Interesantno, ja sam imao tu istu graficlku karticu i zivio sam u potkrovlju gdje temperatura na momente znala biti i preko 37 po barbi Celzijusu i nikad, ali nikad nisam imao problemja sa pregrijavanjem. Provjeri da li ti si vent vrti pnom brzinom i koliko se sjecam ta kartica je imala prilicno uska rebarca hladnjaka tako da je velika mogucnost da su kanali zacepljeni.
Takodjer po novim sznanjima, koliko god nevjerovatno zvucalo ali novi nVidijini driveri pdoizu temperaturu karticama, a konkretno u tvom slucaju nakon 66.93 drivera nemas upce potrebe za instaliranjem novijeg, jer sve promjene su bile vezane za grafulje bazirane na FX5950 pa na vise. Preporuka probaj vratiti te driveere pa vidi. Naravno skini utility sa http://www.guru3d.com za uklanjanje starih drvera. Mislim da se zove tnt destroyer ili tako nesto. Ako ti treba help za demontazu ili montazu kulera znas kome se mozes javiti 😉
Mislim da 754 kuler ne mozes montirati gore, ali to je samo misljenje, jer nisam siguran. Tih kulera ima pun kurac danas i tko bi ih sve popamtio
Nadam se da sam ti pomogao.