HomeForums[Ri051] Official ForumTech SupportPoluditi ću više…

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 46 total)
  • Author

B051LjKo
    Participant

Grrrr nja nja nja nja…. Prokletstvo novih mašina ri051 klana stiglo je i mene…. nekon Pepićevih problema s memorijom (svakom osim Hynixove), KrLetovih s IDE driverims, Getovih s LAGom, Trokievih s glupom memorijom i 333 mhZ (Corsair ovaj put), Mobyevih sa zvučnom, BaXuzovih s pločom i toliko opjevanih Juhinih s grafuljom (siroče) došao je i na mene red. Nakon godine dana kompletirao sam konfiguraciju…. neki će reći neš ti kompletiranja, kupio sam kućište i novi disk (Seagate 7200.10 serija 16MB cachea, prezadovoljan, vrlo brz i gotovo nečujan) i reinstalirao Windoze…. Da sam to radio sam hajde, mžda bi nešto i sjebao, ali instalacija je djelo pepićevih ruku i problem je u najmanju ruku bizaran…. da krenem na stvar…

Odoka 30% internet stranica ne mogu otvoriti, instantno (bez par sekundi uobičajenog čekanja ako je stranica pala) mi se javi poruka Server not found; bilo u Firefoxu, bilo u Exploreru. Zna se desiti da malo radi, a 7 sekundi kasnije ne…. i ne krcne sve…. sad primjerice nemrem na stranica AA lige, a na našu mogu bez beda… Do firewalla nije, (allow all ili isključen) a do čega drugoga može biti pojma nemam…. Heljp, jer je pomalo (pomalo u stilu omalene explozije u Hiroshimi prije 60tak godina) iritantno !opr019hd !opr019hd !opr019hd ….

Nemam nikakvu ideju što bi moglo biti, dakle i najgluplje opaske su na mjestu… Nema glupih prijedolga (osim onih stvarno glupih)….

RimtuTiTuki
    Participant

A da nije do iskona?

LittleCannon
    Moderator

Ajd za probu deinstaliraj firewall

Dakky
    Participant

i stavi kerio personal firewall, besplatan a kompletan… i radi svoj posao…

Troky
    Keymaster

…. Trokievih s glupom memorijom i 333 mhZ (Corsair ovaj put)…

Problem rijesen updejtom biosa… zasad sve ide kao po loju i armija se nije srusila niti jednom.

Odoka 30% internet stranica ne mogu otvoriti, instantno (bez par sekundi uobičajenog čekanja ako je stranica pala) mi se javi poruka Server not found;

Ovo je meni jako poznata stvar… google otvara bez problema, a recimo http://www.microsoft.com nema sanse.

S obzirom da ja imam kompletno drugačiju strukturu mreže kod sebe ne mogu ti ponuditi točno rješenje, ali imam hint za dr. Google-a:

MTU (Max-Transmit-Unit)

http://chancellorbear.blogspot.com/2005_08_01_chancellorbear_archive.html

TuneUp Utilities 2006 ima opciju za automatsko podesavanje takvih stvari…

B051LjKo
    Participant

Probljem soLvd reinicijalizacijom TCP/IP protokola…

BTW. U listu Peh problema s kantom dodajem RimTuovih beskorisnih 512 Rama i BaXićev legendarni majk…

crono
    Participant

i BaXićev legendarni majk…

Koji sam mu btw ja preporucio i proda( takav isti imam i ja doma i sve radi OK)

H.T.Get
    Participant

sto bi rekla moja mala, bit ce da ti je merkur u kujcu ovih dana 😉

Ja konkretno ne mogu natjerati SB Live 5.1 digital da mi radi kako treba. Na slujama Sharkoon Cosmic 5.1, nemam basa, tj sub ne radi.

Sa zvucnom na ploci radi sve, al zvuk je naravno neusporediv s SB live.

Probao sam sve moguce drivere za SB, od originalnih do modanih (KX, NewYear, YouP)…

Jednostavno kao da mi nece ukljuciti sub, samo centar. Centar i sub su na istom izlazu koji je digital/analog. Digital je iskljucen…

Ako ima netko kakvu ideju..

LittleCannon
    Moderator

cudno da su ti slusalice 5.1. Obisno su takve slusalice 5.0, a onda se bas izvlaci trikovima.

Bas cu malo prokopati net da vidim mogu li ja sto naci po tom pitanju.

