 6v6 ..

B051LjKo
    Participant

Otprilike, na 12 slotnom serveru mnoga oružja nisu dostupna, i općenito su popularniji. uostalom razlika za ta 4 slota je 20 dolara što (ni)je malo…

Dakle svi vi koji glasate molim nekoliko puta promislite da li vam je 50 kuna puno davati mjesečno. Ja sam više puta naglasio da mi nikakva članarina nije problem, ali opet sam jedan od rijetkih koji je plaćaju na vrijeme (50 kuna nije puno, ali četiri mjeseca zakašnjenja primjerice čine 200 kuna što i nije baš malo). To trenutno stvarno nije problem niti je nekakva preša jer nema nekog deadlinea, ali u trenutku kad uzmemo server on svaki mjesec do XY datuma mora biti plaćen, pa probajte biti malo ažurniji.

To vrijedi i za probavnog entiteta koji već mjesed dana obećaje postati tablicu, a eto još nije.

B051LjKo
    Participant

evo pipam se po celu, i nemam temperaturu, ja se jos jednom slazem sa Dakkyjem

U zadnje vrijeme ste si kao Bonnie and Clyde, što misli Dakky, misli i LC; Dakky ubije LC-a, LC kresne Dakkia 🙂

Groo
    Participant

Pošto nisam platio još niti za jedan jedini mjesec neču niti glasati ali sam inače za 50 kn članarine (obečajem dostavit ču nekome ovaj petak za proteklo razdoblje) i 16 slotni server.

Salut

BaXuZ
    Participant

ja prvenstveno mislim da nas je malo koji smo voljni platit server. Točnije deset. I uvijek ce se desavat da neko nije platio ili nemoze. A provajdere to ne zanima, što znači ili će neko davat iz svog dzepa za drugog ili cemo izgubit server. E sad nije puno dat 50 kuna jednom, ali šta kad se desi više puta zaredom. Exponencijonalnom jednadzbom dolazimo do visestruke razlike u 12 ili 16 slotnom. I šta kad neko odustane od plaćanja, onda drugi moraju davat vise. Zašto sam tolki pesimista? zato što sam u Familia klanu imao server i kad smo ga konačno dobili, onda smo se raspali. A rasprava je bila prakticki ista, dali davat ovoliko ili onoliko. Molim one koji se pale na igranje protiv drugih bez da ih kickaju da triput razmisle o svemu tome, jer nedaj boze da takvi prvi kixaju kod placanja, ja cu ih kickat u stvarnom zivotu nogom u dupe.

B051LjKo
    Participant

Argumenti u svakom slučaju stoje, ali… uvjek postoji ali

Dakle s obzirom da želim izbjeći situaciju u kojoj netko nevoljno pristaje na neke ponuđene uvjete jer je takva struja većine a isti ne želi ispasti papak, stvarno bih još jedanput molio SVE!!!! navedene članove da se izjasne da li misle da bi im slučajno 50 kn mjesečno predstavljalo problem.

Nadalje postoji još jedna sitnica, mi smo u prtekla tri mjeseca prikupili svojevrstan “buffer”, imamo na raspolaganju (kad se zaključi bilanca za 9. mjesec) 900 kuna, server košta 480 zaokružimo na 500) što znači da imamo sasvim dovoljno novca za porkpavanje rupa u slučaju da netko zakaže (a statistika kaže da hoće, kao što kaže da sigurno neće svi zakazati).

S obzirom da oprez nije naodmet, a i lako je moguće da bi se pojedini opisani crni scenariji mogli ostvarti, predlažem Solmunsko rješenje, kako clanservers ne traži sklapanje višemjesečnih uovora ili pristupnih fee pizdarija, možemo početi sa serverom od 12 slotova i članarinom od 50 kuna. Ukoliko sve bude uredu nakon 3-4 mjeseca bez problema dokupimo još 4 slota (a i vidjet ćemo kolika je stvarna potreba za istima). Novac sasvim sigurno neće propasti jer u ta četiri mjeseca bi taman trebali od razlike (4x5x4 =80USD) imati novaca za prvi “besplatni” 16 slotni server/mjesec. Ukoliko se ne uspije inkasirati potrebna količina novca, spriječili smo potencijalni zajeb…

Što kažete

<span class=’smallblacktext’>[ Edited Fri Sep 16 2005, 12:31AM ]</span>

Dakky
    Participant

Dobra ideja, ali isto tako vrijedi i obrnuto. Mozemo prvi mjesec-dva uzeti 16-slotni pa ako 15. u drugom mjesecu ne bude dovoljno za 16-slotni za treci mjesec, downsizamo slotove na 12… a ako bude.. ostajemo na 16 i izbjegli smo bespotrebno kompliciranje 12> 16

BaXuZ
    Participant

ja sam za bosiljkovu ideju, ako se pare akumuliraju, uvijek se od njih mogu radit majice, kupit nagrade za klanski LAN itd, to mi je draze nego ta 4 extra slota koja smatram ne nuzno potrebnima, al nije mi bed dat 50 kn

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 22 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.