@Bosiljko

Znaci pomogla su ona dva programcica sto sam ti poslao. Sad mozes vratiti Sygatea nazad. Najvjerovatnije ona prva instalacija fw je sjebala stvar jer firewalli mijenjaju originalne dll-ove vezane za mrezu, a nama je fw puko pri instalciji………

RimtuTiTuki
    Participant

@Get: ja sam morao zamijeniti izlaze centar i sub, valjda se sharkoon nije drzao standarda…

e da u armiji se niti ne koristi sub.

btw. jel moguce da sam sprzio sub ako je primao signal centralnog svucnika, jer mi sada sub zvuci kao da imam zvecku na glavi…

LittleCannon
    Moderator

ako krci moguce da je membrana pukla ili eventualno da se zavojnica pomakla. U oba slucaja popravak je kupnja novih slusalica, jeftinije je

RimtuTiTuki
    Participant

ako krci moguce da je membrana pukla ili eventualno da se zavojnica pomakla. U oba slucaja popravak je kupnja novih slusalica, jeftinije je

Garancija traje do 30.9.2006 !opr019fj

Ma ove slusalice imaju neko sranje od vibracije spojene sa basom, pa moze bit i da je do toga, enivej moram se prosetat ovih dana

H.T.Get
    Participant

sluje imaju 8 zvucnika (2 prednja, 2 straznja, 2 centra i 2 basa), 4 jacka (prednji, straznji, bas/centar, mic).

Na SBlive, bas/centar spajam u digital out (koji se prebaci u analog mod). U AA radi ok (recimo) ali basa odnikuda, oruzje a i sve ostalo zvuci prilicno suplje dok je u 5.1 modu. U stereo modu se cuje super.

Na ploci imam Realtek 7.1 zvucnu, koja doduse lagano zuji i sto ja znam, kao i sve zvucne na ploci, ali sluje s njima imaju “pravi” 5.1. U AA kad mazne granata zavibrira glava od basa (vibre), stvarno super. Zvuk je “saftan”, dan i noc od SBlive. Osjeti se razlika izmedju “3d+hardware” i “hardware+eax” u audio postavkama u AA, dok s SBlive, razlike nema (???).

E sad…ne brine mene toliko (uopce) sto sluje ne vibriraju s SBlive, nego sto je bas u banani i sto je zvuk stvarno jefin.

Probao sam sve sto sam nasao na netu od drivera i softwarea, originalne i modane drivere. U stereo modu mi super rade NewYear2005 (sblive to audigy mod), igrao do sada s njima, ali u 5.1….truba.

Kontam da centar i bas idu preko istog jacka, ali kako god da pomicem slidere za bas/centar, na mixeru im mijenjam mjesta, nista se ne mijenja. !opr019g7

Kad udjem u speaker setings u sblive konzoli, svi se zvucnici cuju ok osim basa, koji mi je zasivljen i “ne radi”.

Sto se tice tvog krcanja u basu, najvjerovatnije si mu u mixeru dao previsoku frekvu, i prejako (za tu frekvu) koristio sluje. Proprdi membrana. Rijetko koji sub moze izdrzati previsoke frekve a da ne rikne. Naravno, na boljim zvucnicima postoje skretnice koje ne dozvoljavaju da dodje do toga, a na slujama je to tesko izvedivo jerbo koriste najcesce dijeljene izlaze (sub/centar) na zvucnoj.

RimtuTiTuki
    Participant

Da, kad sam instalirao slusalice 1 put i isao ih isprobat, nesto nije valjalo, onda sam skuzio da su mi centar i sub zamijenjeni, prekopao boga i vraga da nadjem i skinem programcic zvan nvswap, zamijenio izlaze, i popizdio kad sam cuo bas…

Tako da i ja pretpostavljam da sam ga skurio dok nisam skuzio u cemu je problem, ali garancija je tu a oni neka dokazu da sam ja sjebo

LittleCannon
    Moderator

Malo istrazivajuci ove slusalice, koje uzgred budi receno vrlo slabo su popracene na netu sa nekakvim reviewima, dosao sam do zakljucka da tu nesto smrdi.

Zasto?

Zato sto je naziv slusalica Cosmic 5.1, a prizvodjaci navode da ima unutra 8 zvucnika, sto bi onda znacilo da su sluske 7.1. Cudno i neubicajeno u najmanju ruku.

Nadalje, na oficijalnim stranicama, kao ni na tech specification pdf-u nema tehnickih karakteristika zvucnika (frekventni raspon, impedancija…..)

Znam da ovo ne rjesava vase probleme ali svejedno osjetio sam potrebu da podijelim ovo sa vama.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 46 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.